Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Auto nie odpala
Witam mam golfa 3 silnik 1.8 + LPG . Z autkiem były problemy takie że miał problemy z odpalaniem trochę musiałem go kręcić , gdy jeździłem na benzynie to miał tendencję do tego że nagle tracił moc tak jak by nie dostawał paliwa i nagle dostaje z powrotem . Jak miałem go na gazie to wszystko było ok. Dodatkowo sprzęgło łapie od góry. Po przekręceniu stacyjki słychać jak włącza się pompa paliwowa i podaje paliwo bo patrzałem na przewodach paliwowych idących do gaźnika. Wymieniłem w nim świece , kopułkę oraz filtr paliwa ale nadal nie odpala . Proszę o pomoc bo nie mam już pojęcia co mogę innego zrobić .
- MYSZEK93
- Berbeć
poluźnić linkęMYSZEK93 napisał(a):Dodatkowo sprzęgło łapie od góry
no ale odpalałMYSZEK93 napisał(a):gdy jeździłem na benzynie to miał tendencję do tego że nagle tracił moc tak jak by nie dostawał paliwa i nagle dostaje z powrotem
to jest wtrysk jednopunktowyMYSZEK93 napisał(a):do gaźnika.
a kable WN wymieniałeś? Może uszkodzony jest główny kabel idący od cewki do kopułki lub sama cewka. Sprawdzałeś czy jest iskra na świecach?MYSZEK93 napisał(a):Wymieniłem w nim świece , kopułkę oraz filtr paliwa ale nadal nie odpala
A nie da rady odpalić silnika na samym LPG?
Zdejmij jeszcze na próbę wtyczkę z czujnika temperatury ( 4-pinowy przy króćcu skąd wychodzą węże do chłodnicy ) i jeszcze raz spróbuj na benzynie uruchomić silnik ( na zdjętej wtyczce oczywiście ).
Daj znać jakie efekty.
-

prezesik - Members
MYSZEK93 napisał(a):Po przekręceniu stacyjki słychać jak włącza się pompa paliwowa i podaje paliwo bo patrzałem na przewodach paliwowych idących do gaźnika
To że płynie to nie świadczy że pompa podaje właściwe ciśnienie i tu bym szukał winy.
-

pietrasiak2 - Members
No to tak na LPG nie odpala , z zdjętą wtyczką też nie a iskra na świece idzie. Zapomniałem napisać że urwał mi się tłumik i mam wymontowany bo musiałem przyspawać ale wątpię że to może być przyczyną bo jak jechałem aby mi przyspawał odpalił tylko jak chciałem od niego już wyjechać to już nie odpalił.
- MYSZEK93
- Berbeć
Sprzęgło to masz do wymiany, albo zdarte albo zaolejone, chyba że linka była zmieniana na taką bez samoregulacji to poluzowanie moze pomóc.
natomiast co do nie odpalania do mozliwości jest multum. Od tej pompy ew. filtra bym zaczął, ale żeby nie działać w ślepo potrzebny jest pomiar manometrem ciśnienia paliwa.
Piszesz o jakijś wtyczce, nie pisząc o jakiej a jest ich trochę w aucie. Moe szwankuje układ ocinający zasilanie wtryskiwacza benzyny podczas jazdy na LPG ( przecięty kabel zasuilający go w górnej wtyzce wtrysku i wpięty w sterownik lpg lub przekaxnik pod maską - tu może cioś nie stykać.
natomiast co do nie odpalania do mozliwości jest multum. Od tej pompy ew. filtra bym zaczął, ale żeby nie działać w ślepo potrzebny jest pomiar manometrem ciśnienia paliwa.
Piszesz o jakijś wtyczce, nie pisząc o jakiej a jest ich trochę w aucie. Moe szwankuje układ ocinający zasilanie wtryskiwacza benzyny podczas jazdy na LPG ( przecięty kabel zasuilający go w górnej wtyzce wtrysku i wpięty w sterownik lpg lub przekaxnik pod maską - tu może cioś nie stykać.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)