Pytanie mam zwiazane z tematem a konkretniej jaki może być tego powód?
Dla jasności na benzynie jeździ w porzadku, na gazie nie ma mowy gdyż od razu gaśnie.
pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
1)..zmień najpierw filterek gazu... + regulacja odrazu. Sprawdz tez bezpiecznik od instalacji
http://www.golf3.pl/topics36/bardzo-uby ... t20995.htm
http://www.golf3.pl/topics36/bardzo-uby ... t20995.htm
-

K@mil - POMOCNIK

Witam Sprawdz Czy On Napewno Sie Na ten Gaz Przelancza Bo Ja Mialem TO Samo Poszedlem Do Magika Od Gazu Wymienil Mi Cala Instalacje Elektryczna Komputer Sterujący itp. na Zwykla Centralke I Od tamtej Pory Smiga jak Trzeba
)
)- Ciosiu
- Berbeć
U mnie blokował się elektrozawór przy reduktorze. W jego wnętrzu uzbierał się jakiś czarny szlam który skutecznie go blokował. Słychać było jak odbijał elektrozawór przy butli i przy filtrze, natomiast ten przy reduktorze skutecznie blokował dopływ gazu. Pomogło czyszczonko. A już chciałem centralkę wymieniać... 

Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. 

-

BORYSKA - Badacz tematu
wydaje mi sie ze niemozliwe jest zapchanie filtra tak z dnia na dzien... na prawde cienkiego gazu musialbys zalac...
swiece i kable odpadaja bo na benzynie chodzi... a z doswiadczenia wiem ze gaz jest mniej wymagajacy
swiece i kable odpadaja bo na benzynie chodzi... a z doswiadczenia wiem ze gaz jest mniej wymagajacy
-

kruchy_ - Badacz tematu
Na gazie świece i kable muszą być w lepszym stanie niż na benzynie.
Podjedz pod kompa i sprawdź czy działa ci krokowiec przy gazie ( nie wiem jaką masz instalacje). Może zalewa ci silnik gazem. Sprawdź tez sondę lambda.
Podjedz pod kompa i sprawdź czy działa ci krokowiec przy gazie ( nie wiem jaką masz instalacje). Może zalewa ci silnik gazem. Sprawdź tez sondę lambda.
- Skubi
- Czytacz
Po pierwsze sprawdź czy elektrozawory dostają sygnał z centralki po przełączeniu na LPG. Jeżeli się nie otwierają to niemożliwa jest jazda na gazie i po przełączeniu z PB na LPG samochód Ci gaśnie
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. 

-

BORYSKA - Badacz tematu
ja stawiam na elektrozawór - mialem to samo - a okazal osei ze drucik od elektorzaworu spadl i dłupia przyczyna ... Co do filterka gazu to nie ma szans ze nagle sie zapchal syfem ...
Chyba ze zatankowałeś gaz u prywatnego kolesia co ma uj wie skad to mógl sie przestawic...
Chyba ze zatankowałeś gaz u prywatnego kolesia co ma uj wie skad to mógl sie przestawic...
-

Legionista - Members
Ja jestem za przeczyszczeniem instalacji. Dokładniej parownika. Tam na dole jest taki zaworek (przynajmniej u mnie) trzeba go odkręcić i przekręcić rozrusznikiem (na gazie musi być) U mnie były tez takie objawy, instalacja zasyfiona. Jakość paliw w naszym kraju pozostawia wiele do życzenia niestety
-

mihał - Czytacz
a przy jakiej temp. przelanczasz na ten gaz
sprawdz czy jak silnik jest rozgrzany np 90 stopni i wtedy przelacz jak zalapie na gazie znaczy ze membrana jest juz do wymiany ale jest tez inny sposob na to tylko dlugo musial bym tlumaczyc wiec najpierw sprawdz to i daj znac mialem ten sam problem i obeszlo sie bez kosztow teraz noralnie mi sie przelancza bez problemow
sprawdz czy jak silnik jest rozgrzany np 90 stopni i wtedy przelacz jak zalapie na gazie znaczy ze membrana jest juz do wymiany ale jest tez inny sposob na to tylko dlugo musial bym tlumaczyc wiec najpierw sprawdz to i daj znac mialem ten sam problem i obeszlo sie bez kosztow teraz noralnie mi sie przelancza bez problemow-

Champion's - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)