TRANSMITER FM

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

TRANSMITER FM

Postprzez mazzieh84 » 2 lip 2011, o 11:26

Witam,

Panowie, sypie mi się radio, JVC KDxxxxxx, wyskakuje YOOOO AY w trybie fm i 30000 A3, to jakieś kody błędów, raz pomogło odłączenie aku. Ale znowu wyskakuje, samo radio działa lecz wtrybie mp3 nie rusza płytą nawet. Znalazłem na szybkiego taki oto półśrodek do czasu kiedy nie kupię nowego CD playera. Jest to transmiter FM, obsługuje usb i karty SD, jak to gra? Słyszałem na własne ucho że w miarę, wiem że lepiej kupić porządne radio ale chwilowo nie stać mnie. Chciałem zapytać co myślicie o tej zabawce. http://allegro.pl/transmiter-fm-bluetoo ... 26032.html


http://www.golf3.pl/topics8/obalamy-mit ... transmiter Dyskfalifikacja z powodu tego pałąka
Avatar użytkownika
mazzieh84
Badacz tematu
 
Posty: 326
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 22:38
Lokalizacja: Dobre Miasto

TRANSMITER FM

 

Postprzez swatu » 2 lip 2011, o 20:50

powiem ci ze ostatnio jechalem ze znajomym i wlasnie miał podobne cudo :) co chwila je poprawial bo gubiło sygnał no i cos nie tak bylo z zasilaniem .
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Ryjek » 2 lip 2011, o 21:06

ja mialem i fajnie to chodzilo dalem 20 zeta z allegro i jako półsrodek spokojnie ci starczy za dyche moglbym ci to sprzedac ale lepiej kupic za 20 zeta nowe z allegro i miec spokoj
Avatar użytkownika
Ryjek
Badacz tematu
 
Posty: 259
Dołączył(a): 30 wrz 2009, o 20:27
Lokalizacja: Cieszyn

Postprzez mani51 » 2 lip 2011, o 21:22

jak już to kupujesz to kup najtańsze :-) skoro ma być chwilowo to po co przepłacać

ja miałem coś podobnego i jakoś sobie tam grało. nie licz na to że taki za 30zł będzie lepszy od tego za 10zł.

zasilanie miałem podpięte z kabla od radia służącego do zasilania wzmacniacza anteny czy czegoś takiego. tak czy inaczej pojawiał sie tam prąd po włączeniu radia więc nie musiałem tego wkładać i wyjmować z zapalniczki, pozatym leżał w schowku i nawet go widać nie było :-)
Avatar użytkownika
mani51
Members
 
Posty: 1415
Dołączył(a): 30 cze 2008, o 09:43
Lokalizacja: TJE, Wodzisław

Postprzez mazzieh84 » 2 lip 2011, o 21:47

Nie liczę na cuda, ten w linku jako tako wygląda czarny, i jest kwadratowy w miarę, te jajowate mi jakoś nie podchodzą wizualnie no i ciekaw byłem tego blutu nazywanego zestawem głośnomówiącym, zależy mi by zabierać w trasę gdzie często moje radio gubi kompletnie stacje, ale w trasę prawie zawsze zabieram nawigację no i tu pojawia się mały problem, dać zasilanie od zapalniczki można by i gdzieś to przyczepić blisko radia, więc chyba zamówię i zobaczymy. Dzięki za opinie
Avatar użytkownika
mazzieh84
Badacz tematu
 
Posty: 326
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 22:38
Lokalizacja: Dobre Miasto

Postprzez gello1 » 2 lip 2011, o 22:41

Ja mam telefon Sony Ericsson k800i(telefon po modach) i używam transmitera od SE model MMR-70

o taki:


Obrazek

I jest lux mam rds pokazuje na radiu tytuły piosenek i nie potrzebuje jakiegoś zasilania.
Ładnie gra i świeci:
http://www.youtube.com/watch?v=aA-hT3RD ... ure=relmfu
Avatar użytkownika
gello1
Gaduła
 
Posty: 723
Dołączył(a): 31 sie 2009, o 15:51
Lokalizacja: LKS

Postprzez mazzieh84 » 7 lip 2011, o 20:58

Idę sobie do biedrony celem zakupu większej ilości piwgma a tu z gablotki świeci na mnie okiem TRANSMITER FM made in BIEDRA, całe 24 zł kosztował i starczyło na w/w piwgmo, przetestowany na 100% od razu został, stałem pod biedrą i bawiłem się pilotem, jeden minus jak narazie, radio gra powiedzmy na poziomie 10 głośności i jest w sam raz, transmiter osiąga takie wzmocnienie dźwięku przy 18. Ale tak to spoko, wbudowany EQ coś tam podbija, pilocik zgrabny trochę za lekki,przy ciągłej pracy ok 2,5 godziny nie stwierdzono zakłóceń ani rozłączeń. Tymczasowo będzie zwisał z gniazda zapalniczki;] Pozdro
Avatar użytkownika
mazzieh84
Badacz tematu
 
Posty: 326
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 22:38
Lokalizacja: Dobre Miasto

Postprzez Piaggio » 7 lip 2011, o 22:13

mazzieh84 napisał(a):TRANSMITER FM made in BIEDRA
i niczym sie nie różni od innych transmiterów które sa wystawione na allegro, no chyba ze obudową, będzie śmigać napewno :-)
oporniczek myk myk myk
WETO- skuterkowcom!!!!
Avatar użytkownika
Piaggio
Members
 
Posty: 1893
Dołączył(a): 15 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

Postprzez Lego69 » 7 lip 2011, o 22:39

Mialem przez rok czasu najprostszy transmiter... czytal elegancko ale najczysciej z karty SD :-) kupilem radio pol roku temu i podarowalem go kumplowi...z tego co wiem jeszcze chodzi bez zarzutu. :lol:
Lego69
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 6 lip 2011, o 21:34
Lokalizacja: Trzciniec / Lublin

Postprzez mazzieh84 » 7 lip 2011, o 23:07

Piaggio napisał(a): niczym sie nie różni od innych transmiterów które sa wystawione na allegro
nono nawet nie ma logo biedronki;]
Lego69 napisał(a):z tego co wiem jeszcze chodzi bez zarzutu

Tak prosty układzik, tam nie ma się co zepsuć, żeby jeszcze miał opcję zakłócania Radio ma ryja to używał bym go w domu :hyhy:
Avatar użytkownika
mazzieh84
Badacz tematu
 
Posty: 326
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 22:38
Lokalizacja: Dobre Miasto

Postprzez SanchoPancho » 8 lip 2011, o 18:32

Mam transmiterek i śmiga bez żadnego problemu jak wyżej napisał kolega najlepiej czyta z karty SD jak mialem podłączonego pen drivea czasami nic sie nie ruszalo a wyskakiwało NO DEVICE, odkąd używam karty SD ani razu nie miałem takiego przypadku jak najbardziej polecam tym bardziej tymczasowo :)
Piłeś nie jedź, nie piłeś ... wypij :P

Moja Golfina :) zapraszam :P
http://www.golf3.pl/topics2/moja-golfizna-vt34028.htm

Crash Test Golfa III jak na ten rok prod. to naprawde całkiem całkiem :)
http://www.youtube.com/watch?v=jyU7oqPE ... re=related
Avatar użytkownika
SanchoPancho
Badacz tematu
 
Posty: 209
Dołączył(a): 20 cze 2011, o 10:52
Lokalizacja: Wągrowiec

Postprzez PiJey88 » 8 lip 2011, o 20:53

jak by 90% aut na drogach używało takich urządzeń to stojąc w mieście w korku miał bym spory wybór muzyki :lol:

bardzo fajna sprawa dla osób nie wymagających od sprzętu nic ponad serie, za te pieniądze nie kupi się dobrego radia, a tak można używać poczciwej gammy :ok:
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Następna strona

- - - Zastanawiasz się, czym jest utrzymanie ruchu? Sprawdź na stronie luxmat.pl



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości