Włącz/wyłącz wzmacniacz

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Włącz/wyłącz wzmacniacz

Postprzez Michu! » 5 cze 2013, o 21:54

witamm!
Posiadam radyjko jvc-kdr45, radyjko te nie posiada funkcji wyłączania wzmacniacza a takie cos bym chcial miec, poniewaz czasami slucham muzyki w aucie na wylaczonym silniku (na dzialce albo cos w ten desen) i nie chcialbym zeby mi akumulator padl, bo taki wzmak ze skrzynka basowa duzo pradu ciagnie.. wystarczy zwykły przełącznik ze sklepu elektrycznego?
Szukalem na forum podobnego tematu ale nie znalazlem nic na ten temat ;-)
Avatar użytkownika
Michu!
Badacz tematu
 
Posty: 345
Dołączył(a): 27 maja 2012, o 11:30
Lokalizacja: Knurów
Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Włącz/wyłącz wzmacniacz

 

Postprzez phase » 5 cze 2013, o 22:42

Nie ma tam kabelka do elektrycznej anteny?

Biało-niebieski zazwyczaj.
Avatar użytkownika
phase
Czytacz
 
Posty: 66
Dołączył(a): 9 sty 2013, o 23:08
Lokalizacja: Wawa

Postprzez BartheZz_3 » 6 cze 2013, o 08:07

No to kolego ci napisze ze idzie taki bajer zrobić ;)
Mam takie coś u siebie :ok:
Kupujesz włącznik ogrzewania szyb z kostka i kawałkiem wiązki.
Nie pamiętam teraz kolorów kabli, ale to ci sprostuje później jak dorwę się do auta :P
Podłączasz podświetlenie i masę analogicznie do oryginalnego włącznika ogrzewania tylnej szyby, dwa kabelki które ci zostaną podpinasz w ten sposób, ze - jeden jest podłączony do sterowania wzmakiem od kostki ISO przy radiu, drugi zaś podłącz do remote który masz podłączony do wzmacniacza, rozumisz ?? :P żeby wyszło połączenie: kostka ISO - włącznik - wzmacniacz :)
Chyba zrobię fotoporade :) kolory kabli jeszcze zedytuje jak się dowiem ;)
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Michu! » 6 cze 2013, o 11:55

czekam na fotoporade bo cos czuje, ze nie ogarne tego :lol:
Avatar użytkownika
Michu!
Badacz tematu
 
Posty: 345
Dołączył(a): 27 maja 2012, o 11:30
Lokalizacja: Knurów
Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez BartheZz_3 » 6 cze 2013, o 19:20

Chopie, jak ja to zrobiłem to każdy to zrobi :lol: :smiech: dobra, wieczorkiem coś poskrobię ;) ide foty porobić :)

[ Dodano: 2013-06-06, 20:15 ]
Dobra, mosz fotoporade :lol: łatwiej nie idzie tego przedstawić :lol:
http://www.golf3.pl/topics8/fotoporada- ... htm#487380
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Michu! » 7 cze 2013, o 13:10

dzieki :ok:
Avatar użytkownika
Michu!
Badacz tematu
 
Posty: 345
Dołączył(a): 27 maja 2012, o 11:30
Lokalizacja: Knurów
Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości