Problem z odpaleniem na benzynie

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Problem z odpaleniem na benzynie

Postprzez trajano » 11 sty 2018, o 19:09

Mam instalację LPG w moim bolidzie. Ostatnio mam problem z odpaleniem na benzynie. Na LPG odpala realnie i chodzi super. Na benzynie kręci rozrusznik ale nie odpala. Nawet nie "kaszlnie". Pompa na krótko podpięta działa. Przekaźnik wymieniony. Po przekręceniu kluczyka nie słychać pompy. Na kostce z pompy mam tylko napięcie 0.2 V na zewnętrznym pinie. Paliwo jest. Nie wiem co dalej sprawdzać i co może być powodem braku uruchomienia silnika.
Jeszcze coś. Na zdjęciu zaznaczyłem kostkę, chyba z wtrysku, nie jestem pewien. Tutaj jest na zewnętrznym pinie 4.5V
A tak przy okazji, cała przepustnica jest u mnie luźna. Prawdopodobnie poprzedni właściciel nie bardzo ją dokręcił. Czy jest możliwość dokupienia uszczelki pod nią? Jak ona się nazywa fachowo?

Edit:
Problem rozwiązany. Powodem braku możliwości odpalenia na benzynie był bezpiecznik, który ze starości się utlenił. Z zewnątrz wyglądał jakby był dobry, ale defacto nie przepływał przez niego prąd. Po wymianie na nowy wszystko działa.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
trajano
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 6 paź 2017, o 15:06
Rocznik: 7
Silnik: 1.4
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Problem z odpaleniem na benzynie

 





Powrót do Silniki benzynowe (LPG)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość