Witam
Jest to mój pierwszy post na tym FORUM dlatego proszę o wyrozumiałość jeżeli coś jest nie zgodne z regulaminem (który przeczytałem).
Sprawa wygląda następująco:
Zakupiłem Golfa z LPG właściciel miał mi dosłać wszystkie potrzebne papiery niestety nie zrobił tego, ale to nie koniec. Lpg podobno ma 3 miesiace i nie zostalo jeszcze wbite w dowód.
Przez moją ufność do ludzi mam teraz przechlapane.
Jak załatwić papiery ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
ja bym zajechał do kolesia i zrobił mu koło dupy
tak samo było u mnie miała być poduszka a nie ma a zapewniał mnie że jest tylko zaślepiona GŁUPI byłem i zjechałem go i oddał mi za to kase
[ Dodano: 2008-10-16, 20:06 ]
jedno jest pewne : NIE podarował bym mu tego

tak samo było u mnie miała być poduszka a nie ma a zapewniał mnie że jest tylko zaślepiona GŁUPI byłem i zjechałem go i oddał mi za to kase
[ Dodano: 2008-10-16, 20:06 ]
jedno jest pewne : NIE podarował bym mu tego

-

marcinkoz2910 - Members
może być cięzko a gdzie kupowałeś samochód
[ Dodano: 2008-10-16, 20:13 ]
nie wiem czy ktokolwiek wystawi ci takie papiery chyba że dowiesz sie gdzie był ten gaz montowany i jeśli gość będzie miał jakieś kopie tych papierów to by było po problemie
nie wiem czy ktokolwiek wystawi ci takie papiery chyba że dowiesz sie gdzie był ten gaz montowany i jeśli gość będzie miał jakieś kopie tych papierów to by było po problemie
-

pawelek03576 - Gaduła
pawelek03576 napisał(a):może być cięzko a gdzie kupowałeś samochód
Samochód kupowałem od prywatnego właściciela.
Wiem ze takie papiery dostane ale wiaze sie to napewno z wymiana zdaje sie : parownika , wielozaworu,i czegos tam jeszcze.
To prawie jabym sobie założył nową instalacje
Gościu twierdzi że posłał papiery pocztą i trwa to juz 2 tyg. Wiem ze z poczta to różnie ,ale chyba tutaj sciemnia
-

niedzwiad0 - Berbeć
parownikiem i wielozaworem to bym sie tak bardzo nie przejmował najważniejszy w całej instalacji jest zbiornikn
a jak za jakiś czas papiery nie dojdą to przejedź sie do gościa i zrób jemu zadyme
a może to nasza cudowna poczta dała ciała
[ Dodano: 2008-10-17, 18:03 ]
i chodziło mi o kopie papierów od gazownika a nie o wymiane elementów instalacji
a jak za jakiś czas papiery nie dojdą to przejedź sie do gościa i zrób jemu zadyme
a może to nasza cudowna poczta dała ciała
[ Dodano: 2008-10-17, 18:03 ]
i chodziło mi o kopie papierów od gazownika a nie o wymiane elementów instalacji
-

pawelek03576 - Gaduła
Tak czy inaczej podstawa to papier na butlę, jak nie zdobędziesz od sprzedawcy - dzwoń do producenta zbiornika (pewnie STAKO), spisując z niego wszystkie dane i proś o kopię homologacji. Chyba 3 dychy to kosztuje.
- pablomed
- Members
Niestety nie mogę nawiązać kontaktu z gościem
Jeżeli chodzi o butle to nie ma problemu z duplikatem homologacji da sie to załatwic.
Niestety do zarejestrowania potrzebna jest jeszcze faktura za montaż i świadectwo ,homologacja na podzespoły instalacji LPG.
________________________________________________________________________________________

Jeżeli chodzi o butle to nie ma problemu z duplikatem homologacji da sie to załatwic.
Niestety do zarejestrowania potrzebna jest jeszcze faktura za montaż i świadectwo ,homologacja na podzespoły instalacji LPG.
________________________________________________________________________________________

-

niedzwiad0 - Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)