Witam !
Mam pytanie mianowicie po wymianie uszczelki pod głowicą w moim 1.8 ABS zauważyłem coś dziwnego , mianowicie na piątce samochód dochodzi do 4000 obrotów ( co ok 145-150 km /h) i łapie takiego dziwnego doła nie chce dalej iść.
Nadmienie , że ustawiałem zapłon i po tym zabiegu silnik faktycznie przcuje równo i cicho , główny problem pozostał.
Czy to może być spowodowane tym , że mechanior mógł sie walnąć na rozrządzie podczas zakładania paska?
Z góry dziekuję za Wasze sugestie odnośnie powyższego tematu.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
jarooo,
jedź na regulację gazu bo pewnie masz za małą dawkę ewentualnie sam odkręć najpierw o ćwierć obrotu śrubę regulacyjną na wężu co idzie od parownika do przepustnicy, a jak jeszcze będzie mało to popuść o kolejną ćwiartkę...ale najlepiej to jedź tam gdzie Ci zakładali gaz bo piszesz że instalacja nowa więc pewnie jeszcze na gwarancji
jedź na regulację gazu bo pewnie masz za małą dawkę ewentualnie sam odkręć najpierw o ćwierć obrotu śrubę regulacyjną na wężu co idzie od parownika do przepustnicy, a jak jeszcze będzie mało to popuść o kolejną ćwiartkę...ale najlepiej to jedź tam gdzie Ci zakładali gaz bo piszesz że instalacja nowa więc pewnie jeszcze na gwarancji
-

mani51 - Members
Globi30,
bardzo możliwe zdejmij osłonę i sprawdź
bo innej przyczyny trudno sie dopatrywac
mozesz jeszcze zdjąc kleme minusową i kompa zrestartowac
bo może błędy nałapał podczas naprawy kiedy czesc czujników była odpieta a mechanik włączał zapłon
bardzo możliwe zdejmij osłonę i sprawdź
bo innej przyczyny trudno sie dopatrywac
mozesz jeszcze zdjąc kleme minusową i kompa zrestartowac
bo może błędy nałapał podczas naprawy kiedy czesc czujników była odpieta a mechanik włączał zapłon
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)