Witam, mam jedno zasadnicze pytanie. Ktore z niżej podanych głośników wybrać?
- HERTZ DSK 170.3
- Hertz DCX 165.3
- HERTZ DIECI DSK130
Chyba, że macie jakieś inne propozycje w takim przedziale cenowym (nie powyżej 250 zł).
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
to na początek:
http://www.gdynia.mm.pl/~nazar/PolskiCa ... 01beta.pdf
http://www.gdynia.mm.pl/~nazar/PolskiCa ... 01beta.pdf
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
Volkswagen Klub Polska #157
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
No to fajnie, jeden to odseparowany 165 mm, drugi to coax, a trzeci to 130 mm 

Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
- bogib184
- Gaduła
i kazdy o mocy znamionowej w okolicach 80w czyli nieco za duzo jak na koncówke z radia.
Ten 3 zestaw kiedys mojej kobiecie do civica zamontowalem.
Szczeze nie grało to fajnie
Zero basu nachalne wysokie tony środek jako taki.
Jakby puscic w bi ampie i troche zwrotkami pomajstrowac może by to jakos zagrało ale ogulnie szkoda zachodu
Kolego przedewszystkim pisząc pytanie musisz dać nam powiedzieć co chcesz uzyskać jak to ma grać. Jakie masz radio. Jakiej muzy słuchasz I jakie masz plany na przyszłość.
Z uniwersalnych zestawow w dobrej cenie poszukaj Pomyśł nad Helixami blue albo Focalami Polyglass.
Ten 3 zestaw kiedys mojej kobiecie do civica zamontowalem.
Szczeze nie grało to fajnie
Zero basu nachalne wysokie tony środek jako taki.
Jakby puscic w bi ampie i troche zwrotkami pomajstrowac może by to jakos zagrało ale ogulnie szkoda zachodu
Kolego przedewszystkim pisząc pytanie musisz dać nam powiedzieć co chcesz uzyskać jak to ma grać. Jakie masz radio. Jakiej muzy słuchasz I jakie masz plany na przyszłość.
Z uniwersalnych zestawow w dobrej cenie poszukaj Pomyśł nad Helixami blue albo Focalami Polyglass.
- brzesiu
- Badacz tematu
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Znowu te Polyglass-e
Przecież to jest sporo droższe niż to w czym do tej pory wybiera autor.
Co do autora, to na początek podaj jakie chcesz głośniki ( wymiar ), bo rzucasz różnymi rozmiarami.
Pewnie chodzi o 165mm ( do Golf-a ) i z tego co podałeś najlepszy jest DSK ( z tych podanych ), co nie znaczy, że to dobry zestaw jak dla mnie.
Jeżeli masz tylko 250zł i chcesz za to kupić głośniki, które wystarczą ci grając pod radiem, to ja tu widzę jak dla mnie słuszny zestaw, czyli GMS 1865 i GMS C25
Pod radiem zagra do poprawnie i lepiej od wymienionych przetworników.
Przecież to jest sporo droższe niż to w czym do tej pory wybiera autor.
Co do autora, to na początek podaj jakie chcesz głośniki ( wymiar ), bo rzucasz różnymi rozmiarami.
Pewnie chodzi o 165mm ( do Golf-a ) i z tego co podałeś najlepszy jest DSK ( z tych podanych ), co nie znaczy, że to dobry zestaw jak dla mnie.
Jeżeli masz tylko 250zł i chcesz za to kupić głośniki, które wystarczą ci grając pod radiem, to ja tu widzę jak dla mnie słuszny zestaw, czyli GMS 1865 i GMS C25
Pod radiem zagra do poprawnie i lepiej od wymienionych przetworników.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
- gawior
- Gaduła
Zawsze jest, nawet taki za 100 zł (stary Kenwood, Sony XM za złotej serii, nawet Pioneer - zwykłe 40 - 50 prawdziwych wat robi cuda) kabelki za 100 i jest super rezultat - pod warunkiem, że głośniki nie wiszą na tapicerce 

Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
- bogib184
- Gaduła
Nawet tańsze Blaupunkty swpółosiowe z serii GTx grały nieporównywalnie lepiej pod wzmacniaczem, niż pod samym radiem. Moim zdaniem wzmacniacz opłaca się zamontować do każdych głośników.
Nawet wzmacniacz mający po 30-35W ( prawdziwych wat ) będzie zasilał głośniki o niebo lepiej jak scalakowa końcówka radia.
Obecnie zasilam przód ( testuję po kupnie ) wzmacniaczem mającym 2x39W zestaw przedni HSK 165 ( normalnie zestaw ten dostaje 2x115W ) i gra to nad wyraz dobrze.
Nie tak dawno na allegro za bodajże 70zł przewijał się wzmacniacz Concord 2x50W
Z Concordem miałem do czynienia i mogę polecić.
Widzę, że dalej wisi na allegro ten wzmacniacz w cenie 70zł
Nawet wzmacniacz mający po 30-35W ( prawdziwych wat ) będzie zasilał głośniki o niebo lepiej jak scalakowa końcówka radia.
Obecnie zasilam przód ( testuję po kupnie ) wzmacniaczem mającym 2x39W zestaw przedni HSK 165 ( normalnie zestaw ten dostaje 2x115W ) i gra to nad wyraz dobrze.
Nie tak dawno na allegro za bodajże 70zł przewijał się wzmacniacz Concord 2x50W
Z Concordem miałem do czynienia i mogę polecić.
Widzę, że dalej wisi na allegro ten wzmacniacz w cenie 70zł
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
- gawior
- Gaduła
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio