Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
1.6 AEE 75km instalować ?
Warto w ten silnik instalować LPG ? Jakie wasze zdanie ? Może ktoś ma pociągniętą instalacje
- Maajki
- Czytacz
- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Maajki napisał(a):Chodzi mi o to czy te silniki dobrze się zachowują na LPG silniczek po remoncie jest więc tylko moje pytanie dotyczy tego czy ktoś ma LPG na tym moto
Zamontujesz sekwencję na dobrych podzespołach to będzie służyć i nie będziesz musiał tankować benzyny po 5 zł/litr . Proste. 8v od vw dobrze znoszą lpg. A jeśli masz silnik któremu nic nie dolega to nie ma co się zastanawiać.
Masz wolne 2,5k (spory zapas) to montuj. Jeśli jeździsz sporo to szybko sie zwróci.
Poza tym.. Temat z gatunku tych egzystencjalnych więc raczej nie w technicznym.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Posiadam Octavie z 2000r od nowości z silnikiem 1.6 AEE. Instalacja z BRC sekwencyjna założona w 2007 roku i na gazie zrobione jakieś 90 tysięcy. Silnik chodzi beż problemu i nie ma żadnej różnicy w mocy na pb/lpg. Jednak jeśli chcesz żeby wszystko było ok, instalacja musi być założona porządnie. Nigdy nie miałem problemów z samą instalacją ale musisz zadbać o układ zapłonowy. Jest to na tyle prosty silnik, jak i inne 8V, że jeśli jest w dobrej kondycji nie będzie problemu z eksploatacją. Pytanie jak długo chcesz trzymać to auto i czy się opłaca inwestować.
- Kapuchon
- Berbeć
Re: 1.6 AEE 75km instalować ?
miałem gofera z AEE, założyłem DOBRĄ instalację (sekwencja) u DOBREGO gaziarza
w czasie jazdy nie było różnicy czy auto jedzie na PB czy LPG - różnica była NA PLUS przy kasie w trakcie tankowania
Autko służyło mi wiernie aż do jego sprzedania - przesiadłem się na coś innego
pozdrawiam - Pan Kleks
w czasie jazdy nie było różnicy czy auto jedzie na PB czy LPG - różnica była NA PLUS przy kasie w trakcie tankowania

Autko służyło mi wiernie aż do jego sprzedania - przesiadłem się na coś innego
pozdrawiam - Pan Kleks
- Pan Kleks
- Czytacz
Instalacja Staga z wtryskami Valtek 1 800 zł z wlewem pod klapką - tyle mnie to kosztowało. Gazu pali 8-10 litrów czyli max 20 zł za 100 km- przelicz sobie ile km robisz w roku i czy się tobie opłaca. Nie licz na spalanie poniżej 7 litrów - jaki silnik masz to wiesz . Wysokie obroty przy niskich prędkościach -swoje spalić musi. Ja dojeżdżam autem do pracy 15 razy w miesiącu po 150 km więc mi się opłacało montować.
- JokerPGN
- Berbeć
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1.6 AEE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
sam kiedyś miałem golfa 3 właśnie z tym silnikiem i montowałem lpg, dwa lata bezproblemowej jazdy, następnie sprzedaż auta i kontakt z gościem który odkupił auto mam do dziś i jedynie co to wymienił listwę wtryskową
jak auto jest w dobrym stanie i masz zamiar nim jeździć min. te 3 lata to się opłaca.
jak auto jest w dobrym stanie i masz zamiar nim jeździć min. te 3 lata to się opłaca.Było: Fiat 126p(93r), Golf III 1.9 CL TD(94r), GOLF II 1.3 CL(88r), Golf III 1.6 GL(97r), Audi A3 1.9 TDi(98r), MK3 GTi 20 Jahre(96r), MK4 TDi 110PS(01r)
Jest: Polo 6n2 GTi 125ps
Jest: Polo 6n2 GTi 125ps
-

happysc - Gaduła
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)