Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
AFT ciśnienie sprężania
Panowie takie pytanie jakie powinno być ciśnienie sprężania w silniku AFT? Bo dzisiaj mam zamiar posprawdzać to lecz nigdzie nie mogę doszukać się jakichkolwiek danych. A poszukuje ogólnych danych technicznych na temat tego silnika bądź też książki do Golfa III dedykowanej temu silnikowi.
- KaMe101
- Czytacz
- Filip
- Gaduła
Filip napisał(a):Według mojej książki jaką miałem przy zakupie mojego golfa ciśnienie sprężania wynosi 10,3
Filip to nie możliwe ja mierzyłem u siebie i miałem po 13,2
chyba ze coś mi sie pomieszało w tygodniu sprawdzę-

paxstor - Members
- Filip
- Gaduła
koledzy ostateczny wynik zależy od wielu rzeczy, czy aku i rozrusznik sprawne i szybko krcą, czy gaz wciśnięty, jaka temperatura silnika itd, nie ma co patrzyć na jednostki i ich dziesiąte części, jak jest między 10 a 14 i brak dyżuch różnic pomiędzy cylindrami to jest ok. A konkretnie wg e-tech ma być 10-13
- pablomed
- Members
W silnikach benzynowych ciśnienie w cylindrach sprawdzamy przy odkręconych wszystkich świecach by nie obciążać każdego cylindra podczas pomiaru. Książki mówią, iż ciśnienie powinno znajdować się w przedziale od 13.5 do 10.5 jak dobrze pamiętam jednostką jest kg/cm2, poniżej 10.5 lepiej wymienić silnik.
- wiktoriano
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)