Mam duzy problem :
na benzynie przy zmianie biegu najczęściej przy porządnym starcie ( bieg 1 -40 km/h) i zmiana biegu samochod jakby gaśnie na około 1-4 sec pozniej jest dobrze
czasem szarpie i ma mało mocy
na gazie ma mało mocy co jakiś czas jest jakby przyśnięty
na obu silnik sie trzęsie na wolnych obrotach czasem nawet bardzo
Wiem że brzmi nie żle ale wymieniłem
świece
kable
cefka
zapłon ustawiony
rozrząd
czujnik halla
sonda lambda
palec
kopułka
podstawa gaźnika
podpinany był pod komputer( jest to stary golf nie ma komputera pokładowego )
Mam nadzieje na pomoc bo nikt juz mi nie może pomóc
golf 3 1,8 90 km rok 1992
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
A nie masz w momencie zmiany biegu przełączenia z PB na LPG? To pierwsze pytanie , drugie na biegu jałowym jakie masz obroty na PB i na LPG? Samo telepanie silnika może spowodowane być uszkodzoną którąś z poduszek zawieszenia silnika . 3 nie napisałeś jakie masz spalanie i jaki przebieg na LPG ? Może to być spowodowane zużytą membraną w parowniku lub jak kolega zauważył filtrami lub pompą paliwa . Więcej szczegółów
ps a rozrząd na pewno dobrze jest ustawiony , pali od dotyku???

ps a rozrząd na pewno dobrze jest ustawiony , pali od dotyku???

-

pietrasiak2 - Members
nie na bezynie samej jest problem a ostatnio nawet przygasał na gazie
przebieg na lpg nie znany .... sam przez ostatnie połtora roku przejechałek koło 30 000 km . palił 12-14 l gazu a teraz jest nowa sonda lambda wiec jeszcze nie znam spalania ale myśle ze podobnie napewno nie wyższe
Myslałem nad pompą ale problem nie jest tylko na benzynie
instalacja gazu ma 6 lat a rozrząd ustawiony jest dobrze
filterki nowe
[ Dodano: 2012-04-21, 14:16 ]
filtr i regulacja gazu jest
przebieg na lpg nie znany .... sam przez ostatnie połtora roku przejechałek koło 30 000 km . palił 12-14 l gazu a teraz jest nowa sonda lambda wiec jeszcze nie znam spalania ale myśle ze podobnie napewno nie wyższe
Myslałem nad pompą ale problem nie jest tylko na benzynie
instalacja gazu ma 6 lat a rozrząd ustawiony jest dobrze
filterki nowe
[ Dodano: 2012-04-21, 14:16 ]
filtr i regulacja gazu jest

- zeja
- Berbeć
A robiłeś restart sterowników ? Może to by pomogło . Czasem nowe sondy lambda też chrzanią sprawę . Lub z przepustnicą masz problem ewentualnie wydech .

-

pietrasiak2 - Members
U mnie było podobnie aż wkońcu auto zaczeło gasnąć odczas jazdy przy ok 2000obr. Odpiąłem aku na noc i do dziś cyka bez zająknięcia;) Spróbuj odłączyć aku na noc żeby kompa zresetować, może i tobie pomoże 
Najmniej groźny pies jest ten co najwięcej szczeka...
zmiana zawieszenia na ORI str3<=>kolizyjka str4<=>ORI FRONT str5<=
Moja mała Biała Bestia
Moja mała Biała Bestia
-

T@jny1990 - Czytacz
No mi sie działo to w zime to miałem dość mocno przewilgoconą i dużo lodu z rana głównie na klapce przepustnicy;)
Najmniej groźny pies jest ten co najwięcej szczeka...
Moja mała Biała Bestia
Moja mała Biała Bestia
-

T@jny1990 - Czytacz
wymieniałem jakieś 3 miechy temu przewody i swiece i od tego momentu gdy odpalam go na benzynie chodzi tak jakby nie palił na wszystkie świece ale gdy sie zagrzeje chodzi normalnie. Co do pracy na LPG nie mam zastrzeżeń. Świece są do gazu czy to dlatego tak chodzi na benzynie??
- Pawelek0911
- Berbeć
Pawelek0911 napisał(a):wymieniałem jakieś 3 miechy temu przewody i swiece i od tego momentu gdy odpalam go na benzynie chodzi tak jakby nie palił na wszystkie świece ale gdy sie zagrzeje chodzi normalnie. Co do pracy na LPG nie mam zastrzeżeń. Świece są do gazu czy to dlatego tak chodzi na benzynie??
Zdejmij wtyczkę z czujnika temperatury cieczy i zobacz czy lepiej , ewentualnie restart centrali zrób , a co ze stanem kopułki i palca
?? same kable WN to nie wszystko może jest zaśniedziała lub palec ponadpalany
??

-

pietrasiak2 - Members
Udało sie odliczając małe wady tego co było wymienione lub naprawine ( w tym przepustnica )główną przyczyną przymulenia silnika było .....
łożysko w pompce wspomagania która prawie wcale juz sie nie obracała a pasek był bardzo dobrze naciągnięty i silnik był przyduszany przez nią może kiedyś ktoś bedzie miał taki sam problem i mu to pomoze . Dziekuje bardzo za pomoc
łożysko w pompce wspomagania która prawie wcale juz sie nie obracała a pasek był bardzo dobrze naciągnięty i silnik był przyduszany przez nią może kiedyś ktoś bedzie miał taki sam problem i mu to pomoze . Dziekuje bardzo za pomoc
- zeja
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)