Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
przem_uc, taki jak na iotce z tamtego tematu to typowy bezpiecznik samochodowy, takie same masz w skrzynce bezpieczników, kupisz na każdej stacji. Chodzi o to że bezpiecznik może nie być spalony tylko mieć zaśniedziałe styki, więc wyjmij poczyść, konektorki zaciśnij i jeśli tu jest przyczyna to problem ustąpi.
- pablomed
- Members
przem_uc napisał(a):Dodam, że już kiedyś miałem kłopot z gazem i na tej bazie powstał ten post. Czy tym razem znów może chodzić o ten bezpiecznik?
no to wlasnie jest ten bezpiecznik z tego co widze... sprawdz go
bo moze naprawde jest spalony i dlatego nie chce przerzucić na gaz.-

K@mil - POMOCNIK

Niestety nie mam dobrych wiadomości. Byłem u gazowników i powiedzieli, że centralka instalacji do wymiany. Ale że mam starą instalację, to już nie mają tej centralki i zaproponowali zmianę całej wiązki elektryki za 450 pln 

-

przem_uc - Badacz tematu
przem_uc, no nie wiem, zasięgnął bym opini gdzie indziej jeszcze. Każdy chce zarobić ale Twoim prawem jest starać się minimalizować koszty.
Załóżmy że musisz zmienić.
No więc tak:
Sprawdzony zestaw Bingo M kosztuje 185 zeta. http://www.allegro.pl/item738681626_bin ... y_kme.html
Krokowiec pewnie masz sprawny ze starej instalacji więc minus 4 dychy. Montażyści mają zniżkę, zapewne więc te części gdzybyś od nich brał będa ich kosztowały koł 100- 120 zeta. A moztaż elektryki jhest bardzo prosty, bo wszystko już jest przeciez podłączone ze starego kopmuterka, tylko go wypiąć wpiąć nowy i nowy przełącznik zamontować w kabinie.
Załóżmy że zrobisz to z kolegą czy u tańszego elektryka, to potem pojedziesz do gazowników tylko na regulację, co kosztuje ze trzy dychy.
Bo taka cena jak ci podali oznacza że za jakąś godzinkę pracy i uzycia sprzetu liczą sobie 350 zeta. Jak na mój gust trochę dużo.
[ Dodano: 2009-09-19, 18:58 ]
napisz jeszcze jaka masz markę komputerka od LPG
Załóżmy że musisz zmienić.
No więc tak:
Sprawdzony zestaw Bingo M kosztuje 185 zeta. http://www.allegro.pl/item738681626_bin ... y_kme.html
Krokowiec pewnie masz sprawny ze starej instalacji więc minus 4 dychy. Montażyści mają zniżkę, zapewne więc te części gdzybyś od nich brał będa ich kosztowały koł 100- 120 zeta. A moztaż elektryki jhest bardzo prosty, bo wszystko już jest przeciez podłączone ze starego kopmuterka, tylko go wypiąć wpiąć nowy i nowy przełącznik zamontować w kabinie.
Załóżmy że zrobisz to z kolegą czy u tańszego elektryka, to potem pojedziesz do gazowników tylko na regulację, co kosztuje ze trzy dychy.
Bo taka cena jak ci podali oznacza że za jakąś godzinkę pracy i uzycia sprzetu liczą sobie 350 zeta. Jak na mój gust trochę dużo.
[ Dodano: 2009-09-19, 18:58 ]
napisz jeszcze jaka masz markę komputerka od LPG
- pablomed
- Members
Już maszeruję na parking sprawdzić co tam jest, jeszcze się nie umówiłem na szczęście
[ Dodano: 2009-09-19, 19:49 ]
Sprawdzone: Autronic AL-600
[ Dodano: 2009-09-19, 19:52 ]
pablomed, jeszcze jedno pytanie: w aukcji napisane jest że to do aut z katalizatorem, a ja mam go wywalonego (tak mi mówił ostatnio gość, który łatał mi rurę) - czy to coś zmienia?
[ Dodano: 2009-09-19, 19:49 ]
Sprawdzone: Autronic AL-600
[ Dodano: 2009-09-19, 19:52 ]
pablomed, jeszcze jedno pytanie: w aukcji napisane jest że to do aut z katalizatorem, a ja mam go wywalonego (tak mi mówił ostatnio gość, który łatał mi rurę) - czy to coś zmienia?
-

przem_uc - Badacz tematu
nie, ale ma być byc sprawna sonda lambda w wydechu
http://www.allegro.pl/item745417621_aut ... _nowe.html zobacz na cene, dodatkowo pewnie da sie kupić sam komputerek bez przełącznika. Chca trochę zarobić na Tobie za dużo. Albo sie nie znają i nie umieją ocenić co się zepsuło.
http://www.allegro.pl/item745417621_aut ... _nowe.html zobacz na cene, dodatkowo pewnie da sie kupić sam komputerek bez przełącznika. Chca trochę zarobić na Tobie za dużo. Albo sie nie znają i nie umieją ocenić co się zepsuło.
- pablomed
- Members
no u mnie tez mowili ze do wymiany sterownik bedzie bo cos tam cos tam... ale jeden mowi ze mam dac resa i jak narazie jest okej... Najlepiej pojezdzic do paru gazownikow i popytac a pozniej samemu wnioski wyprowadzic...
-

K@mil - POMOCNIK

sądzę ze nie sporawdzili co jest zepsute, bo przecież sam widzisz że mozna albo przełącznik albo komputerek dokupić za małe pieniądze, albo wiedzą ale chcą cię naciągnąć.przem_uc napisał(a):ale sądzisz, że wystarczy żeby to kupić i tylko zmienić komputerek ? to by była oszczędność
Rozumiem że sam nie zdiagnzujesz co jest uwalone, ale myślę że to jakas pierduła na kabl;ach, bo same komputerki psują się sporadycznie. Więc poszukaj pomocy u kogoś innego.
- pablomed
- Members
Witam, mam dla siebie dobre wiadomości
Pojechałem do warsztatu polecanego przez kolegów z vaglodz. Zdiagnozowali awarię samego przełącznika i za 100 wymienili przełącznik WR firmy Lecho i bardzo ładnie wbudowali mi go w zaślepkę.
Dzięki K@mil i pablomed za podpowiedzi - udało się zaoszczędzić sporo złotych. Pozdrawiam.
Pojechałem do warsztatu polecanego przez kolegów z vaglodz. Zdiagnozowali awarię samego przełącznika i za 100 wymienili przełącznik WR firmy Lecho i bardzo ładnie wbudowali mi go w zaślepkę.
Dzięki K@mil i pablomed za podpowiedzi - udało się zaoszczędzić sporo złotych. Pozdrawiam.
-

przem_uc - Badacz tematu
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)