szum w radiu

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

szum w radiu

Postprzez pawelek03576 » 4 sty 2011, o 21:55

witam sprawa jest taka że od jakiegoś czasu słabo odbiera mi radio (nie mam CB ani wzmacniacza) miałem antene w błotniku założyłem na dachu (oryginał używka) i dalej jest to samo, kabel puściłem dachem prawą stroną po słupku i do radia.
powiedzcie jaka może być przyczyna tych sumów
Avatar użytkownika
pawelek03576
Gaduła
 
Posty: 588
Dołączył(a): 7 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: wójcice

szum w radiu

 

Postprzez kamyk212121 » 4 sty 2011, o 22:28

wzmacniacz.... powinieneś miec tez kabelek +12 na antene... podłaczyłeś??

[ Dodano: 2011-01-04, 21:29 ]
a dobrze stacjei zbiera??? czy zalezy to raz tak a raz tak?? i zalezy czy w miescie czy poza??
kamyk212121
Badacz tematu
 
Posty: 201
Dołączył(a): 22 lut 2010, o 20:02
Lokalizacja: Płock/Gąbin

Postprzez pawelek03576 » 4 sty 2011, o 23:06

kamyk212121 napisał(a):wzmacniacz.... powinieneś miec tez kabelek +12 na antene... podłaczyłeś??
ten kabelek jest chyba do elektrycznie wysuwanej anteny

no właśnie różnie stacje zbiera w mieście też nieraz jest kicha
Avatar użytkownika
pawelek03576
Gaduła
 
Posty: 588
Dołączył(a): 7 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: wójcice

Postprzez kamyk212121 » 5 sty 2011, o 19:01

nie nie włąsnmie nie jest miałem taki sam problem ze nie chciało mi zawsze odbierac szumiało tyle ze ja byłem przekonany że jest wszystko ok ui te 12 na antenie jest myliłem sie juz kiedys miarka sie przebrała i kabelek miałem urwany przy wtyczce:) to +12 musi byc na antenie zazwyczaj antena wyglada jak by miała taki gwint wokó to własnie jest ten kabelek + :) musisz rozebrac i zobaczyc przy antenie vczy wychodzi ci teki kabelek czerwony lub czarny bedzie ... luknij a jesli wychodzi to przetnij go i na próbe daj z prostownika czy aku innego tam + 12 zobaczysz jak będzie grało:)
kamyk212121
Badacz tematu
 
Posty: 201
Dołączył(a): 22 lut 2010, o 20:02
Lokalizacja: Płock/Gąbin

Postprzez pawelek03576 » 6 sty 2011, o 14:34

odkręciłem antene i nie widze żadnego kabelka ztego co znalazłem w necie antena ma wbudowany wzmacniacz i faktycznie ma bo rozebrałem i jest, +12 dochodzi do niego po kablu antenowym ale działa tylko z oryginalnym radiem VW i teraz pytanie jak mam podłączyć zasilanie i jak to zrobie to czy nic nie stanie sie z radiem
antena
Obrazek
wzmacniacz Obrazek
Avatar użytkownika
pawelek03576
Gaduła
 
Posty: 588
Dołączył(a): 7 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: wójcice

Postprzez kamyk212121 » 6 sty 2011, o 16:38

antena jest minusem prawda potzrebuje plusa ... u mnie ida dwa kabelki i dwa sa przy antenie ten antenowy i do wzmacniacza osobny... chyba" zmierz na starym radiu dzie idzie plus na tym wzmacniaczu i zmien radio podłącz kabelek na luzie podłącz radio załacz jak bedzie żezic to dotknij ten kabelek od wzmacniacza do plusa i włacz wyszuiwanie stacji jak bedzie odbierać dobrze to musisz pociągnąc kabelek do samego radia;| cieniuitki od wzmacniacza doradia i podłączyć go pod kabelek od automatycznej anteny... tam jest + albo bezpośrednio do plusa jak masz wzmacniacz w bagazniku:)
kamyk212121
Badacz tematu
 
Posty: 201
Dołączył(a): 22 lut 2010, o 20:02
Lokalizacja: Płock/Gąbin

Postprzez pawelek03576 » 6 sty 2011, o 17:46

zamówiłem dzisiaj nową antene z osobnym zasilaniem wzmacniacza to powinno rozwiązać problem
Avatar użytkownika
pawelek03576
Gaduła
 
Posty: 588
Dołączył(a): 7 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: wójcice

Postprzez kamyk212121 » 6 sty 2011, o 19:03

no tęż włąsnie:) rozwiąze i to napewno...
kamyk212121
Badacz tematu
 
Posty: 201
Dołączył(a): 22 lut 2010, o 20:02
Lokalizacja: Płock/Gąbin


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości