Czytam ten post i widzę, że kolega sanitarium ma identyczny problem co ja. Zrobiłem wszystko co kazaliście koledze a i tak nie pomogło. Pewien mechanik powiedział mi, że to mogą być wtryski, bo poprzedni właściciel jeździł prawie cały czas na gazie. Mogły się uwalić po takim czasie. pojechałem na sprawdzenie ich i okazało się że są dobre. potem powiedział, że winę może mieć przepływomierz, ale sprawdziłem go i nie jest uszkodzony. już nie wiem co z nim jest. Na benzynie na niskich obrotach muli a na postoju obroty falują. Za to gaz daje takiego kopa ze nie mogę powiedzieć o niem nic złego. Może ktoś coś więcej wie na temat tego problemu?
Mam golfa III 2.0 GTI 8V, gaz 2 gen, 1994 r
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Mrozo23 napisał(a):Czytam ten post i widzę, że kolega sanitarium ma identyczny problem co ja. Zrobiłem wszystko co kazaliście koledze a i tak nie pomogło. Pewien mechanik powiedział mi, że to mogą być wtryski, bo poprzedni właściciel jeździł prawie cały czas na gazie. Mogły się uwalić po takim czasie. pojechałem na sprawdzenie ich i okazało się że są dobre. potem powiedział, że winę może mieć przepływomierz, ale sprawdziłem go i nie jest uszkodzony. już nie wiem co z nim jest. Na benzynie na niskich obrotach muli a na postoju obroty falują. Za to gaz daje takiego kopa ze nie mogę powiedzieć o niem nic złego. Może ktoś coś więcej wie na temat tego problemu?
Mam golfa III 2.0 GTI 8V, gaz 2 gen, 1994 r
Niech ten mechanik sprawdzi Tobie sprawność pompy paliwa tzn jakie daje ciśnienie i jaką ma wydajność ( na pełnej szprycy powinno być ok 3 barów) zresztą powinien wiedzieć jak to sprawdzić.
Co do kolegi sanitarium jednopunkt ma 1,2 bara
W/g waszych opisów wszystko wskazuje na objaw padającej pompy paliwa.

-

pietrasiak2 - Members
W razie wymiany czy taka pompa w moim przypadku wystarczy? :
http://allegro.pl/pompa-paliwa-1-2-bar- ... 80120.html
http://allegro.pl/pompa-paliwa-1-2-bar- ... 80120.html
- sanitarium
- Berbeć
1,2 bara to tak tylko sprawdź pod względem obudowy , najlepiej by było przed zakupem wyciągnąć pompę i zobaczyć jaką masz obudowę i pompę. Piszę bo sam się kiedyś nadziałem kupiłem pompę , która nie pasowała do obudowy.
Po prostu są różne modele które wchodzą w zbiornik itp itd
Po prostu są różne modele które wchodzą w zbiornik itp itd

-

pietrasiak2 - Members
Witam ponownie po dłuższej przerwie
Wymieniłem czyjnik temp oraz pompę paliwa (namęczyłem się ale udało się). Niestety nic to nie zmieniło i problem nadal występuje.
Słyszałem, że może to być wtrysk albo jakiś silniczek krokowy? Co poradzicie w tej sytuacji?
Wymieniłem czyjnik temp oraz pompę paliwa (namęczyłem się ale udało się). Niestety nic to nie zmieniło i problem nadal występuje.
Słyszałem, że może to być wtrysk albo jakiś silniczek krokowy? Co poradzicie w tej sytuacji?
- sanitarium
- Berbeć
Kolego miałem ten sam problem. Pompka paliwa zrobiona, kupiłem wtrysk, ale po tygodniu padł. Kupiłem drugi i teraz jest dobrze.
Ale mechanik wymyślił jakiś patent że oszukuje sonde lambde (nie mam pojęcia o co chodzi). Mówił, że jak się jeździ na gazie to ona sczytuje mapy z tego jak gaz idzie itd. A teraz niby ją oszukuje coś.
Nie wiem ile w tym prawdy, ale już drugi tydzień jeżdżę. Przełączam benzyna - gaz - benzyna i wszystko chodzi cacy
Ale mechanik wymyślił jakiś patent że oszukuje sonde lambde (nie mam pojęcia o co chodzi). Mówił, że jak się jeździ na gazie to ona sczytuje mapy z tego jak gaz idzie itd. A teraz niby ją oszukuje coś.
Nie wiem ile w tym prawdy, ale już drugi tydzień jeżdżę. Przełączam benzyna - gaz - benzyna i wszystko chodzi cacy

-

drewnom - Badacz tematu
Ok dzięki za informacje. W takim razie pora na sprawdzenie wtrysku
PS.
Czy jest to do zrobienia samemu nie mając większego doświadczenia czy lepiej udać się do mechanika?
PS.
Czy jest to do zrobienia samemu nie mając większego doświadczenia czy lepiej udać się do mechanika?
- sanitarium
- Berbeć
Niby wymiana wtrysku nie ma skomplikowanych rzeczy, ale ja wolałem to dać komuś kto na pewno tego nie zepsuje 

-

drewnom - Badacz tematu
Ok dzięki
Dodam tylko, że jak odpale go na benzynie to czuć trochę paliwo - w sensie bardziej niż standardowo spaliny
edit:
i jak zauważyłem pluje trochę (chyba nie przepalonym paliwem) z wydechu... (przy pracy na benzynie)
Dodam tylko, że jak odpale go na benzynie to czuć trochę paliwo - w sensie bardziej niż standardowo spaliny
edit:
i jak zauważyłem pluje trochę (chyba nie przepalonym paliwem) z wydechu... (przy pracy na benzynie)
- sanitarium
- Berbeć
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)