zlamany wtyk chinch

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

zlamany wtyk chinch

Postprzez Dam88 » 12 kwi 2009, o 11:44

no i mam problem... w gniezdzie od wzmacniacza zlamala mi sie wtyczka. tzn wtyczke mam w reku a ten bolec co wchodzi do gniazda zlamal sie i zostal w srodku :/ da rade go jakos wyciagnac z gniazda? czy juz musze szykowac kase na nowy wzmacniacz? :/

fotka jak to teraz wyglada :/

Obrazek
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier -> Bezcenne :)

>>mk3 abd by Dam88 <<
Avatar użytkownika
Dam88
VIP
 
Posty: 631
Dołączył(a): 25 gru 2007, o 16:43
Lokalizacja: Swarzędz

zlamany wtyk chinch

 

Postprzez marcinkoz2910 » 12 kwi 2009, o 11:49

Czyli z tego co widzę to masz w środku bolec sygnałowy, zdejmij obudowę wzmaka i ten otwór ma przestrzał na wylot i jakimś cienkim śrubokrętem go wypchnij i gotowe :cwaniak:
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez Dam88 » 12 kwi 2009, o 11:52

hee takie to proste? a nie jest to tam w srodku zabudowane jak np. porty ps2 na plycie glownej w komie? dam rade zrobic to bez sciagania wzmacniacza z kanapy? :)
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier -> Bezcenne :)

>>mk3 abd by Dam88 <<
Avatar użytkownika
Dam88
VIP
 
Posty: 631
Dołączył(a): 25 gru 2007, o 16:43
Lokalizacja: Swarzędz

Postprzez marcinkoz2910 » 12 kwi 2009, o 11:55

jeśli będzie ekran założony to będzie trzeba go odlutować /odłączyć a jak nie to będzie miejsce żeby go wypchnąć rozbierz i w razie kłopotów zrób foto to pomogę

Mam nadzieje że nie szarpałeś mocno za to złączę co by się styki na płycie nie uszkodziły :cisza: tzw zimnie luty

[ Dodano: 2009-04-12, 11:55 ]
Dam88 napisał(a):dam rade zrobic to bez sciagania wzmacniacza z kanapy? :)
jak będzie tyle miejsca żeby tam dojść to czemu nie
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez Dam88 » 12 kwi 2009, o 11:58

marcinkoz2910 napisał(a):Mam nadzieje że nie szarpałeś mocno za to złączę co by się styki na płycie nie uszkodziły :cisza: tzw zimnie luty


nie szarpalem...tylko wygielem pare igiel starajac sie to ustrojstwo wydlubac... teraz tylko musze skombinowac imbusy i wziasc sie do roboty :D


ej... wlasnie jeszcze jedno pytanie... a nie stanie sie nic jak wzmacniacz dalej bedzie gral? bo obecnie jest wylaczony ale brakuje troche go :/
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier -> Bezcenne :)

>>mk3 abd by Dam88 <<
Avatar użytkownika
Dam88
VIP
 
Posty: 631
Dołączył(a): 25 gru 2007, o 16:43
Lokalizacja: Swarzędz

Postprzez marcinkoz2910 » 12 kwi 2009, o 12:05

I teraz tak możesz napotkać dwa typy złączy

ad1. Nic trudnego styki masy i sygnału są przylutowane bezpośrednio do punktów lutowniczych i tu wystarczy cienki śrubokręt i gotowe.

ad2. Tu już gorzej bo ze złącza do płytki są poprowadzone przewody strzałka czerwona pokazuje co będziesz musiał odlutować i oczyścić z cyny żeby włożyć śrubokręt i to wypchnąć (zielona strzałka)

Obrazek Obrazek

[ Dodano: 2009-04-12, 12:06 ]
Dam88 napisał(a):a nie stanie sie nic jak wzmacniacz dalej bedzie gral? bo obecnie jest wylaczony ale brakuje troche go :/
nie znam jego parametrów ale lepiej nie forsować go
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez Dam88 » 12 kwi 2009, o 12:16

marcinkoz2910 napisał(a):Dam88 napisał/a:
a nie stanie sie nic jak wzmacniacz dalej bedzie gral? bo obecnie jest wylaczony ale brakuje troche go :/
nie bardzo rozumiem co masz tu na myśli :chytry:


chodzi mi o to czy moge uzywac wzmacniacza z tym zlamanym wytkiem dopoki go nie wyciagne z tego gnaizda? czy moze byc przez to cos tam spalic?
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier -> Bezcenne :)

>>mk3 abd by Dam88 <<
Avatar użytkownika
Dam88
VIP
 
Posty: 631
Dołączył(a): 25 gru 2007, o 16:43
Lokalizacja: Swarzędz

Postprzez marcinkoz2910 » 12 kwi 2009, o 12:42

Dam88, ja bym nie ryzykował no chyba że on mocno siedzi ten złamany i nie będzie latał i kiwał się to możesz grać

Tylko co by ten bolec nie wpadł do środka :!:
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez Dam88 » 12 kwi 2009, o 12:47

to ja tez nie ryzykuje :)
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier -> Bezcenne :)

>>mk3 abd by Dam88 <<
Avatar użytkownika
Dam88
VIP
 
Posty: 631
Dołączył(a): 25 gru 2007, o 16:43
Lokalizacja: Swarzędz

Postprzez pawelek03576 » 12 kwi 2009, o 13:27

Dam88 a może weź cienkiego pręta na jego koniec daj troszke kleju typu kropelka i spróbuj przykleić do tego złamanego wtyku i wyciągnąć może sie uda :-)
Avatar użytkownika
pawelek03576
Gaduła
 
Posty: 588
Dołączył(a): 7 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: wójcice

Postprzez Dam88 » 12 kwi 2009, o 14:05

odpada kropela nie chwyci tego chyba a pozatym nie chcialbym miec gniazda w kleju :P
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier -> Bezcenne :)

>>mk3 abd by Dam88 <<
Avatar użytkownika
Dam88
VIP
 
Posty: 631
Dołączył(a): 25 gru 2007, o 16:43
Lokalizacja: Swarzędz

Postprzez marcinkoz2910 » 15 kwi 2009, o 00:30

I jak zrobione już?
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości