szumiace radio

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

szumiace radio

Postprzez erbi » 23 mar 2014, o 09:11

witam mam golfa 3 z 97 r problem dotyczy odbioru stacji antenka jest na dachu ale ta mala r-type myslalem ze zmiana na oryginalna np z opla zmieni cos niestety zonk nawet rmfka czasem szumi po trasie nie mowiac o tych slabszych stacjach i tu moje pytanko co zrobic co moze byc przyczyną ??a moze jakis wzmacnacz antenowy z allegro??da to cos ??z gory dzieki za poswiecenie mi troszku czsu ;)
Avatar użytkownika
erbi
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 3 gru 2013, o 16:28
Lokalizacja: WLKP

szumiace radio

 

Postprzez fiszerman » 23 mar 2014, o 13:52

a w radiu wtyczka od anteny jest dobra ? może tam coś nie łączy i dlatego antena słabo zbiera
fiszerman
Czytacz
 
Posty: 91
Dołączył(a): 6 paź 2012, o 17:05
Lokalizacja: WSE

Postprzez hanawald » 23 mar 2014, o 14:01

sprawdził bym wtyczke kabla antenowego czy tam nie stykają sie druciki miedziane, ;-)
Avatar użytkownika
hanawald
Members
 
Posty: 1461
Dołączył(a): 21 wrz 2012, o 15:17
Lokalizacja: dobrzyn nad wisłą CLI
Rocznik: 97
Silnik: 1.9 tdi
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez slavwek.ie » 24 mar 2014, o 12:57

Warto byłoby może pochwalić się co to za radio...? Seria czy inne?
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez erbi » 24 mar 2014, o 15:58

co do radia to prosze bardo

CDX-GT310




Obrazek
Avatar użytkownika
erbi
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 3 gru 2013, o 16:28
Lokalizacja: WLKP

Postprzez slavwek.ie » 24 mar 2014, o 20:35

Otwórz górną pokrywę, po prawej stronie wzdłuż bocznej scianki stoi tuner FM (srebrna prostokątna skrzynka) od niego do bocznej scianki radia idzie cienki wąs miedzianej blaszki (masa) i powinien być zahaczony o brzeg obudowy radia i przytrzasniety górną pokrywą. Sprawdź czy jest na swoim miejscu, bo bez niego tuner bedzie licho odbierał
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez erbi » 24 mar 2014, o 20:38

slavwek.ie napisał(a):Otwórz górną pokrywę, po prawej stronie wzdłuż bocznej scianki stoi tuner FM (srebrna prostokątna skrzynka) od niego do bocznej scianki radia idzie cienki wąs miedzianej blaszki (masa) i powinien być zahaczony o brzeg obudowy radia i przytrzasniety górną pokrywą. Sprawdź czy jest na swoim miejscu, bo bez niego tuner bedzie licho odbierał


yyyyy wybacz ze troszku zielony jestem ale moze moglbys jakas fotke zamiescic??
Avatar użytkownika
erbi
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 3 gru 2013, o 16:28
Lokalizacja: WLKP

Postprzez slavwek.ie » 24 mar 2014, o 20:41

Nie mam Sony pod ręką....
oddychaj spokojnie, przeczytaj jeszcze raz... nie ma tu czarnej magii, pokrywa gorna schodzi za pomocą wkrętaka, jest tylko zaczepiona, zero srubek. Reszta testu tak jak opisałem
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez erbi » 24 mar 2014, o 20:44

hahaha ty o radiu mowisz a ja myslalem ze gdzies w aucie haha no powiem tylko tyle ze radyjko milaem wczesniej w opelku astra 1 i gralo znacznie lepiej ;-)
Avatar użytkownika
erbi
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 3 gru 2013, o 16:28
Lokalizacja: WLKP

Postprzez Gesiu_15 » 24 mar 2014, o 20:46

sprawdź połączenie kabla z anteną bo tam może być problem :-)
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez slavwek.ie » 24 mar 2014, o 20:47

Zajrzeć nie zaszkodzi a skoro okaże sie że jest ok, to przyczyny szukaj w instalacji antenowej.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez erbi » 24 mar 2014, o 20:47

Ok to wezmę się , wyciągnę radio o zobaczę tą wtyczkę . Ale powiedz mi ona jakoś rozbieralna jest?? Czy ten oto kejbel leci w całości na sam dach do anteny cze gdzieś jest jakoś rozdzielany czy cus ?
Ostatnio edytowano 24 mar 2014, o 20:50 przez erbi, łącznie edytowano 2 razy
Avatar użytkownika
erbi
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 3 gru 2013, o 16:28
Lokalizacja: WLKP

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 3 gości