mam 1.8 pb + lpg jezdzilem teraz po miescie klimy uzywalem zadko a jezdzilem bardzo spokojnie specjalnie zeby zobaczyc do jakiego poziomu potrafi zejsc spalanie i okazalo sie ze zbiornik 60 litrow gazu wyjezdzilem przez 350 km czyli spalanie przy oszczedniej jezdzie wynosi ponad 17 litrow gazu na setke
co moze byc tego przyczyna??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Aluf napisał(a):zbiornik 60 litrow gazu wyjezdzilem przez 350 km
no to naprawde dużo. jedz na początek na ustawienie gazu.
a ile ci spala benzyny bo jezeli benzyne spala ok to problemu szukaj w instalacji gazowej.
-

arek ryba - Members
Sam możesz sprawdzić filtr gazu, chociaż aż tak duże spalanie to pewnie kwestia ustawienia instalacji, możliwe też,że padła lambda i komputer od gazu nie potrafi ustawić mieszanki. Radze podjechać do gazownika na regulacje. W Łodzi polecam firmę Stefanowski Na Gaz tam się naprawdę znają na rzeczy.
- Marek87
- Czytacz
Sond jest dużo na allegro i musisz sobie zobaczyć jakie są ceny na pewno nie opłaca się brać jakiś najtańszych pseudo uniwersalnych. Najpierw jednak radze podjechać do gazowników to Ci powiedzą co i jak i ile mniej więcej naprawa może kosztować.
- Marek87
- Czytacz
Witam wszystkich. Posiadam golfa 2.0 gti 115KM ze zwykłą instalacją gazową,lecz spalanie jest DUZE,gaśnie na wolnych obrotach i mocy zawrotnej niema. Byłem u gazownika kilka razy, trochę się poprawiło ale szału niema. Zastanawiam się nad założeniem Blosa, słyszałem że moc jest OK,spalanie ciut mniejsze i silnik lepiej chodzi. Jak wiecie cos na ten temat piszcie, bo niewiem czy warto w to inwestować.
- kowal2.0
- Berbeć
Dowiedz się jaki masz silnik, czy 2E z pierwszych lat produkcji na wtrysku Digifanta, czy nowszy (ADY, AGG) na wtrysku Simosa.
Do obu może być blos, chociaz wcale nie jest reguła że to sie sprawdzi, czasem ludzie równiez maja spore problemy z jego optymalnym ustawieniem.
Do nowszego Simos do rozważenia instalacja sekwencyjna, ceny już nie powalają, ale praktycznie z dotychczasowej instalacji zostałby tylko bak i przewody gazowe, musialbyć dołozyć pewnie z 1200-1400 zeta. Więc dużo więcej jak za blosa.
Ja mam dawa auta z silnikami 2E na II generacji i wcale nie narzekam. Byleby mikser nie był za mały (nie mniej jak 34 mm) i dobra regulacja.
Do obu może być blos, chociaz wcale nie jest reguła że to sie sprawdzi, czasem ludzie równiez maja spore problemy z jego optymalnym ustawieniem.
Do nowszego Simos do rozważenia instalacja sekwencyjna, ceny już nie powalają, ale praktycznie z dotychczasowej instalacji zostałby tylko bak i przewody gazowe, musialbyć dołozyć pewnie z 1200-1400 zeta. Więc dużo więcej jak za blosa.
Ja mam dawa auta z silnikami 2E na II generacji i wcale nie narzekam. Byleby mikser nie był za mały (nie mniej jak 34 mm) i dobra regulacja.
mie wiem co to znaczy, jesli to instalacja pierwszej generacji bez elektroniki to trzeba doinwestować trochekowal2.0 napisał(a):ze zwykłą instalacją gazową
- pablomed
- Members
To ja mam 1.6 + LPG i przy zbiorniku 40l zrobię 350-360km przy prędkości 100-120km/h. Oczywiście do pełna zbiornika nie da się zatankować, wchodzi mi 31-32l gazu i na tym zrobię około 350km. Większość km to trasa ale w mieście też troszkę.
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
-

gluszek - Members
Zwyka instalacja, chodziło mi o normalną instalację ale już z elektroniką, nie jest to ta prosta instalacja bez elektroniki. Mam elektronike przy instalacji, a motor mam z wtryskiem Digifanta bo to sa pierwsze wydania tzn. 1993r. O tym Blosie słyszałem pozytywne opinie i dlatego tak się zastanawiam, rozmawiałem z kolesiami co posiadają BMW z Blosem i nie narzekają, miałem też okazje rozmawiać z właścicielem Golfa takim jak mój i też chwalił. Wiem że sekwencja to sprawdzona metoda ale narazie niemem na to kasy, Blos jest troche tańszy a tym bardziej że całkiem niedawno założyłem tą instalacje co mam. Dzięki za odpowiedź.
- kowal2.0
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)