Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wzmacniacz nie daje znaku życia
Dziś jechałem do pracy, słuchałem sobie na normalnej głośności muzyki, nagle bas ucichł, sprawdziłem połączenia zasilania - wszystko ok, bezpieczniki całe, miernikiem sprawdziłem również że prąd dochodzi aż do samego wzmacniacza. Kabel sygnałowy od radia również na swoim miejscu. Wzmacniacz nowy, zakupiony w listopadzie. Żadna dioda się nie świeci na wzmaku. Jaka może być przyczyna?
-

zicer - Badacz tematu
Masz gwarancję, to oddaj. Skoro wszystko na swoim miejscu, prąd dochodzi, to trzeba oddać "nowy" wzmacniacz, niech naprawią, bo jak żadna dioda się nie świeci, to kiepsko to wygląda 

Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
- bogib184
- Gaduła
Podmień bezpiecznik jeszcze. Czasem one potrafia sie tak przepalić że na pierwszy rzut oka wyglądają na dobre.
Sprawdz czy sygnał załączający dochodzi albo wez na krótko 12v od zasilania.
Jak to nie pomoże to niech servis sie tym bawi od tego jest gwarancja
Sprawdz czy sygnał załączający dochodzi albo wez na krótko 12v od zasilania.
Jak to nie pomoże to niech servis sie tym bawi od tego jest gwarancja
- brzesiu
- Badacz tematu
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Heh, mój błąd, skrzynia nie umocowana i zerwał się cienki kabel sygnałowy ze wzmacniacza i radio go nie włączało 

-

zicer - Badacz tematu
No Twój, bo jak pisałeś, że prąd dochodzi do wzmacniacza, to zakłada się, że mierzyłeś na wszystkich zaciskach (+,-, Rem)
Dobrze, że śmiga 
Dobrze, że śmiga 
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
- bogib184
- Gaduła
Pewnie zamiast przewodu REM ( remote ) podłączyłeś do wzmacniacza przewód wysuwający antenę.
Jak słuchasz radia, to radio podaję napięcie, żeby wysunąć i podtrzymać wysunięta antenę. Jak włączasz CD, to radio odłącza antenę i jej zasilanie, która powinna się schować, a u ciebie odłącza się wzmacniacz.
Podłącz prawidłowo przewód REM do wzmacniacza tak ja powinno być, a nie przewód od zasilania anteny wysuwanej i wszystko wróci do normy
Jak słuchasz radia, to radio podaję napięcie, żeby wysunąć i podtrzymać wysunięta antenę. Jak włączasz CD, to radio odłącza antenę i jej zasilanie, która powinna się schować, a u ciebie odłącza się wzmacniacz.
Podłącz prawidłowo przewód REM do wzmacniacza tak ja powinno być, a nie przewód od zasilania anteny wysuwanej i wszystko wróci do normy

- gawior
- Gaduła
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio