Moderator: Moderator
Dodam że jeździłem teraz stylem Eco czyli hamowanie silnikiem spokojna płynna jazda zero jeżdżenia na luzie tylko na biegu bez gazu bo słyszałem że wtedy auto nic nie pali a tu taki kiepski wynik. Gościu który regulował gaz było widać że sie starał więc stąd moje podejrzenie że to coś z autem 
sie sypnęła i stąd się duże splanie pojawiło. Błąd sondy powinien wykazac Ci komputer. O wymiane filtra gazu sie nawet nie pytam bo mysle ze to norma przy regulacji. zastanawiam sie jeszcze nad czujniekiem temperatury w króćcu moze chodzi cały czas na ssaniu bo "myśli" że silnik jest zimny)? Ale nei wiem czy wtedy by nie bylo problemu z zalewaniem się. Zresztą podpięcie pod komputer pokazać tez powinno uwalony czujnik. Skoro mówisz że gazownik się starał przy ustawianiu to bym raczej poleciał w tym kierunku.

szkura napisał(a):Mam ten sam silnik i mi pali 10l max10,5
do wymiany czujnik temperatury do tego kable od świec twarde do wymiany, świece tez przy okazji bym wymienił kopułkę i palec na weekend będzie to zrobione jeśli to nie pomorze demontuje gazpapi90 napisał(a):adams, Cały czas coś robię w tym kierunku wczoraj na zlocie okazało się że nie wyłącza się ssaniedo wymiany czujnik temperatury do tego kable od świec twarde do wymiany, świece tez przy okazji bym wymienił kopułkę i palec na weekend będzie to zrobione jeśli to nie pomorze demontuje gaz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości