XX JAHRE

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

XX JAHRE

Postprzez rastamaniek » 1 mar 2011, o 23:54

Witam, kupiłem dziś XX JAHRE i mam 8 głośników + Sub NOKIA, nie orientuję się zbyt wiele i stąd moje pytanie..
Niestety nie mam radia. Mam zamiar podlączyć zwykłe radio LG które gra od paru miesięcy w innym moim aucie i jest na gwarancji. Czy to będzie działać? Z kostkami i podpięciem myśle że sobie poradze ale czy efekt będzie taki sam jak w orginale czy dużo gorszy?
Ogólnie proszę o jakieś porady montażu, co jak gdzie :) :hyhy:
rastamaniek
Czytacz
 
Posty: 101
Dołączył(a): 19 lut 2011, o 23:50
Lokalizacja: Wyszków Mazowieckie

XX JAHRE

 

Postprzez michaal » 2 mar 2011, o 00:10

Podejrzewam że że by to dobrze wszystko działało musisz mieć radio z funkcją DSP np takie http://allegro.pl/nokia-dsp-gamma-iv-ph ... 86323.html które było montowane seryjnie z dodatkowym opisem DSP version. Ale dokładnie nie wiem
michaal
Badacz tematu
 
Posty: 349
Dołączył(a): 21 kwi 2009, o 17:37
Lokalizacja: Mierzyce/Wieluń

Postprzez rastamaniek » 2 mar 2011, o 00:41

No tak, orginalne radio GAMMA IV spoko 200zł i mam nowe.. Drogo ale może i by dało rade kupić, ale przecież będę mial tylko kasety.. A do tego trzeba było kupić i zamontować jakoś sensownie zmieniarkę.. Za dużo wydatków i roboty.
rastamaniek
Czytacz
 
Posty: 101
Dołączył(a): 19 lut 2011, o 23:50
Lokalizacja: Wyszków Mazowieckie

Postprzez PiJey88 » 2 mar 2011, o 10:33

Radia Blaupunkta mają takie same wyjścia jak Gamma (mini ISO), wiec też współpracują z DSP
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez maxx » 2 mar 2011, o 16:43

musisz mieć wyjścia liniowe z radja bo inaczej spalisz dsp , jak pisze PiJey88 blaupunkty idealnie sie nadają ,na wiosne sam bede zakladać dsp pod radio blaupunkt mp52 ,moze to ci sie przyda
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=233479
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=19&t=104389
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=188911
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2247243
Avatar użytkownika
maxx
Badacz tematu
 
Posty: 251
Dołączył(a): 5 lis 2008, o 22:05
Lokalizacja: Ośw

Postprzez happysc » 1 lut 2012, o 14:34

odświeżam temat, czy gamma v od mk4 pasuję do nokia dsp??
Było: Fiat 126p(93r), Golf III 1.9 CL TD(94r), GOLF II 1.3 CL(88r), Golf III 1.6 GL(97r), Audi A3 1.9 TDi(98r), MK3 GTi 20 Jahre(96r), MK4 TDi 110PS(01r)
Jest: Polo 6n2 GTi 125ps
Avatar użytkownika
happysc
Gaduła
 
Posty: 549
Dołączył(a): 25 mar 2008, o 20:13
Lokalizacja: Sosnowiec

Postprzez kamilsdz » 1 lut 2012, o 17:29

pod dsp można podlączyć każde radio, sam mam clariona dxz 378 i wszystko śmiga. Wystarczy przerobić kostkę, lub tak jak ja to zrobiłem wykonać odpowiednią przejściówkę.
Obrazek
GTI Edition '94 -> Streetowe GTI Edition '94 -> oryginalne 20Jahre || kamilsdz.digartfolio.pl || OEM+
kamilsdz
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 14 mar 2011, o 16:55
Lokalizacja: Sieradz

Postprzez wentylGTI » 1 lut 2012, o 17:33

ja tez mam zwykłe radio LG i mam przerobione pod nie i gra cudownie:)
wentylGTI
Czytacz
 
Posty: 67
Dołączył(a): 6 lip 2011, o 17:47
Lokalizacja: Nowęcin/Łeba

Postprzez happysc » 1 lut 2012, o 17:33

tylko mi chodzi o to aby nic nie przerabiać po prostu plug & play!
Było: Fiat 126p(93r), Golf III 1.9 CL TD(94r), GOLF II 1.3 CL(88r), Golf III 1.6 GL(97r), Audi A3 1.9 TDi(98r), MK3 GTi 20 Jahre(96r), MK4 TDi 110PS(01r)
Jest: Polo 6n2 GTi 125ps
Avatar użytkownika
happysc
Gaduła
 
Posty: 549
Dołączył(a): 25 mar 2008, o 20:13
Lokalizacja: Sosnowiec

Postprzez wentylGTI » 1 lut 2012, o 18:00

kiedyś widziałem na allegro kostki z przejściówką
wentylGTI
Czytacz
 
Posty: 67
Dołączył(a): 6 lip 2011, o 17:47
Lokalizacja: Nowęcin/Łeba

Postprzez marcinkoz2910 » 3 lut 2012, o 18:25

Plung & Play nie będzie pasować

W mk3 masz inną wtyczkę sterującą a w MK4 też inną
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości

cron