Zakodowane radio

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Zakodowane radio

Postprzez michalmb » 26 maja 2009, o 19:28

Mam pytanie które na pewno padło już na tym forum jeśli tak to przepraszam. Posiadam zablokowane radio oryginalne VW i czy jest jakaś możliwość samemu je odblokować? Bez żadnych speców??
michalmb
Czytacz
 
Posty: 26
Dołączył(a): 22 mar 2008, o 20:30
Lokalizacja: Skórcz

Zakodowane radio

 

Postprzez K@mil » 26 maja 2009, o 19:43

Sa rownego rodzaju kalkulatory.. jak dobrze kod wygenerujesz to jest szansa (mi w Oplu sie udalo). ale z tego co wiem jest 6 szans... albo 3 bo nie pamietam na 100% :)
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez michalmb » 26 maja 2009, o 19:50

A cos więcej na temt tych kalkulatorów? Gdzie znajde jak dzialaja itp????
michalmb
Czytacz
 
Posty: 26
Dołączył(a): 22 mar 2008, o 20:30
Lokalizacja: Skórcz

Postprzez marcinkoz2910 » 26 maja 2009, o 19:51

Tu masz link do pobrania takowych kalkulatorów --> http://www.golf3.pl/topics28/kalkulator ... .htm#75340

Duże tego też znajdziesz na www.elektroda.pl

Ale nic to zapewne nie da :) VW dość dobrze się zabezpieczył i bez ingerencji w EEPROM i odczytania kodu się zapewne nie obejdzie

Napis SAFE --> masz 3 próby po tym pojawia się blokada czasowa SAFE2 trwająca określony czas i żeby się jej pozbyć radio ma być podłączone do zasilania przez np. 1h i nic nie dotyka się wtedy, po tym wskakuje SAFE i mamy kolejne 3 próby ;-)

Co to za radio? Podaj mi na PW jego NO Serial

[ Dodano: 2009-05-26, 19:53 ]
aaa no i jaki producent ?
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez szczepan03 » 27 maja 2009, o 17:35

Coby nowego tematu nie zakładać to zapytam tutaj. Kupiłem dzisiaj autko z radiem oryginalnym jakimś VW i nawet jakiś kod mam tylko nie wiem jak je się uruchamia. Nie chce się wogóle załączyć. Podaje link to zdjęcia naklepki z radia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a22 ... 4b5c2.html
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r.
BMW E36 318i 116KM :D
Avatar użytkownika
szczepan03
Czytacz
 
Posty: 47
Dołączył(a): 7 lut 2008, o 15:05
Lokalizacja: Sosnowiec

Postprzez marcinkoz2910 » 27 maja 2009, o 19:18

szczepan03, nic mi to nie mówi

Co to za radio? Foto frontu poproszę.

Zazwyczaj w radiach VW trzeba po włączeniu przytrzymać klawisze TP + TA no i wklepać code

[ Dodano: 2009-05-27, 19:19 ]
szczepan03 napisał(a):Nie chce się wogóle załączyć.
sprawdź podłączenie i bezpieczniki --> http://www.golf3.pl/topics28/podlaczeni ... t12403.htm
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez szczepan03 » 27 maja 2009, o 20:53

Bezpiecznik cały bo sprawdzałem wcześniej, wtyczki ok ponieważ stare radio VDO z golfa gra normalnie. Jutro wrzucę fotkę od przodu.
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r.
BMW E36 318i 116KM :D
Avatar użytkownika
szczepan03
Czytacz
 
Posty: 47
Dołączył(a): 7 lut 2008, o 15:05
Lokalizacja: Sosnowiec

Postprzez rogal133 » 27 maja 2009, o 21:23

ja mam tez radio vw fakt ze je wyjałem bo mialem sony z kadetta ktorego sprzedalem ale pytam z ciekawosci bo tez go nie moge wlaczyc bo o ile dobrze pamietam wyswietla sie code i jest na nim naklejka z kodem (taka zwykla cena i kod dlugopisem napisany) ale sa na nim 4 cyfry <0289> ale jak je wpisac kiedy przyciski sa tylko od 1 do 4??
Avatar użytkownika
rogal133
Badacz tematu
 
Posty: 350
Dołączył(a): 31 gru 2008, o 18:04
Lokalizacja: RadziejóVW

Postprzez szczepan03 » 27 maja 2009, o 21:34

Dobra jeszcze dzisiaj zrobiłem zdjęcie z przodu więc wklejam link: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/df9 ... fda13.html

[ Dodano: 2009-05-27, 21:35 ]
Zna ktoś obsługę tego radia?
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r.
BMW E36 318i 116KM :D
Avatar użytkownika
szczepan03
Czytacz
 
Posty: 47
Dołączył(a): 7 lut 2008, o 15:05
Lokalizacja: Sosnowiec

Postprzez marcinkoz2910 » 27 maja 2009, o 22:25

rogal133, nie podałeś co to za radio ale jeśli ono ma klawisze TP i TA to po włączeniu radia pojawia sie napis SAFE i wciskasz i trzymasz te dwa klawisze razem i wyskakuje Ci 0000

I teraz tak klawiszem 1 wklepujesz np 7 to musisz do siedem razy nacisnąć, potem klawiszem 2 wklepujesz 5 to pięc razy go wciskasz i analogicznie do pozostałych

Kod zatwierdzasz klawiszami TP + TA też je trzymając i jeśli kod jest OK to uruchomisz radio :)


A co do radia VW Sound 1

Musi być włączony zapłon i klawisz Select trzeba przytrzymać około 5 sek. Kod wbijasz analogicznie jak wyżej. Jeśli radio nie odblokuje się to znaczy że masz zły kod.
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez szczepan03 » 28 maja 2009, o 13:16

Niestety radio nie reaguje na żadne zabiegi. Nie załączy się i koniec :zalamany:
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r.
BMW E36 318i 116KM :D
Avatar użytkownika
szczepan03
Czytacz
 
Posty: 47
Dołączył(a): 7 lut 2008, o 15:05
Lokalizacja: Sosnowiec

Postprzez marcinkoz2910 » 28 maja 2009, o 19:28

szczepan03, jeśli się nie załącza to sprawdź podłączenie radia w samochodzie w kostce ISO

Opis znajdziesz w dziale porad na forum
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości