Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Rownolegle czy szeregowo?
Witam. Dostalem nowe radio JVC wyciaglem stare i o dziwo byly 2 kostki w tym jednej bylo tylko połowe ( powinno byc 8 pinow do 4 głośników a są 4 piny do 2 głosnikow). wyciągłem maskownice na podszybiu i tam znajdowały sie te orginalne gwizdki i tam byly 2 kostki po 2 piny kazda. z moim obserwacji wyniklo ze 2 głosniki są podłaczone na jednej lini. mam nowe głosniki SONY zeby je włozyc na podszybie i teraz moje pytanie brzmi jak najlepiej połaczyc te głosniki z podszybia z tymi w drzwiach przednich szeregowo czy rownolegle? chodzi mi o jakos dzwieku? Wyczytałem tez ze: Dwa głosniki jednocewkowe 4ohm w połaczeniu rownoległym(obciążenie wzmacniacza 2ohm) to lepiej ze jest 2ohm czy lepiej zeby bylo jednak 4ohm
- muszla607
- Berbeć
podłacz każdy głośnik pod osobne wyjscie z radia
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic 

-

Basior1997 - Members
muszla607, co Ty tworzysz za nagłośnienie jeśli wolno zapytać bo nie kumam.
jakie Ty masz te głośniki? Przecież w podszybiu powinny być syki żeby było jak bóg przykazał. Orginalnie w golfach były podłączane równolegle z tymi w drzwiach ale najpierw kable dochodziły do syków i dalej szły do drzwi stąd masz dwie kostki ale najlepiej by było połączyć na zwrotnicach...tylko że mi się wydaje że Ty tam jakieś zwykłe głośniki ładujesz pewnie jeszcze dwudrożne albo coś takiego
no cóż, jeśli tak to zapomnij o tym
muszla607 napisał(a):mam nowe głosniki SONY zeby je włozyc na podszybie
jakie Ty masz te głośniki? Przecież w podszybiu powinny być syki żeby było jak bóg przykazał. Orginalnie w golfach były podłączane równolegle z tymi w drzwiach ale najpierw kable dochodziły do syków i dalej szły do drzwi stąd masz dwie kostki ale najlepiej by było połączyć na zwrotnicach...tylko że mi się wydaje że Ty tam jakieś zwykłe głośniki ładujesz pewnie jeszcze dwudrożne albo coś takiego
no cóż, jeśli tak to zapomnij o tym
bo dokładnie tak jak napisałeś to będzie jakoś a nie jakośćmuszla607 napisał(a): jakos dzwieku
-

mani51 - Members
Mam głośniki SONY (kiedys dostałem na imieniny
) i chcialbym je zamontowac na miejscu gwizdków. Są one nowe wiec beda lepiej dawac niz te orginalne. i wtedy bym mial 2 głosniki na podszybiu i 2 głosniki w drzwiach i niewiem jak to połaczyc czy szeregowo czy rownolegle?
) i chcialbym je zamontowac na miejscu gwizdków. Są one nowe wiec beda lepiej dawac niz te orginalne. i wtedy bym mial 2 głosniki na podszybiu i 2 głosniki w drzwiach i niewiem jak to połaczyc czy szeregowo czy rownolegle?- muszla607
- Berbeć
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio