Sposób podłączenia głośników

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Sposób podłączenia głośników

Postprzez Michu! » 13 sie 2013, o 12:26

Witam!
Mam glosniki GMS 1765N podpiete pod radio.
Chcialbym podpiac je pod wzmacniacz ale wzmak troche pradu ciagnie i nie chcialbym zeby na postoju mi padl akus, czy da sie zrobic tak aby te glosniki graly pod wzmacniaczem a po wylaczeniu wzmacniacza moim magicznym przyciskiem wlasnej roboty graly nadal pod samym radiem?
Avatar użytkownika
Michu!
Badacz tematu
 
Posty: 345
Dołączył(a): 27 maja 2012, o 11:30
Lokalizacja: Knurów
Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Sposób podłączenia głośników

 

Postprzez robert19kor » 13 sie 2013, o 16:26

Kolego zrób tak jak powinno być, ile chcesz na postoju słuchać tej muzyki?? 5 godzin?? u mnie jest subwoofer 2średnie i 2 wysokie, wsio podpięte pod alpine v12 i gra 2 godziny przy normalnej głośności na centrze 62AH i odpala normalnie, więc o co Ty się boisz i po co wymyślać?
robert19kor
Badacz tematu
 
Posty: 369
Dołączył(a): 18 sty 2010, o 18:16
Lokalizacja: Koronowo

Postprzez Michu! » 13 sie 2013, o 17:15

zeby bylo wszystko cacy, bo czasami leci wiecej niz 2h ;-) to da sie to ogarnac czy nie?
Avatar użytkownika
Michu!
Badacz tematu
 
Posty: 345
Dołączył(a): 27 maja 2012, o 11:30
Lokalizacja: Knurów
Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez lukaszek750 » 14 sie 2013, o 09:48

wydaje mi się, że osiągnięcie tego co chcesz może być bardzo skomplikowane... jeśli masz problemy z aku to może lepiej zainwestować w akumulator niż system przełączania źródła sygnału do głośników
Avatar użytkownika
lukaszek750
Czytacz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 29 mar 2013, o 13:46
Lokalizacja: L** **T9

Postprzez Michu! » 14 sie 2013, o 09:52

problemu z akusiem nie ma, chodzi o to, ze czasami na dzialce albo gdzies nad woda wlaczam sobie radio i troche ono dziala, w tej chwili pod wzmak jest tylko sub podlaczony i jak tak sobie wlaczam radyjko to wzmak wylaczam i jest ok a teraz jeszcze chcialem podpiac pod wzmacniacz glosniki z drzwi, wiadomo ze wzmacniacz pociagnie duzo wiecej pradu niz same glosniki pod radiem.
Chyba bede musial zainwestowac w przenosne radio skoro ciezko zrobic cos takiego :lol:
Avatar użytkownika
Michu!
Badacz tematu
 
Posty: 345
Dołączył(a): 27 maja 2012, o 11:30
Lokalizacja: Knurów
Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez robert19kor » 14 sie 2013, o 14:43

kup sobie drugi akumulator :-D
robert19kor
Badacz tematu
 
Posty: 369
Dołączył(a): 18 sty 2010, o 18:16
Lokalizacja: Koronowo

Postprzez Michu! » 15 sie 2013, o 08:34

hehe pomyslimy, ale przenosne radyjko wyjdzie taniej :-D temat do zamkniecia, dowiedzialem sie co chcialem ;-)
Avatar użytkownika
Michu!
Badacz tematu
 
Posty: 345
Dołączył(a): 27 maja 2012, o 11:30
Lokalizacja: Knurów
Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości