Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
1.6 GT nie pali na benzynie
nie pali na benzynie ale na gazie owszem po kilku próbach przełaczenia jest ok (chyba jak złapie tem. lub zaśsie) wymieniłem filtr paliwa pompka daje ponad 2.5 ale powyłączeniu nie trzyma nic
- fati79
- Berbeć
Zapewne masz 1.6 AFT, miałem taki problem że nie palił na benzynie a jak już odpalił to nie jechał, wymieniłem pompkę i filtr paliwa. Dla wypadku wlałem jeszcze preparat przeczyszczający cały układ paliwowy i było wszystko git. Zrób jeszcze od wypadku reset ECU może coś da radę, i standardowo podpiąć pod komputer może coś wykaże.
- KaMe101
- Czytacz
tego się uczep, ciśnienie benzyny powinno się z 10 minut trzymać, może regulator ciśnienia ci strzelił i przelewa silnik na starcie, albo zaworek zwrotny w pompce padł - to się jednak raczej nie zdarzafati79 napisał(a):pompka daje ponad 2.5 ale powyłączeniu nie trzyma nic
- pablomed
- Members
pablomed napisał(a):tego się uczep, ciśnienie benzyny powinno się z 10 minut trzymać, może regulator ciśnienia ci strzelił i przelewa silnik na starcie, albo zaworek zwrotny w pompce padł - to się jednak raczej nie zdarzafati79 napisał(a):pompka daje ponad 2.5 ale powyłączeniu nie trzyma nic
Albo obudowa nieszczelna. A i pytanie: jak sprawdzałeś że nie trzyma ?

-

pietrasiak2 - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)