Wzmacniacz działa a Tuba nie

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Wzmacniacz działa a Tuba nie

Postprzez szybkilee » 10 maja 2011, o 12:58

Witam.
Mam taki problem gdy włanczam sprzęt to wszystko działa a jak posłucham dłużej jak na Vol 50 to Tuba nie działa nie (bije basu) a wzmacniacz działa świeci się . Tylko nie przesyła na Tube czym by to mogło być spowodowane proszę o pomoc :-(
Avatar użytkownika
szybkilee
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 24 kwi 2011, o 14:04
Lokalizacja: Żywiec

Wzmacniacz działa a Tuba nie

 

Postprzez e2 » 10 maja 2011, o 13:08

złym podłączeniem, odcina tubę bo kable nie ogarniają, popraw łączenie kabli na wzmacniaczu
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Avatar użytkownika
e2
Members
 
Posty: 1545
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 12:04
Lokalizacja: Gotenhafen
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez szybkilee » 10 maja 2011, o 13:17

Czyli? kable mam polutowane wszystkie i podpięte pod tube. Chyba że... bo w tubie nie mam zlutowanego głośnika tylko tak kabelki owinęte + i - .
Avatar użytkownika
szybkilee
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 24 kwi 2011, o 14:04
Lokalizacja: Żywiec

Postprzez e2 » 10 maja 2011, o 14:26

czekaj czekaj, lutowałeś kable zasilające itp do wzmacniacza? serio?
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Avatar użytkownika
e2
Members
 
Posty: 1545
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 12:04
Lokalizacja: Gotenhafen
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Basior1997 » 10 maja 2011, o 16:22

swieci sie na jaki kolor dioda i jaki masz ten wzmak
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Avatar użytkownika
Basior1997
Members
 
Posty: 591
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 19:56
Lokalizacja: DGR/PL

Postprzez T@jny1990 » 10 maja 2011, o 17:42

A masz jakiś kondensator wstawiony :?: Może masz za duże skoki napięcia (za duże straty przez długie kable od zasilania) i dlatego wzmak później sam odcina sygnał jak za bardzo podgłosisz. Może zbyt mocno przeciąża sie przez to układ i dlatego odcina.
Najmniej groźny pies jest ten co najwięcej szczeka...

=>zmiana zawieszenia na ORI str3<=>kolizyjka str4<=>ORI FRONT str5<=
Moja mała Biała Bestia
Avatar użytkownika
T@jny1990
Czytacz
 
Posty: 124
Dołączył(a): 19 lip 2010, o 15:34
Lokalizacja: Mława/Toruń/Neuwied(De)

Postprzez Snejk18 » 10 maja 2011, o 17:48

Wrzuć fotki jak masz wszystko podłączone. Może dzięki nim da redę dojść co jest nie tak. Chodzi mi o podłączenie tuby pod wzmak. Jak możesz to podłączenie i tuby i wzmaka.
Avatar użytkownika
Snejk18
Fanatyk
 
Posty: 1105
Dołączył(a): 1 kwi 2009, o 22:19
Lokalizacja: Nasielsk

Postprzez slavwek.ie » 12 maja 2011, o 15:09

A masz jakiś kondensator wstawiony :?:
Bez znajomości sprzętu który posiada autor tematu śmiem jasno twierdzić, iż kondensator w tym przypadku jest zbędny i nic nie poprawił by w kwestii zasilania.
Stawiam na nędzne kable zasilające, niedbałą instalacje lub przeciążenie związane z przekroczoną dopuszczalną impedancją wzmacniacza.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez TunaFish » 13 maja 2011, o 07:47

Ja wiem co mu jest. Na początku wszystko działa, a jak glośno słucha długo to gasnie. Proste. kolega źle wysterowal sprzęt. i przesterowuje wzmacniac od tuby i on się wtedy wyłącza i nie włączy do póki nie wyłączysz i ponownie wlączysz radia :)
Avatar użytkownika
TunaFish
Badacz tematu
 
Posty: 160
Dołączył(a): 5 kwi 2011, o 03:50
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Wrocław

Postprzez szybkilee » 15 maja 2011, o 13:49

No dokładnie jak tu napisał TunaFish Działa fajnie dopóki nie podgłaśniam wyżej niż Vol:50 jak to przekrocze a jest duże bicie basu to wzmak nie przenosi na Tube :-( Kable są takie jak być powinny to podłączenia takiego sprzetu czyli kupiłem zestaw w sklepie z car-Audio . Tu są fotki jaki mam wzmak: Obrazek
Avatar użytkownika
szybkilee
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 24 kwi 2011, o 14:04
Lokalizacja: Żywiec

Postprzez TunaFish » 16 maja 2011, o 13:44

No to wszystko jest dobrze. Po prostu nie możesz tak głośno dawać, bo przesterowujesz wzmacniacz i zabezpieczenie termiczne, albo przebiciowe się włącza i nie przenosi dźwięku. :)
Avatar użytkownika
TunaFish
Badacz tematu
 
Posty: 160
Dołączył(a): 5 kwi 2011, o 03:50
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Wrocław

Postprzez szybkilee » 16 maja 2011, o 14:32

A jest jakaś rada na to żeby tak się nie działo? wcześniej miałem subufer 1000 Wat i wszystko chodziło dobrze tylko na tej tubie mi coś nie działa :-( a tuba ma 200 Wat.
Avatar użytkownika
szybkilee
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 24 kwi 2011, o 14:04
Lokalizacja: Żywiec

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości