Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
1.8 benz/gaz -na gazie super,a na benz.ostatnio nie chce!
prez lato odpalalem tylko na gazie i cos sie stalo teraz z benz. bo nie chce jechac , jak odlacze aku na pol godz. to potem jest w miare ok ale gdzies przez 3 dni. (na gazie super)
- drehm
- Berbeć
Ggyby nie to podłanczanie pod kompa to powiedziałbym że pompka paliwa poszła albo wtryski.A to odłanczanie na pół godz to o ile się nie myle resetują sie ustawienia i potem trzeba go troszke przegazować (z minutke tak na 2500 obr) ale mogę się mylić. Jak coś poprawcie. I wiem że kolejność odłanczania kabli i potem podłączenia do klem też jest "dość" istotna a nigdy nie mogę zapamiętać. Co się najpierw odpina a potem podpina ( + i -). Dzięki i pozdro
Jak jest sprawunia to walić na gadu
- Piotr Bąk
- Czytacz
reset to bez przegazówek, po odpięciu klem na jakiś czas (nikt nie wie na jak długo, najlepiej na noc, włączasz silnik i zostawiasz na luzie aż do włączenia się wentylatora chłodnicy.
Czujnik temperatury powietrza zasysanego jest koło wtryskiwacza, kable idą w tej samej wtyczce (temu sa 4). Jeśli faktycznie zepsuty: dla lubiących majsterkować jest opcja założenia tam termistora z czujnika płynu chłodzącego - ma te same parametry.drehm, jedź do gazownika, niech sprawdzi na kompie jak masz ustawioną emulację sondy lambda, niech ci ustawi na "masę", kłopoty powinny zniknąć. A sprawa z czujnikiem powietrza jest osobna i wpływa na niepotrzebne działanie ssania na benie
Czujnik temperatury powietrza zasysanego jest koło wtryskiwacza, kable idą w tej samej wtyczce (temu sa 4). Jeśli faktycznie zepsuty: dla lubiących majsterkować jest opcja założenia tam termistora z czujnika płynu chłodzącego - ma te same parametry.drehm, jedź do gazownika, niech sprawdzi na kompie jak masz ustawioną emulację sondy lambda, niech ci ustawi na "masę", kłopoty powinny zniknąć. A sprawa z czujnikiem powietrza jest osobna i wpływa na niepotrzebne działanie ssania na benie
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)