Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
system dsp jakie głośniki?
chcialbym kupic głośniki do tego systemu (drzwi wygłuszone + dystanse juz są) , jakie polecacie najlepsze pod ten system ?
-

maxx - Badacz tematu
Skoro masz zrobione drzwi, to pozbądź sie DSP i przejdź na normalny system radio + wzmacniacz + głośniki, zauważysz dużą różnicę w dźwięku..maxx napisał(a):chcialbym kupic głośniki do tego systemu (drzwi wygłuszone + dystanse juz są) , jakie polecacie najlepsze pod ten system ?
jeśli masz kompletne DSP to weźmiesz za to przyzwoitą kasę i pozbędziesz sie problemu.
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
poszukiwalem przyzwoitego grania i miejsca w bagazniku padło na dsp noki nie bylo łatwo dostać caly komplet ale udało sie i jestem bardzo zadowolony z tego rarytasu (nie jestem zwolennikiem glośnej muzyki na zewnątrz samochodu ), przyznam oryginalne glośniki swoją młodość maja już za sobą więc chcialem sie dowiedzieć jakie mogły by je zastąpić
-

maxx - Badacz tematu
A ja próbuję cię przekonać, że DSP Nokii po prostu "nie gra" i cały twój trud poszukiwań kompletu i nakład kasy poszedł na marne..
No ale cóż, skoro masz i chcesz cieszyć się z "rarytasu" to zamień przednie midbasy głośnikami o mocy nie przekraczającej 40W RMS, bo większych nie ma sensu montować.
Czy jakość się polepszy - wątpię, ale próbuj.
No ale cóż, skoro masz i chcesz cieszyć się z "rarytasu" to zamień przednie midbasy głośnikami o mocy nie przekraczającej 40W RMS, bo większych nie ma sensu montować.
Czy jakość się polepszy - wątpię, ale próbuj.
.
.
-

nie wiem co według Ciebie oznacza ze coś "nie gra" moim zdaniem gra całkiem fajnie jak juz pisałem nie jestem maniakiem głośnej muzyki i zależało mi na pustym bagażniku dsp spełnia wszystkie moje oczekiwania
ale dobrze znać opinie innych dzieki , pozdrawiam i życzę szerokosci
ale dobrze znać opinie innych dzieki , pozdrawiam i życzę szerokosci-

maxx - Badacz tematu
kolega mowiac ci ze dsp nie gra chcial ci powiedziec ze inwestujac te pieniadze ktore zainwestowales w dsp w inne audio uzyskalbys duzo lepszy efekt duzo przyjemniejsze wrazenia ze sluchania i nie chodzi tutaj o glosne sluchanie ja tez nie jestem zwolennikeim glosnnej muzyki ale zeby przyjemnie posluchac muzyki wydalem na audio juz tyle ze by starczylo na kilka systemow dsp a poza tym moja poprzednia konstrukcja ktora mialem tez nie zajmowala miejsca w bagazniku
-

Jojek - Badacz tematu
czyli jednym słowem system dsp nokii jest beznadziejny i w ogóle "nie gra" ? wobec tego jaki musiałbym kupić sprzęt żeby "dobrze grał", wnioskuje ze musiałbym kupić wzmacniacz i pewnie jakiś sub?a co za tym idzie musiałbym go zainstalować w bagażniku a w moim przypadku mija się to celem , mam rodzinę i bagażnik jest mi potrzebny
-

maxx - Badacz tematu
Kolega Jojek szczegółowo opisał to co miałem na myśli.
Zgadza się, z tym że sub mógł byś zainstalować w nadkolu tak jak sub z DSP, wzmacniacz niewielkich rozmiarów przykręcony do oparcia kanapy, czy wbudowany w przeciwne nadkole nie zrujnuje specjalnie miejsca w bagażniku.maxx napisał(a):wnioskuje ze musiałbym kupić wzmacniacz i pewnie jakiś sub?a co za tym idzie musiałbym go zainstalować w bagażniku
.
.
-

w miejscu gdzie wchodzi sub od dsp mozna zrobic zabudowe ja tak mialem wzmacniacz jesli nie bedzie jakis wielki mozesz rowniez schowac pod tylna kanape i nie stracisz nic z przestrzeni bagaznika jak znajde to wstawie fotke jak to bylo u mnie
-

Jojek - Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio