Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
zakłucenia cb
jak w temacie zakłucienbia cb. może było ale nic nie mogę wyczytać na ten temat. mianowicie mam radio podłączone pod akusa jak włącze podgrzewanie tylnej szyby czy zwykłe radio to szumi jak niewiem i nie można ustawić go. są jakieś filtry do cb czy coś?
- Mariusz164
- Badacz tematu
Tak sa na allegro np takie:
http://www.allegro.pl/item798821217_fil ... _2830.html
Wpisz sobie w allegro filtr przeciwzakłóceniowy i może nawet coś znajdziesz u siebie w rejonie.Generalnie nigdy czegoś nie stosowałem ale zawsze można spróbować.Jeszcze spróbuj przeczyścić kable w altku bo generalnie to on powoduje te szumy dokładniej mówiąc zawarte w nim szczotki
[ Dodano: 2009-11-23, 14:50 ]
http://www.allegro.pl/item824012802_fil ... teczn.html
http://www.allegro.pl/item798821217_fil ... _2830.html
Wpisz sobie w allegro filtr przeciwzakłóceniowy i może nawet coś znajdziesz u siebie w rejonie.Generalnie nigdy czegoś nie stosowałem ale zawsze można spróbować.Jeszcze spróbuj przeczyścić kable w altku bo generalnie to on powoduje te szumy dokładniej mówiąc zawarte w nim szczotki
[ Dodano: 2009-11-23, 14:50 ]
http://www.allegro.pl/item824012802_fil ... teczn.html
-

Pascal - Members
ok dzieki zobacze może coś znajde. mówili że pod akumlator jak się podłączy to nie będzie zakłucenia a to wcale nie prawda
- Mariusz164
- Badacz tematu
kolego ja mam taki sam silnik jak Ty w Pasku i CB mam pod zapalniczką, żadnych zakłóceń nie mam 

GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
-

gluszek - Members
nie bez powodu sarobione gniazda pod zapalnicze.
a co do filtrów to zazwyczaj dobre radio juz samo w sobie ma filtry takze jesli takowe posiadasz to najlepiej zalozyc filtr n akable zasilajace.
a co do filtrów to zazwyczaj dobre radio juz samo w sobie ma filtry takze jesli takowe posiadasz to najlepiej zalozyc filtr n akable zasilajace.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
mam radio presidenta harry II ja mam pod zwykłe radio wzmacniacz podłączony i on też robi zakłócenia. jak odłącze wzmacniacz i gra samo radio to jest oki wczoraj zauważyłem że ogrzewanie na szybe jak włącze to tak samo niewiem o co tu chodzi
- Mariusz164
- Badacz tematu
to samo jest u mnie fachowiec od car audio powiedział mi ze radioodtwarzacz + wzmacniacz i ich przewody zasilajace wywołuja zaklócenia radia cb.Mariusz164 napisał(a):ja mam pod zwykłe radio wzmacniacz podłączony i on też robi zakłócenia. jak odłącze wzmacniacz i gra samo radio to jest oki
jakos sygnału poprawi filtr przeciwzakłóceniowy,lub poprowadzenie kabli silajacych od wzmacniacza zdala od radia cb.
-

swatu - VIP
president?
miałem styczność z kilkoma i dają radę
a z tanich to uniden mi się najlepiej spodobał pod względem zbierania (testowane na jednej antenie)
miałem styczność z kilkoma i dają radę
a z tanich to uniden mi się najlepiej spodobał pod względem zbierania (testowane na jednej antenie)Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
-

e2 - Members
ja mam unidena i jestem bardzo zadowolony
a oto moj golfik : http://www.golf3.pl/topics2/moj-golfik- ... t15826.htm
- waszka1985
- Badacz tematu
ja mam sunker i daje rade po tuningu robi prawie 6w wyjscia a antena to midlan alan 9
a co do zakłucien to moze wystarczy poprawic mase i bedzie gitara tak zrobiłem i zero zakłucen mimo ze mam wzmacniacz
a co do zakłucien to moze wystarczy poprawic mase i bedzie gitara tak zrobiłem i zero zakłucen mimo ze mam wzmacniacz
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic 

-

Basior1997 - Members
Uniden bardzo dobra marka i świetne radyjka ale nielegalne
Ja posiadam Alan'a 109 od dwóch miesięcy i jestem zadowolony
Tani i prosty w obsłudze sprzęt, przy zakupie bardzo mnie zdziwił fakt że ten Alan ma funkcje SQ i RFgain... Inne radia w cenie do 200zł nie mają RF, patrzyłem na różne i tylko Alan 109 posiada obydwie te funkcje. W tanich radia takich też do 200zł mamy tylko SQ. Także naprawdę polecam ALAN 109. Za taką cenę jest to naprawdę radio godne polecenia.
Do tego mam antenę SIRIO ML145 i spokojnie ściągam z 10km w terenie
Ja posiadam Alan'a 109 od dwóch miesięcy i jestem zadowolony Do tego mam antenę SIRIO ML145 i spokojnie ściągam z 10km w terenie
GOLF 3 by głuszek
-

gluszek - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio