Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
20 litrow benz na 100 km.
Witam, mam duzy problem taki iz gdy zalewam 5 litrow benz to auto przejedzie mi okolo 25~km. Jest to strasznie duze spalanie. Napoczatku myslalem ze to tylko warunkach zimowych (-20stopni) lecz nadal tyle pali. przed tymi mrozami auto palilo mi 8-9 litrow w miescie. Jazda ekonomiczna 1.6 Benzyna 75km. Nie działa mi kontolka temp wiec moze nie grzeje sie albo cos? Gdy jade gdzies dalej to długo mi leci dym (bialy) z wydechu. Wczesniej tak bylo tylko jak sie auto nagrzeje. Płyny wszystkie nowe. Zaraz ide wymienic filtr paliwa(choc wiem ze chyba to nie pomoze) Auto w jezdzie ma takie skoki jak by mocy nie bylo. Mało odczuwalne lecz ja jako kierowca odczuwam to.
- krygon
- Czytacz
kile kosztuje taka rzecz?
[ Dodano: 2012-02-25, 11:53 ]
i co moze byc powodem nie dzialajacej kontolki temperatury silnika? Kupiłem nowe zegary i nadal lezy ponizej wskazuwek. Kupilem Zegary ze wzgledu tego iz nie dziala rowniez kontrolka poziomu paliwa. Moze cala elektryka jest popsuta poniewaz nie dziala rowniez ogrzewanie tylenej szyby.
[ Dodano: 2012-02-25, 11:53 ]
i co moze byc powodem nie dzialajacej kontolki temperatury silnika? Kupiłem nowe zegary i nadal lezy ponizej wskazuwek. Kupilem Zegary ze wzgledu tego iz nie dziala rowniez kontrolka poziomu paliwa. Moze cala elektryka jest popsuta poniewaz nie dziala rowniez ogrzewanie tylenej szyby.
- krygon
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)