Wzmacniacz się wyłącza

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Wzmacniacz się wyłącza

Postprzez RuLLeZ » 26 cze 2013, o 20:31

Witam. Mam taki oto problem. Zakupiłem wzmacniacz Magnat HOT ROD 4000 podłączyłem pod niego głośnik alpharda 240w. Przy włączeniu radia wzmak włącza się na sekundę po czym się wyłącza i lampka power pulsuje. O co w tym chodzi?
Z góry dzięki ;-)
JEŚĆ MOŻNA WSZYSTKO, SPAĆ MOŻNA WSZĘDZIE ALE JEŹDZIĆ TO TYLKO VW!

Ex Variant 1.9 TD AAZ : http://www.golf3.pl/topics2/wysluzony-v ... t38583.htm
New Variant 1.9 TDI: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-va ... htm#383008
Avatar użytkownika
RuLLeZ
Badacz tematu
 
Posty: 392
Dołączył(a): 30 paź 2010, o 21:34
Lokalizacja: Pyrzyce [ZPY]

Wzmacniacz się wyłącza

 

Postprzez Lucek777 » 27 cze 2013, o 01:13

A czy podłączyłeś poprawnie ? B+ 12V z Aku , GND masa , REM +12 z radia(sterowanie).
Podobny efekt migania miałem na słabej baterii jak testowałem w domu wzmaka .
Mój były goferek
moj-golf/golf-mk3-2-0-16v-abf-by-lucek777-t63414.html
Masz problem z autem , chcesz naprawić lub pospawać ? Napisz lub zadzwoń 501-973-826
Avatar użytkownika
Lucek777
Gaduła
 
Posty: 522
Dołączył(a): 18 paź 2009, o 04:34
Lokalizacja: LODZ
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez bogib184 » 27 cze 2013, o 06:27

Przyłożyłeś się rozumie do montażu ? To znaczy wszystko solidnie przykręcone, konektory zaciśnięte ? Punkt, gdzie przykręciłeś masę doczyściłeś do gołej blachy ? Mierzyłeś napięcie na zaciskach wzmacniacza ? Jeżeli spełniłeś wszystkie te punkty, to odepnij sygnałówki i głośnik i sprawdź czy załączy się piec, jednak najpierw uczciwy montaż i sprawdzenie wszystkiego, co napisałem.
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio :)
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
bogib184
Gaduła
 
Posty: 652
Dołączył(a): 16 maja 2012, o 13:13
Lokalizacja: MAZOWSZE

Postprzez RuLLeZ » 27 cze 2013, o 14:14

Posprawdzam jeszcze raz dokładnie wszystko ale zdaje mi się że wszystko jest ok. A jak dobrze połączyć ten czerwony kabel + do akumulatora? Po prostu wsunąć w klemę czy co? ;-)
JEŚĆ MOŻNA WSZYSTKO, SPAĆ MOŻNA WSZĘDZIE ALE JEŹDZIĆ TO TYLKO VW!

Ex Variant 1.9 TD AAZ : http://www.golf3.pl/topics2/wysluzony-v ... t38583.htm
New Variant 1.9 TDI: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-va ... htm#383008
Avatar użytkownika
RuLLeZ
Badacz tematu
 
Posty: 392
Dołączył(a): 30 paź 2010, o 21:34
Lokalizacja: Pyrzyce [ZPY]

Postprzez bogib184 » 27 cze 2013, o 14:23

Jaki masz przekrój kabli ? Ile mm 2 ? Idziesz do elektrycznego, kupujesz konektor do zarobienia przewodu na oczko i przykręcasz jak Bóg przykazał na klemę. Mam nadzieję, że nie masz kabli z zestawu Peiyinga za 35 PLN... Pytam jeszcze raz - miejsce masy oczyściłeś do gołej blachy i konkretnie przykręciłeś ? Zmierz miernikiem na zaciskach co się dzieje z napięciem. Jak wszystko wykluczysz, to wzmacniacz ma zwarcie na końcówkach mocy, czyli uszkodzony.
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio :)
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
bogib184
Gaduła
 
Posty: 652
Dołączył(a): 16 maja 2012, o 13:13
Lokalizacja: MAZOWSZE

Postprzez lukaszek750 » 28 cze 2013, o 17:36

prawdopodobnie brak masy (-). Sprawdź też czy sterowanie wzmacniaczem REM ma właściwe napięcie. Jeśli masz sterowanie podpięte pod zasilanie anteny to w niektórych radiach sterowanie anteną ma zbyt małe napięcie do załączenia przekaźnika we wzmacniaczu
Avatar użytkownika
lukaszek750
Czytacz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 29 mar 2013, o 13:46
Lokalizacja: L** **T9

Postprzez RuLLeZ » 30 cze 2013, o 19:32

Już wszystko jest ok :-D To był chyba wina kabli jakieś badziewne były właśnie chyba Peiyinga. Zakupiłem nowe porządne kable i sprzęcik wali aż miło ;-) Temat do zamknięcia.
JEŚĆ MOŻNA WSZYSTKO, SPAĆ MOŻNA WSZĘDZIE ALE JEŹDZIĆ TO TYLKO VW!

Ex Variant 1.9 TD AAZ : http://www.golf3.pl/topics2/wysluzony-v ... t38583.htm
New Variant 1.9 TDI: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-va ... htm#383008
Avatar użytkownika
RuLLeZ
Badacz tematu
 
Posty: 392
Dołączył(a): 30 paź 2010, o 21:34
Lokalizacja: Pyrzyce [ZPY]

Postprzez slavwek.ie » 1 lip 2013, o 14:32

RuLLeZ napisał(a):sprzęcik wali aż miło ;-)
Lepiej nie mogłeś tego ująć :ok:
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości