Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wymiana anteny
Witam. Ostatnio pewne bardzo mądre głowy urwały mi antenę na parkingu przez co ściągalność stacji drastycznie spadła. Posiadam antenę tego samego typu od Daewoo Tico. Czy ona będzie pasować do golfa? Jeśli nie to czy ją można w jakiś sposób przerobić? Co zdemontować żeby wyjąć tą antenę ? Proszę o odp.
- Axaris
- Berbeć
Antena na blotniku czy na dachu ?
Jesli blotnik: Trzeba zdjąć sobe koło (mozna to robić z kołem ale bez bedzię wygodniej), poźniej odkrecić nadkole plastikowe i wtedy wszystko ładnie widać
Jesli na dachu: Trzeba rozebrać sobie podsufitkę i odchylić ją aby dostać sie do anteny... najlepiej byłoby zdjąć ją całą
ale wtedy jest duzo roboty, trzeba odkrecąc raczki, daszki itp
Jesli blotnik: Trzeba zdjąć sobe koło (mozna to robić z kołem ale bez bedzię wygodniej), poźniej odkrecić nadkole plastikowe i wtedy wszystko ładnie widać
Jesli na dachu: Trzeba rozebrać sobie podsufitkę i odchylić ją aby dostać sie do anteny... najlepiej byłoby zdjąć ją całą
ale wtedy jest duzo roboty, trzeba odkrecąc raczki, daszki itp-

K@mil - POMOCNIK

Axaris napisał(a):Posiadam antenę tego samego typu od Daewoo Tico. Czy ona będzie pasować do golfa
Zapomiałem Ci napisać, ze nowa antena do Golfa jest taka tania ze nie warto bawić sie w zakładanie innej itp szkoda czasu..
Lepiej kupic komplet dedykowany do Mk3 razem z gumą która osłania dziurę w blotniku i zestawem montazowym...
Jesli kupic antene od Golfa to kabel zostanie Ci stary, tylko przekręcisz go do nowej anteny (jest od odkrecany od podstawy)
Axaris napisał(a):Antena na błotnikuA jak przeciągnąć kabelek? Trzeba rozbierać dużo? Bo razem z kablem bym to montował.
Jesli bedzie taka potrzeba to przeciągniesz kabel bez problemu
bedziesz widział jak rozbierzesz wszystko ... na forum była Fotopotada która sam robiłem ale juz nie działają zdjęcia
...-

K@mil - POMOCNIK

• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio