zakłucenia

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez gawior » 27 maja 2013, o 08:57

Wystarczy w google wpisać np. "uwalona masa RCA".

Takie coś się często dzieje, jak grzebiemy przy kablach RCA na włączonym sprzęcie. Nieraz sama z siebie też potrafi strzelić.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 12 kwi 2012, o 20:02
Lokalizacja: Częstochowa

 

Postprzez 1OoOadamOoO1 » 27 maja 2013, o 15:52

jeszcze odlacze alternator i potem sie wezme za radio ale to nie predko bo narazie niemam czasu jak co to sie odezwe narazie DZIEKUJE panowie

[ Dodano: 2013-05-28, 16:06 ]
Bylem u dobrego elektronika i zmierzyl mi ten opornik i jest dobry
chcialem jeszcze dodac ze puki nie odpale auta to wszystko gra jak nalezy

[ Dodano: 2013-05-30, 01:51 ]
witam.Mierzylem pobor pradu w aucie i okazalo sie ze mam 0,24 a po wypieciu kostki z radia 0,02 wpialem jakies stare radio z walnietym wyswietlaczem i miernik pokazal 0,02 czyli chyba w radiu cos poszlo prosze pomozcie :padam:

[ Dodano: 2013-05-31, 23:30 ]
Witam nadal ciagne temat podpialem mase rca na kablu i nadal zaklucenia jak wepne 1 pare czincz to spokoj jak wiecej to pisk a i jeszcze pobor produ 0,24 na starym radiu jest ok 0,02 napiszcie o co chodzi bo juz spac po nocach nie potrafie

[ Dodano: 2013-06-01, 11:35 ]
odpialem dzisiaj przekaznik z pompy i pisk ustal po przekreceniu stacyjki

[ Dodano: 2013-06-07, 23:18 ]
sprawdzalem dzisiaj inne radio ale to samo alpine cde 9882 ri i objawy te same czyzby wzmacniacze?

[ Dodano: 2013-06-12, 21:51 ]
wzmacniacze tez sa dobre to wyglada jakby to bylo od pompy wtryskowej bo jak wypne z niej kostke to zaklucen po przekreceniu stacyjki nie ma o co chodzi to ja juz nie mam pojecia
1OoOadamOoO1
Czytacz
 
Posty: 94
Dołączył(a): 18 lis 2011, o 23:52
Lokalizacja: śląsk

Postprzez tomi89 » 18 cze 2013, o 17:07

Możesz kupić takie kostki z filtrami LC do tłumienia zakłóceń. Czasem pomaga wpiecie kondensatora 100nF pomiędzy liniami B+ i GND. Popróbuj dasz rade ;-)

Pozdrawiam
tomi89
Berbeć
 
Posty: 16
Dołączył(a): 3 mar 2013, o 00:32
Lokalizacja: Ostrów Wlkp.

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości