Wzmak 2 kanalowy, tuba + 2 głosniki?

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Wzmak 2 kanalowy, tuba + 2 głosniki?

Postprzez Ryjek » 17 paź 2009, o 23:54

Witam mam pytanie czy jest mozliwa opcja podpiecia 2 głosnikow oraz tuby pod wzmacniacz 2 kanalowy?
rozumiem ze 4 kanalowy jest lepszym rozwiazaniem, lecz mam po znajomosci dostep do 2 kanalowego i zastanawiam sie co z tym zrobic.
Prosze o opinie. Pozdrawiam :D
Avatar użytkownika
Ryjek
Badacz tematu
 
Posty: 259
Dołączył(a): 30 wrz 2009, o 20:27
Lokalizacja: Cieszyn

Wzmak 2 kanalowy, tuba + 2 głosniki?

 

Postprzez Basior1997 » 18 paź 2009, o 00:32

nie podpinac lepiej bo tuba ma xxx wat a dwa głsóniki maja x wat i nigdy tego nie zestrojisz zeby ci dobrze grało
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Avatar użytkownika
Basior1997
Members
 
Posty: 591
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 19:56
Lokalizacja: DGR/PL

Postprzez Pascal » 18 paź 2009, o 06:07

Lepiej podłącz te dwa głośniki pod radio a tubę do wzmaka ;-) (tak przy okazji tubę sprzedaj i zmień na suba ;-) )
Avatar użytkownika
Pascal
Members
 
Posty: 1054
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 00:31
Lokalizacja: TJE

Postprzez swatu » 18 paź 2009, o 08:16

ja mam dwukanalowy i zrobiłem tak:głosniki sa bezposrednio pod radio a wzmacniacz jest zmostkowany i podpieta jest pod niego skrzynia bo "tuba" zadnego bassu nie da ;)
i tobie tez tak narazie radze zrobic zmostkowac kanały ,w ten sposob zyskasz na dodatkowej mocy ,ktora napedzi "tube" lub w przyszlości skrzynie.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Ryjek » 18 paź 2009, o 11:59

w sumie o tym nie pomyślalem, to jest dobre rozwiazanie. Dzieki wielki chyba tak zrobie.
Avatar użytkownika
Ryjek
Badacz tematu
 
Posty: 259
Dołączył(a): 30 wrz 2009, o 20:27
Lokalizacja: Cieszyn

Postprzez swatu » 18 paź 2009, o 13:36

Ryjek napisał(a):to jest dobre rozwiazanie
to jedyne wyjscie by wzmocnic sobie moc na przykładzie wzmacniacza dwukanalowego:
tu masz chemat jak zmostkowac kanały:
http://images40.fotosik.pl/161/9e4d089798c30dcfmed.jpg
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Ryjek » 18 paź 2009, o 20:03

jutro dorwe wzmaka to dam znac jak to gra :D
Avatar użytkownika
Ryjek
Badacz tematu
 
Posty: 259
Dołączył(a): 30 wrz 2009, o 20:27
Lokalizacja: Cieszyn


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości