Witam mam pytanie...
Ile palą gazu wasze gofery??
Moja instalacja :
reduktor VOLTRAN
zawór gazowy VOLTRAN
wielozawór TOMOSETTO
butla 39 dm3
napełniana w 80 %
I teraz pytanie . Zatankowałem na full 30L(nie pamiętam ile dokładnie było gazu)
i zrobiłem na tym 215 km . Dodam że mieszkam w górach i dużo się jeździ górskimi serpentynami .
30 L = 215 km - to dobry wynik??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
dodam że autem jeździ kobieta
czy zwiększone spalanie może być spowodowane lipnymi świecami ,zasyfiałym filtrem od gazu??
Dodam też że go kupiłem tydz.temu i dopiero jestem w trakcie wymian filtrów itd.
Golf ma czasami takie momenty że go przydusza (na ciepłym silniku)
Co to może być??
czy zwiększone spalanie może być spowodowane lipnymi świecami ,zasyfiałym filtrem od gazu??
Dodam też że go kupiłem tydz.temu i dopiero jestem w trakcie wymian filtrów itd.
Golf ma czasami takie momenty że go przydusza (na ciepłym silniku)
Co to może być??

-

saladrus - Members
To Ci powiem że mój na 270 kilometrów w trasie wziął ok 26 litrów gazu... więc ten Twój silnik coś sporo gazu bierze
Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
Twój spalił tyle w trasie... a mój po trasie nie latał
!
150 km było zrobione po górkach!!! a reszta to krótkie trasy takie po 15 km!!!
!
150 km było zrobione po górkach!!! a reszta to krótkie trasy takie po 15 km!!!
-

saladrus - Members
słuchajcie a jak z predkosciami u was
? od 2 tygodni jestem posiadaczem golfiaczka 1.8 lpg 90 km i na benzynce wyciagne troche wiecej jak 140 a na gazie ok 130 , rok 95 i lacki przod 195/45 r 16 a tył 205/45 r 16 dla porownania kumpel w zdezelowanej astrze 1.6 bodajrze 70 cos km-ów na gaziku ponad 160
? 
? od 2 tygodni jestem posiadaczem golfiaczka 1.8 lpg 90 km i na benzynce wyciagne troche wiecej jak 140 a na gazie ok 130 , rok 95 i lacki przod 195/45 r 16 a tył 205/45 r 16 dla porownania kumpel w zdezelowanej astrze 1.6 bodajrze 70 cos km-ów na gaziku ponad 160
? 
-

alfikcom - Berbeć
Witam.
Ja mam silniczek 1.8 + lpg Lovato. Dojeżdzam do pracy w 4 osoby, średnia prędkość 120 -140km/h i wychodzi mi 9,5 do 10 litrów gazu.
Swojego golfindra rozbujałem na gazie do 160km/h. Dalej już nie chciał.
A co do jazdy po górach, to Golfik może tyle spalić. Tam się zupełnie innaczej jeździ. Kto tam pomykał to wie o czym mówię.
Ja mam silniczek 1.8 + lpg Lovato. Dojeżdzam do pracy w 4 osoby, średnia prędkość 120 -140km/h i wychodzi mi 9,5 do 10 litrów gazu.
Swojego golfindra rozbujałem na gazie do 160km/h. Dalej już nie chciał.
A co do jazdy po górach, to Golfik może tyle spalić. Tam się zupełnie innaczej jeździ. Kto tam pomykał to wie o czym mówię.
-

Hagazi - Berbeć
co do spalania to powiem tak. jak go gonie ostro to wychodzi mi 12 litrow, jak jezdze normalnie to 9,5-10 litrow. ale zastanawiaja mnie Wasze predkosci max na gazie. ja zakladalem gaz 2 miechy temu i od tamtej pory zrobilem ponad 4k. duzo jezdze autostradami i jakos nie mam problemow zeby osignac 180-190na gazie, raz z gorki nawet poszedl 200. na benzynie bylo podobnie tylko lepiej sie rozpedzal. dodam tylko ze pierwsze 500km na gazie tez nie chcial przekroczyc 160 ale teraz juz smiga bez problemow:)
pzdr
pzdr
-

Simon84 - Berbeć
co do predkosci wszystko zalezy od ustalenia dawki gazu wiem co nieco o tym bo od dluzszego czasu sam sobie robie regulacje raz nawet ustawilem tak ze max pretkosc byla 120 km/h
ale normalnie powinien jechac z max predkoscia taka ja na bezynie a spalanie masz jednak troche za duze jezdzilem po gorach troche i 350km na takiej butli powinien zrobic ci spokojnie wiec jesli sam nie jestes wstanie zrobic regulacji proponuje wycieczke do jakiegos dobrego mechanika bo meczennikow nie brakuje
a dokladnie palic powinien okolo 10litrow jesli wezmie 11 tez nie jest zle zalezy od stylu jazdy
ale normalnie powinien jechac z max predkoscia taka ja na bezynie a spalanie masz jednak troche za duze jezdzilem po gorach troche i 350km na takiej butli powinien zrobic ci spokojnie wiec jesli sam nie jestes wstanie zrobic regulacji proponuje wycieczke do jakiegos dobrego mechanika bo meczennikow nie brakuje
a dokladnie palic powinien okolo 10litrow jesli wezmie 11 tez nie jest zle zalezy od stylu jazdy-

Champion's - Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)