Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
1.8 90KM 93r Brak mocy tylko na LPG
Witam nie dawno kupiłem Golfa 3 1.8 z gazem jak sie nagrzewał nie miał wolnych obrotów ale to już wyregulowałem lecz pojawił sie inny problem brak mocy na gazie. Na benzynie idzie jak burza widac że ma te 90 KM lecz gdy jestem na gazie to ma ze 30KM mniej i widac ta różnice kolosalnie. Reduktor wyczyszczony, filtr gazu nowy, powietrza też nie dawno wymieniany. Na obroty sie wkreca dobrze lecz na trazie to jest tragedia w porównaniu do benzyny. Proszę o pomoc jeśli ktoś wie co moze mu być. Gaz z filmy LOVATO
- Taizen
- Berbeć
wez przerob to na sama srube
ja mam w swoim na silnik i tez jest lipa. mam takie cos ze z miejsca jest slaby a powyzej 2 tys obrotow sie robi wariat.. w piatek to przerabiam. regulacja i bedzie smigal..
ja mam w swoim na silnik i tez jest lipa. mam takie cos ze z miejsca jest slaby a powyzej 2 tys obrotow sie robi wariat.. w piatek to przerabiam. regulacja i bedzie smigal..-

pandamian21 - Badacz tematu
no ja tak mam zamiar zrobic.. tyle ze u mnie ta sruba jest przy tym silniczku od razu.. zdemontuje to, dam srube i na regulacje trzeba.. samemu lepiej tego nie rob bo ciezko na oko ustawic gaz potem..
-

pandamian21 - Badacz tematu
- PabloSBT
- Members
a tam ciezko ustawic Panowie zaraz pokaze Wam moje rozwiazanie :
polecam taki chwyt.
co do regulacji sruby to po zalozeniu i modernizacji silniczka krokowego lpg :
-odpal silnik
-przelacz na lpg
-przykrecaj srube az bedziesz slyszal ze auto zmniejsza obroty
-jak uslyszysz "zwalnianie" obrotow to odkrec pol obrotu by wrocily
-potem juz musisz jezdzic i testowac czy Ci odpowiada "power" na lpg
-w razie mulenia odkrecasz jeszcze (rob to bardzo malymi regulacjami bo sruba jest bardzo "czula"
polecam taki chwyt.
co do regulacji sruby to po zalozeniu i modernizacji silniczka krokowego lpg :
-odpal silnik
-przelacz na lpg
-przykrecaj srube az bedziesz slyszal ze auto zmniejsza obroty
-jak uslyszysz "zwalnianie" obrotow to odkrec pol obrotu by wrocily
-potem juz musisz jezdzic i testowac czy Ci odpowiada "power" na lpg
-w razie mulenia odkrecasz jeszcze (rob to bardzo malymi regulacjami bo sruba jest bardzo "czula"
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
wiec ja lekko odkrec tak z 1/4 obrotu i wtedy sie przejedz i zobacz czy ma powera
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
trzeba zobaczyc czy w silniczku krokowym od lpg jest ten szczpien bo mozliwe ze jest i wtedy bedzie blokowal
-

trojeczkaGT - Members
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)