1. Czy macie do polecenia w Łodzi lub okolicach jakiegoś gazownika??
2. Czy jest sens zakładac gaz przy przebiego 240 tys (golfizna w tym miesiącu 20 lat obchodzi)??
3. Jeśli zakładac to jaki gaz?? ( firma)
Pozdr.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
2. Jeżeli jest to wiarygodny przebieg, a silnik był delikatnie używany, to jasne że jest sens, jeszcze dłuuugo pojeździ
3. To zależy co chcesz założyć.. czy katować silnik mikserkiem, który jest najtańszym rozwiązaniem, przez jakieś podstawowe graty typu bingo itd, aż do sekwencji.. STAG, BRC, generalnie jak się porządnie wyreguluje, to oba rozwiązania równie skuteczne. Prins też robi fajne instalacje, tylko niestety nie na nasze warunki (beznadziejny gaz) - ma na to zbyt delikatne elementy
3. To zależy co chcesz założyć.. czy katować silnik mikserkiem, który jest najtańszym rozwiązaniem, przez jakieś podstawowe graty typu bingo itd, aż do sekwencji.. STAG, BRC, generalnie jak się porządnie wyreguluje, to oba rozwiązania równie skuteczne. Prins też robi fajne instalacje, tylko niestety nie na nasze warunki (beznadziejny gaz) - ma na to zbyt delikatne elementy
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
mój ma 300tyś przejechane i 19 lat:) Zależy ile jeździsz i z cenami gazu jak bedzie w nadzchodzącym roku:)
Akro!!!
-

Skoksowany - Berbeć
Opik,
przebieg wiarygodny
auto mam juz 6 lat. nic nie stuka nic nie puka
wymiana wszystkich płynów i filtrów na czas. hamowniki luzik tylko blacha zaczyna lecieć i tu się zastanawiam czy jest sens pakować w auto.
co do kostów to tak do 2000 PLN bym gaz zakładał.
przebieg wiarygodny
auto mam juz 6 lat. nic nie stuka nic nie puka
wymiana wszystkich płynów i filtrów na czas. hamowniki luzik tylko blacha zaczyna lecieć i tu się zastanawiam czy jest sens pakować w auto.
co do kostów to tak do 2000 PLN bym gaz zakładał.
- vwKNZ
- Czytacz
to bardzo dobra sekwencje mozesz wpakowac juz za ta kase
zrob bude i bedziesz wiedzial na czym stoisz, bo kupujac inny "zadbany" moze sie okazac ze jeszcze wiejsze padlo pod lakierem
zrob bude i bedziesz wiedzial na czym stoisz, bo kupujac inny "zadbany" moze sie okazac ze jeszcze wiejsze padlo pod lakierem
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
pewnie że się opłaca, ja zakladałem przy 290tys, teraz mam 329tyś, fakt na zimnym lepiej nie katować na gazie

Jestem bokiem prędkości
- Pawełgolfgreen
- Badacz tematu
Opik napisał(a):to bardzo dobra sekwencje mozesz wpakowac juz za ta kase
z tego co sie dowiedziałem to sekwencji do jedopkt się nie założy.
ale II generacji za 1700 dobrą mozna założyć podobno...

- vwKNZ
- Czytacz
Zakładałem gaz do tego samego silnika II Gen też jakoś przy 240km teraz mam 300tyś i nie ma problemów. Więc twoja decyzja.
Opik,
No właśnie miałem pisac ze ABS ma 1punkt wtrysk
Opik,
No właśnie miałem pisac ze ABS ma 1punkt wtrysk

Variant by ArroErtin \/
http://www.golf3.pl/topics2/variant-by- ... t45194.htm
_________
Fan Eminema, 50 Centa, Dr.Dre itd. ? Zapraszam!
www.shadyrecords.pl
http://www.golf3.pl/topics2/variant-by- ... t45194.htm
_________
Fan Eminema, 50 Centa, Dr.Dre itd. ? Zapraszam!
www.shadyrecords.pl
-

ArroErtin - Czytacz
Na marginesie: nikt nie zakłada do jednopunktów sekwencji. Chciałbym tylko zwrócić uwagę że nie zakłada się bo taki zwyczaj, dawniej nikt o tym ni myślał ze względu na cenę, ale teraz?. Nie czuję żadnych z tym większych problemów. Zresztą proszę
http://lpg-forum.pl/sekwencja-w-silniku ... -t269.html
Oczywisty zysk to brak zwężki-miksera, czyli brak utraty mocy na obu paliwach, brak strzałów, mniej komplikacji z regulacją i w ogóle kulturka koledzy. Jak zawsze trzeba szukać speca który lubi swoją pracę. Konieczność użycia dobrych wtryskiwaczy LPG wynika z krótkiego i częstego otwierania się wtryskiwacza.
Jakbym teraz miał jeszcze dla siebie odpowiednie auto na monowtrysku do zagazowania nic innego bym nie robił tylko sekwencję.
http://lpg-forum.pl/sekwencja-w-silniku ... -t269.html
Oczywisty zysk to brak zwężki-miksera, czyli brak utraty mocy na obu paliwach, brak strzałów, mniej komplikacji z regulacją i w ogóle kulturka koledzy. Jak zawsze trzeba szukać speca który lubi swoją pracę. Konieczność użycia dobrych wtryskiwaczy LPG wynika z krótkiego i częstego otwierania się wtryskiwacza.
Jakbym teraz miał jeszcze dla siebie odpowiednie auto na monowtrysku do zagazowania nic innego bym nie robił tylko sekwencję.
- pablomed
- Members
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)