chodził aż 2 dni.Aktualnie po prostu byłem na zakupach i nie odpalił. Stoi ładnych parę kilometrów od domu, ja dopiero wróciłem więc na razie brak mi informacji czy ma iskrę i czy wtrysk się otwiera. Pytam raczej czy ktoś ma pomysł dlaczego mój bezawaryjny samochód, będący przez 5 lat wzorem czołgu, nagle tak niedomaga. Bym zapomniał, między awariami samochód odpalał na dotyk i nie mulił.Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Awarie co 2 dni
Na wstępie pragnę serdecznie przeprosić, byłem zbyt leniwy żeby się wcześniej rejestrować na forum . Jak to mówią jak trwoga to do Boga więc oto piszę. Aktualnie silnik nie odpala, ani na gazie ani na benzynie, ta awaria jest trzecią z rzędu. Teraz postaram się opisać wszystkie po kolei, bo chyba jest miedzy nimi związek. Zaczęło się od tego, że silnik w czasie jazdy porostu zgasł. Zero skoków po prostu odcięcie i nie chodzi. Wyszło, że to aparat zapłonowy.Po wymianie chodził 1 dzień. I znów odcięcie, samochód z 3tys obrotów stanął. Znajomy nie mógł wyczaić czemu na gazie nie pali, ale benzynę naprawiliśmy wymieniając mono wtrysk. Tym razem była to trwała naprawa
chodził aż 2 dni.Aktualnie po prostu byłem na zakupach i nie odpalił. Stoi ładnych parę kilometrów od domu, ja dopiero wróciłem więc na razie brak mi informacji czy ma iskrę i czy wtrysk się otwiera. Pytam raczej czy ktoś ma pomysł dlaczego mój bezawaryjny samochód, będący przez 5 lat wzorem czołgu, nagle tak niedomaga. Bym zapomniał, między awariami samochód odpalał na dotyk i nie mulił.
chodził aż 2 dni.Aktualnie po prostu byłem na zakupach i nie odpalił. Stoi ładnych parę kilometrów od domu, ja dopiero wróciłem więc na razie brak mi informacji czy ma iskrę i czy wtrysk się otwiera. Pytam raczej czy ktoś ma pomysł dlaczego mój bezawaryjny samochód, będący przez 5 lat wzorem czołgu, nagle tak niedomaga. Bym zapomniał, między awariami samochód odpalał na dotyk i nie mulił.- neforius
- Berbeć
jak nie ma nawiewu i swiateł to kostka
jak nie zapalisz na linke to kostka
a nie wiem czy nie kreci czy nie odpala ale kreci...
jak nie zapalisz na linke to kostka
a nie wiem czy nie kreci czy nie odpala ale kreci...
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Jakby byla duza wilgotnosc gdy padlo to cewke bym obstawial, pomysl nie padalo, nie sypal mocno snieg i temp kolo 0
?
?-

murgen - Gaduła
Jeśli idzie o iskrę to będę wiedział niestety jutro.
Warunki -7 stopni i nie padało.
Hall niby pasuje, ale przecież tydzień temu wymieniałem aparat zapłonowy, więc musiał by drugi czujnik pójść. Zastanawia mnie też, co się takiego stało, że na holu na chwile odpalił. Podejrzanie zachowuje się kontrolka oleju. Nie jestem pewny, ale na zapłonie chyba powinna świecić stałym światłem, a nie migać? (mam trochę mało oleju )
Tak poza tematem, pragnę podziękować za bezinteresowną pomoc. Że pomagacie zaznaczę już po skończeniu sprawy
- Kod: Zaznacz cały
Jakby byla duza wilgotnosc gdy padlo to cewke bym obstawial, pomysl nie padalo, nie sypal mocno snieg i temp kolo 0 ?? ?
Warunki -7 stopni i nie padało.
Hall niby pasuje, ale przecież tydzień temu wymieniałem aparat zapłonowy, więc musiał by drugi czujnik pójść. Zastanawia mnie też, co się takiego stało, że na holu na chwile odpalił. Podejrzanie zachowuje się kontrolka oleju. Nie jestem pewny, ale na zapłonie chyba powinna świecić stałym światłem, a nie migać? (mam trochę mało oleju )
Tak poza tematem, pragnę podziękować za bezinteresowną pomoc. Że pomagacie zaznaczę już po skończeniu sprawy

- neforius
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)