Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
1,8 lpg zimny kiepsko jedzie
witam wszystkich serdecznie , po dość krótkich poszukiwaniach nabyłem golfa 3 1,8 z lpg, normalne jeżdżę inną marką. Potrzebowałem dupowozika z gazem na dojazdy do pracy, mile się zaskoczyłem bo golf okazał się bardzo fajnym autem. W sumie to oprócz tego ze nie wiem gdzie się włącza halogeny to mam tylko jeden problem z autem.Jak auto jest zimne to ma taka dziurę miedzy 1000 a 2000 obrotów ze ciężko ruszyć i jest bardzo słaby i przy zmianie biegów gdy odpuszczam gaz auto szarpie , nie ma znaczenia czy na benzynie czy na gazie , zawsze zachowuje się tak samo. Jak auto się zagrzeje wszystko jest pięknie. Gdzie szukać przyczyny ?
-

drlubicz - Czytacz
paxstor napisał(a):drlubicz, halogeny włączasz przełącznikiem od świateł przekręcasz i wyciągasz do siebieco do mocy to wymieniałeś może świece, przewody, kopułkę albo coś z tego rodzaju? możliwe ze to to będzie przyczyną
wszystko niby jest wymienione ale to co się dzieje u mnie ma wyraźnie coś wspólnego z temperaturą bo jak się zagrzeje to jest miodzio
-

drlubicz - Czytacz
okazało się że jak instalacja jest ustawiana automatycznie czyli ze odpalam auto razem w włączonym gazem to mimo ze auto odpalało na benzynie to puszczało tez trochę gazu i się silnik zalewał, przestawiłem teraz tak ze przy odpalaniu gaz jest całkiem odcięty i wszystko gra , jest tylko taka mała niedogodność ze po odpaleniu auta muszę sam włączyć instalacje gazową ale to pikuś
-

drlubicz - Czytacz
Napewno nire jest to kwestia ustawień tylko awaria. Niema takiego ustawienia zeby ciągnął LPG jeśli zapalasz na benzynie. Więc albo elektrozawór nie trzyma, albo usszkodzona elektronika, albo jakiś błąd w podłączeniu kabelków
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)