tuba problem Blaupunkt 1200

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

tuba problem Blaupunkt 1200

Postprzez Chudy155a » 7 lip 2014, o 23:56

Witam mam taki problem mam tubę Blaupunkt 1200 ale tylko na 30% mocy na wzmacniaczu bo gdy tam więcej i ściszę muzykę albo dam stop dzieje się coś takiego.

http://www47.zippyshare.com/v/32764509/file.html filmik
Avatar użytkownika
Chudy155a
Badacz tematu
 
Posty: 152
Dołączył(a): 25 kwi 2014, o 12:40
Lokalizacja: Czerwionka

tuba problem Blaupunkt 1200

 

Postprzez Kacper Zych » 10 lip 2014, o 23:30

To jest kara za kupienie tuby zamiast subwoofera. A tak na serio to 1.6 lubią robić różnorakie zakłucenia. Zakładając, że kable do wzmacniacza masz dobrze położone ( i dobrej jakości bo te za 30zł to nie kable) i wzmacniacz to nie voice kraft ( i pochodne) to zastosuj indukcyjny separator pętli masy ( nie ten za 5 zł, tylko co najmniej holywood energetic) na kable sygnałowe.Domyślam się, że masz piski, stukot lub burczenie, bo nie mogłem otworzyć filmiku (nie twoja wina, pracuje na ubuntu ;-) )
Kacper Zych
Czytacz
 
Posty: 80
Dołączył(a): 19 cze 2013, o 23:44
Lokalizacja: Prg

Postprzez gawior » 16 sie 2014, o 20:37

Kawałek czasu już minęło, ale sądząc po stwierdzeniu "...ale tylko na 30% mocy na wzmacniaczu" myślę, że grzebałeś przy RCA na włączonym sprzęcie i coś z masą RCA, albo zasilanie do poprawy się kłania. Domyślam się, bo film niedostępny już.

GAIN, LEVEL na wzmacniaczu, to nie pokrętło od głośności, czy mocy, tylko od regulacji czułości wejścia. Gro początkujących to myli, bo jak się kreci tym, to robi się głośniej, a później zjarany wzmacniacz, czy upalony głośnik.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 12 kwi 2012, o 20:02
Lokalizacja: Częstochowa


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 9 gości