Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Tylne głośniki
Mam taki problem podłączyłem radio Pioneer MVH-180UB przednie głośniki na desce i w drzwiach działają ale już tylne w drzwiach nie. Jakieś sugestie rozwiązania? Jestem trochę zielony w tych sprawach ale chciałbym się pomęczyć i spróbować zrobić to sam. Proszę o wyczerpujące odpowiedzi 

- bartekwisnia88
- Berbeć
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.6 AEE
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Re: Tylne głośniki
Wcześniej grało? Nie ma tu nic trudnego. Zobacz pierwsze czy jest 8 kabli w brązowej kostce radia. Jeżeli jest to sprawdź przelotki w tylnych drzwiach idąc dalej sprawdź czy głośniki są wgl podłączone. Pamiętaj że nie w każdym Golfie były głośniki z tyłu więc może ich nie być. W biedniejszych wersjach np. CL nie było ale dołożyć je tam to nic trudnego, wręcz sama przyjemność bo trzeba tylko kable dociągnąć. A może masz fader w radiu ustawiony na Front?
- szymekk
- Badacz tematu
- Silnik: AEA 1.6
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Jak przedmówca mówił. Zacznij od prostych spraw- otwórz tylne drzwi i zobacz czy masz gumową harmonijkę łączącą nadwozie z drzwiami jeśli nie masz to szukaj głośników i odpuść sobie czytanie tego postu dalej
a jeśli masz tą przelotkę zwaną harmonijką to zdejmij maskownice głośników. Wzrokowo ocenisz czy głośniki są. Potem za pomocą śrubokrętu + odkręcasz 4 śruby trzymające głośnik w boczku i sprawdź czy jest podłączony. Gdy będziesz wkładał go spowrotem to zwróć uwagę bo na koszyku głośnika masz małe wcięcie na wystający bolec w boczku więc jedno musi w drugie trafić. Jak masz głośnik i podłączenie to jak kolega mówi sprawdź czy radio ma wyjście na tyle głośniki.
Jak spojrzysz na kostki interesuje Cię kostka z 2 lub 4 parami przewodów. Na pewno będą pary białe i szare bo one odpowiadają za przednie głośniki a te mk3 nawet w ubogiej wersji posiadały. Patrzysz czy masz pary przewodów zielone i fioletowe bo te należą do tylnych głośników.
a jeśli masz tą przelotkę zwaną harmonijką to zdejmij maskownice głośników. Wzrokowo ocenisz czy głośniki są. Potem za pomocą śrubokrętu + odkręcasz 4 śruby trzymające głośnik w boczku i sprawdź czy jest podłączony. Gdy będziesz wkładał go spowrotem to zwróć uwagę bo na koszyku głośnika masz małe wcięcie na wystający bolec w boczku więc jedno musi w drugie trafić. Jak masz głośnik i podłączenie to jak kolega mówi sprawdź czy radio ma wyjście na tyle głośniki. Jak spojrzysz na kostki interesuje Cię kostka z 2 lub 4 parami przewodów. Na pewno będą pary białe i szare bo one odpowiadają za przednie głośniki a te mk3 nawet w ubogiej wersji posiadały. Patrzysz czy masz pary przewodów zielone i fioletowe bo te należą do tylnych głośników.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
-

Thorsten - Moderator Globalny
- Rocznik: 1996
Problem głupi czas zabrany a wystarczyło sprawdzić czy są głośniki których ja nie posiadam. Myślę żeby założyć je samemu choć nie wiem czy dam rade
i czy się opłaca podejmować tego. Może lepiej zainwestować w lepsze głośniki z przodu?
Jeśli ktoś ma chęci pomóc laikowi na pw to bardzo chętnie.

i czy się opłaca podejmować tego. Może lepiej zainwestować w lepsze głośniki z przodu?
Jeśli ktoś ma chęci pomóc laikowi na pw to bardzo chętnie.

- bartekwisnia88
- Berbeć
To nic trudnego. Czy zakladac to juz zalezy od Ciebie. Jedni mowia ze tylne głośniki psują scenę muzyczną ale ja uważam że wcale nie. Jezeli chcesz je założyć wystarczy pociągnąć kable i przykrecic głośniki. Aczkolwiek moze jednak lepiej zalozyc dobre glosniki z przodu na dystansach i ewentualnie wygluszyc drzwi a potem myslec nad tyłem.
- szymekk
- Badacz tematu
- Silnik: AEA 1.6
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio