system nagłośnienia NOKIA

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

system nagłośnienia NOKIA

Postprzez wentylGTI » 4 sty 2012, o 21:47

Witam kolegów i koleżanki.Mam problem u siebie w golfie.Posiada on system Noki czyli tuba plus głośniki,czyli chodzi o to że po przekroczeniu pewnej głośności sie wyłącza.Nie jest to wina radia bo już miałem je podłączone pod inny sprzęt.
wentylGTI
Czytacz
 
Posty: 67
Dołączył(a): 6 lip 2011, o 17:47
Lokalizacja: Nowęcin/Łeba

system nagłośnienia NOKIA

 

Postprzez marcinkoz2910 » 5 sty 2012, o 18:39

ale co gaśnie radio czy kontrolki na EQ
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez kusiu » 23 sty 2012, o 21:23

Może trochę odkopie, ale możesz się mylić z radiem. Zbyt duża ilość głośników, podpięta jedynie pod rano, może spowodować jego wyłączenie. Jest to system zabezpieczający radio. Im głośniej grają, więcej pobierają W i radio nie daje rady. Jeżeli sprawdzałeś w innym aucie gdzie były 2-4 głośniki, radio mogło je pociągnąć i się nie wyłączać. System nokii ma ich bodajże 8?
Avatar użytkownika
kusiu
Badacz tematu
 
Posty: 156
Dołączył(a): 23 mar 2011, o 16:21
Lokalizacja: Olsztyn

Postprzez marcinkoz2910 » 23 sty 2012, o 21:55

kusiu, tak ma ich 8 ale DSP ma jeszcze wzmacniacz tak że to on zasila całość

dlatego pytam co się mu wyłącza dokładnie
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez wentylGTI » 24 sty 2012, o 12:49

Juz sie uporałem z tym problemem.włączało sie zabezpieczenie radia,przerobiłem oryginalna wiązkę którą podłącza sie do radia fabrycznego gammy na 4 cincze i podłączyłem je pod wyjścia na wzmachol w radiu i po problemie,radio gra i sie nie wyłącza...a tak po za tym to ten system noki naprawdę ładnie gra i polecam wszystkim,bo i ma sie wolne miejsce w bagażniku bo skrzynia zamocowana jest z boku:)
wentylGTI
Czytacz
 
Posty: 67
Dołączył(a): 6 lip 2011, o 17:47
Lokalizacja: Nowęcin/Łeba

Postprzez kusiu » 24 sty 2012, o 17:21

marcinkoz2910 napisał(a):kusiu, tak ma ich 8 ale DSP ma jeszcze wzmacniacz tak że to on zasila całość

dlatego pytam co się mu wyłącza dokładnie

Możliwe, nie interesowałem się jakoś bardzo tym systemem, bo sam go nie mam, no ale miałem podobny problem i chyba okazał się trafny. U mnie również zabezpieczenie radia powodowało jego wyłączenie :P
Avatar użytkownika
kusiu
Badacz tematu
 
Posty: 156
Dołączył(a): 23 mar 2011, o 16:21
Lokalizacja: Olsztyn

Postprzez wentylGTI » 24 sty 2012, o 17:32

poprzedni właściciel miał namieszane,strasznie miał to podłączone żeby działało na zwykłym radiu a nie na fabrycznym...
wentylGTI
Czytacz
 
Posty: 67
Dołączył(a): 6 lip 2011, o 17:47
Lokalizacja: Nowęcin/Łeba

Postprzez marcinkoz2910 » 24 sty 2012, o 20:48

wentylGTI, no właśnie bo DSP gra na sygnałach liniowych

czyli wyłączało się samo radio a DSP pracowało

[ Dodano: 2012-01-24, 19:49 ]
wentylGTI, a jeszcze jedno masz seryjne radio czy jakieś inne podłączone chyba inne .... Jakie?? :-)
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez pablo294 » 24 sty 2012, o 20:51

Ja tez mam 8 głosnikow i tez sa z nokii ( wycigalem boczki), Gdzie koledzy znajduje sie te DSP ?
pablo294
Czytacz
 
Posty: 35
Dołączył(a): 2 sie 2011, o 16:22
Lokalizacja: Rybnik

Postprzez marcinkoz2910 » 24 sty 2012, o 20:55

pablo294, w bagażniku z lewej strony jest Subufer ze wzmacniaczem a za drążkiem zmiany biegów masz EQ

Wpisz sobie w google DSP Nokia Golf 3 i zobacz w grafice o co chodzi
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez pablo294 » 24 sty 2012, o 21:03

w bagazniku z lewej strony mam tylko zmienierke .. subufera brak.. w miejsce EQ tez mam zwykly schowek.. jakas niedorobiona ta moja nokia.. ale wszystko sie zgadza. 4 głosniki z tylu w drzwiach 4 z przodu
pablo294
Czytacz
 
Posty: 35
Dołączył(a): 2 sie 2011, o 16:22
Lokalizacja: Rybnik

Postprzez marcinkoz2910 » 24 sty 2012, o 21:08

pablo294, to nie masz DSP nokia
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości