Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
jak kupiłem to radyjko _> http://www.allegro.pl/item483776281_pio ... sklep.html
to jedyne co musiałem zrobić to wpiąć oryginała kostkę do kostki co oni dali (a radio było oryginalne)
to jedyne co musiałem zrobić to wpiąć oryginała kostkę do kostki co oni dali (a radio było oryginalne)
moj-golf/mk3-by-mazz-t10320.html <<-- MOJE MK III-

Mazz - VIP
yaro07, PIONEER DEH-2000MP to troche lipa za taką kase ... niema wyjścia na wzmacniacz ... Proponowałbym PIONEER DEH-2900 MP , DEH-2920 MP. Są o niebo lepsze... a jak coś to ja mam DEH-2900 MP na sprzedanie nowy hehe
http://www.golf3.pl/topics34/pioneer-de ... t12387.htm
http://www.golf3.pl/topics34/pioneer-de ... t12387.htm
-

Aro - VIP
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Witojcie!
jak widać jest to mój pierwszy post na tym forum no ale od czegoś trzeba zacząć.
Co do głośników to mogę powiedzieć tyle że jakieś 2 miesiące temu też nie wiedziałem co mam kupić i zdecydowałem się na Hertz DSK 165. Wygłuszyłem drzwi matą i byłem pod wrażeniem co te głośniczki potrafią pod radiem JVC KD-G162. Teraz przymierzam się do kupna jakiegoś innego radia i myślę nad takim samym Pioneerem jak kupił Mazz. Oczywiście co polecam yaro07 to są te Hertze z wygłuszeniem. W przyszłości jak będziesz kupował suba i wzmacniacz to polecam Hertz ES300+ CP 2/250 (również gra w moim golfie). A co do tego wyjścia RCA to tak... radio powinno mieć takie wyjście jeśli chcesz w przyszłości podłączyć piecyk.
jak widać jest to mój pierwszy post na tym forum no ale od czegoś trzeba zacząć.
Co do głośników to mogę powiedzieć tyle że jakieś 2 miesiące temu też nie wiedziałem co mam kupić i zdecydowałem się na Hertz DSK 165. Wygłuszyłem drzwi matą i byłem pod wrażeniem co te głośniczki potrafią pod radiem JVC KD-G162. Teraz przymierzam się do kupna jakiegoś innego radia i myślę nad takim samym Pioneerem jak kupił Mazz. Oczywiście co polecam yaro07 to są te Hertze z wygłuszeniem. W przyszłości jak będziesz kupował suba i wzmacniacz to polecam Hertz ES300+ CP 2/250 (również gra w moim golfie). A co do tego wyjścia RCA to tak... radio powinno mieć takie wyjście jeśli chcesz w przyszłości podłączyć piecyk.
-

Piotrek_Kilan - Czytacz
wozo napisał(a):Zico63 Z tego co pamiętam ten akurat model w swoim czasie bił brzmieniowo na głowęwszystkie pionieery i sony.
wierz mi że nie wszystkie
aczkolwiek z JVC polecam jeszcze KD-sh77r jeśli nie koniecznie ma być mp3
aaa no radio musi mieć wyjście na wzmaka- to jest priorytet! najlepiej jakby miało 2 pary albo 3 (przód, tył i osobne na suba)- tak mają właśnie te JVCy o których pisze kolega Wozo i ten o którym ja pisze
co do audio to niestety temat rzeka.. wszystko zalezy od kasy i tego jakiej muzyki słuchacie
- valenti.no
- Badacz tematu
trochę długo myślałem, ale ostatecznie chyba wybiorę pomiędzy tymi trzema:
Sony gt424
JVC 442
Pioner 3000
Które byście wybrali?? Bo chce przedewszystkim by radio miało wyjście na wzmacniacz... Jeśli macie jakieś inne do 350 z chęcią oblukam.....
Sony gt424
JVC 442
Pioner 3000
Które byście wybrali?? Bo chce przedewszystkim by radio miało wyjście na wzmacniacz... Jeśli macie jakieś inne do 350 z chęcią oblukam.....
-

yaro07 - Czytacz
aaa no radio musi mieć wyjście na wzmaka- to jest priorytet! najlepiej jakby miało 2 pary albo 3 (przód, tył i osobne na suba)- tak mają właśnie te JVCy o których pisze kolega Wozo i ten o którym ja pisze
a ja sie nie zgodze, przod mam podlaczony pod przednie wyjscia RCA a SUBa pod tylne RCA, mam tez wyjscie na SUBWOOFER ale poniewaz muzyke mam z mp3-jek to kazda plytka jest inaczej nagrana (niestety) i latwiej i szybciej jest mi dodac lub ujac basu przy takim podlaczeniu (przerzucam moc bardziej na tyl/przod) a jakosc dzwieku jest ta sama.
RCA podaje caly zakres czestotliowsci, wiec czy to sie zwie wyjscie na SUBa czy na glosniki to jeden pies
-

lysutki - Badacz tematu
no ja w jvc miałem pełne sterowanie subwooferem- łącznie z regulacją LPF z poziomu radia + głośność samego suba.. akurat mi to bardziej odpowiadało do ustawien.. kwestia gustu i w pewnym sensie wygody, bo nie miałem filtrów na wzmaku, no a teraz to w ogole aktywnie puszczam zfiltrowane z jednostki sterującej i nie używam filtrów na wzmacniaczach 

audio:
Clarion DXZ958RMC
DLS R6A + Scan Speak D2904/600000 + Xtant X604 + 1/2 F
JL Audio 10w0 + JL Audio a2150 + 1/2 F
Clarion DXZ958RMC
- valenti.no
- Badacz tematu
Zakupiłem radyjko....
Sony GT31U
Mam nadzieję, że dobrze będzie grało... a żeby grało potrzebuje głośników... na razie tylko jedną parę (fundusze na więcej nie pozwalają...)
Wyczytałem na forum, że głośniki mogą się różnić, a więc w tej chwili kupiłbym jakieś w granicach 100, a w późniejszym czasie drugą parę lepszą (może
).
Co myślicie o:
Sony XS-1726SE
albo
Pioneer TS-G1703i

Sony GT31U
Mam nadzieję, że dobrze będzie grało... a żeby grało potrzebuje głośników... na razie tylko jedną parę (fundusze na więcej nie pozwalają...)
Wyczytałem na forum, że głośniki mogą się różnić, a więc w tej chwili kupiłbym jakieś w granicach 100, a w późniejszym czasie drugą parę lepszą (może
).
Co myślicie o:
Sony XS-1726SE
albo
Pioneer TS-G1703i

-

yaro07 - Czytacz
yaro07 napisał(a):Wyczytałem na forum, że głośniki mogą się różnić, a więc w tej chwili kupiłbym jakieś w granicach 100, a w późniejszym czasie drugą parę lepszą (może).
dozbieraj troszku
naprawdę, poczekaj i załóż jakiś odseparowany zestaw na przód
.Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
-

e2 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
dokładnie tak!! moim zdaniem jak kupowac to lepiej poczekać i kupić od razu lepsze 

audio:
Clarion DXZ958RMC
Clarion DXZ958RMC
- valenti.no
- Badacz tematu
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio