z tego co przeczytalem na poczatku wyjdzie ze bedziesz musial eydac około 2000 zł.
-maty do wytlumienia dzwi
-głosniki na przód(zalezy ilu drozne i czy ze zwrotnicami czy bez)
-wzmacniacz
-okablowanie
-skrzyani basowa(zalezy jakiej muzyki sluchasz:bass-reflex,closed,band-pass)
Moderator: Moderator
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
najpierw planuje kupic skrzynie basową i zmacniacz bo kable zostana mi ze starego zmacniacza a potem zobacze ile kasy mi zostanie na glosniki
wie ktos moze czy w bielsku-białej jest jakis fajny sklep z takimi rzeczami??
wie ktos moze czy w bielsku-białej jest jakis fajny sklep z takimi rzeczami??
-

dudziu - Czytacz
dudziu napisał(a):najpierw planuje kupic skrzynie basową i zmacniacz bo kable zostana mi ze starego zmacniacza a potem zobacze ile kasy mi zostanie na glosniki
jak zmienisz zdanie na "najpierw chcę podłączyć przednie głośniki pod wzmacniacz" to wtedy doradzę ci co wybrać
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
-

e2 - Members
to znaczy w przednich drzwiach mam oryginalne glosniki i chyba narazie je zostawie a kupie glosniki do tylnich drzwi albo na tylnia polke, gdzie lepije do drzwi czy na polke??
no i tak jak pisalem obowiazkowo kupie skrzynie basowa i zmacniacz a potem zobaczymy jak bedzie z kasa bo niestety kasa nie spada mi z nieba ani tez nie idzie w totka wygrac
no i tak jak pisalem obowiazkowo kupie skrzynie basowa i zmacniacz a potem zobaczymy jak bedzie z kasa bo niestety kasa nie spada mi z nieba ani tez nie idzie w totka wygrac
-

dudziu - Czytacz
no to nie pogadamy... audio montuje się na zasadzie sceny - przód + wsparcie z bagażnika, a nie jakieś półki, tylne drzwi i inne szity. Helixy db 62.1 na przód + podpięcie pod wzmacniacz + mały sub w bagażniku aby wspierał niskie tony i to jest koniec. Zamykasz się w budżecie około 1500zł i audio gra odpowiednio. Chyba, że chcesz napie*dalać muzą pod remizą to polecam wszystko co wyprodukował peiying, buszman i będzie zaje.biście
Moje mk3
-

e2 - Members
dudziu napisał(a):to znaczy w przednich drzwiach mam oryginalne glosniki i chyba narazie je zostawie a kupie glosniki do tylnich drzwi albo na tylnia polke, gdzie lepije do drzwi czy na polke??
1 zasada nie montuje sie glosników w tylnej półce(zero basu ,a dzwiek kieruje sie w strone dachu.)Po drugie lepiej dobrze nagłosnic przedni system ,niz pakowac głosniki w tylne dzwi.
i to jest najlepsze rozwiazaniee2 napisał(a): Helixy db 62.1 na przód + podpięcie pod wzmacniacz + mały sub w bagażniku aby wspierał niskie tony i to jest koniec.
przód(midbassy)+ tweeter i sub .
-

swatu - VIP
e2 napisał(a):audio montuje się na zasadzie sceny - przód + wsparcie z bagażnika, a nie jakieś półki, tylne drzwi i inne szity. Helixy db 62.1 na przód + podpięcie pod wzmacniacz + mały sub w bagażniku aby wspierał niskie tony i to jest koniec.
Święte słowa
Tak jak mówiłem w przednie drzwi Helixy wzmak Blaupunkt czy też inny plus sub 
-

Pascal - Members
Pascal napisał(a):e2 napisał(a):audio montuje się na zasadzie sceny - przód + wsparcie z bagażnika, a nie jakieś półki, tylne drzwi i inne szity. Helixy db 62.1 na przód + podpięcie pod wzmacniacz + mały sub w bagażniku aby wspierał niskie tony i to jest koniec.
Święte słowaTak jak mówiłem w przednie drzwi Helixy wzmak Blaupunkt czy też inny plus sub
MAcie racje
ale budowe zestawu zaczyna sie od Wzmacniacza
Lepiej Kupic Dobry wzmacniacz (zeby wycisnał wszytsko z głosników ) niz kupic lepsze glosniki i gorszy wzacniacz (glosniki nie pokaża swoich najmocniejszych stron ,),
Ma to być sprzęt używany czy nowy ? Jakiej muzyki sluchasz
wiedzac te rzeczy mozna czegos szukać !
osobiscie uwazam ze w tej kwocie mozna kupic cos lepszego niz marne JBL'e
to jest moje zdanie
- lisu891
- Badacz tematu
ja bym proonował używki - ja kupiłem u-dimension glow 4075 (nie muszę pisać jak dobry jest to wzmacniacz) za 400zł
teraz będę go sprzedawał za dokładnie tyle samo
dobra 4-o kanałówka i wszystko podpięte pod jednego wzmaka i po problemie. Ale trzeba zrozumieć co i jak z audio 
teraz będę go sprzedawał za dokładnie tyle samo
dobra 4-o kanałówka i wszystko podpięte pod jednego wzmaka i po problemie. Ale trzeba zrozumieć co i jak z audio 
Moje mk3
-

e2 - Members
Nie wierzę że to dobrze zagra patrząc na marki jakie są tam wpakowane a dwa cena też nie świadczy chociażby od dobrej dolnej "półce".
-

gomez1982 - Gaduła
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio