Resetujące Radio po wyciągnięciu kluczyka brak żółtego kabla

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Resetujące Radio po wyciągnięciu kluczyka brak żółtego kabla

Postprzez AsRocketman3 » 25 wrz 2014, o 13:40

Witam,

Jak w temacie, wiem, że było na forum i jest w internecie tylko problem jest w tym, że nie mam przy kostkach żółtego kabla, skąd go mogę wziąć/poprowadzić?
AsRocketman3
Berbeć
 
Posty: 12
Dołączył(a): 30 kwi 2012, o 16:41
Lokalizacja: Lublin

Resetujące Radio po wyciągnięciu kluczyka brak żółtego kabla

 

Postprzez slavwek.ie » 26 wrz 2014, o 03:45

Jakie to radio? Gdzie brakuje kabla, w instalacji auta czy we wiązce ISO radia?
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez AsRocketman3 » 26 wrz 2014, o 14:27

W instalacji auta, Po prostu nie ma takiego kabla w skrzynce na radio, to są wszystkie kable jakie mam przy radiu:
https://imagizer.imageshack.us/v2/927x695q90/674/4fvh88.jpg
Od lewej czarne do głośników, te co idą do kostki iso: brązowy gruby - masa, czerwono biały gruby - + i cienkie - niebiesko-szary, niebiesko-biały, czerwono-brązowy, tak wygląda moja kostka iso:
https://imagizer.imageshack.us/v2/526x701q90/538/jlymdt.jpg
I są jeszcze dwa kable: czerwono-czarny i brązowy cienki które idą do czegoś takiego, nie wiem gdzie to wpiąć:
https://imagizer.imageshack.us/v2/526x701q90/674/BcxZR7.jpg

Radio Sony Xplode z CD

Dzięki za odpowiedź i proszę o pomoc
AsRocketman3
Berbeć
 
Posty: 12
Dołączył(a): 30 kwi 2012, o 16:41
Lokalizacja: Lublin

Postprzez slavwek.ie » 28 wrz 2014, o 06:52

Kabli ci nie brakuje, żółtego nie będzie bo nigdy takiego koloru nie było w instalacji mk3.
Stałe napięcie +12V powinieneś mieć na kablu czerwonym z białym paskiem a plus po stacyjce to brązowy z czerwonym, oba są wymagane do poprawnego działania radia. Przez internety nikt ci tego nie potwierdzi ani nie naprawi, miernik twoim przyjacielem..
Uporządkuj ten bajzel zgodnie ze schematem złącza ISO a wszystko będzie działać.

Wtyczka z ostatniego zdjęcia to jakieś podświetlenie czegoś w okolicy radia.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez łukasz1983 » 28 wrz 2014, o 08:46

AsRocketman3, Bierzesz miernik,i szukasz kabla,na którym masz stały plus,i podłączasz go do pamięci radia.
Jak nie masz miernika to możesz go zastąpić zwykłą żarówką 12V.Jeden koniec żarówki podłączasz do masy,a drugim stykiem żarówki dotykasz kabli i szukasz stałego plusa.Jak się zaświeci to będzie to stały plus.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez AsRocketman3 » 5 paź 2014, o 20:21

slavwek.ie napisał(a):Uporządkuj ten bajzel zgodnie ze schematem złącza ISO a wszystko będzie działać.

Działa, połączyłem tak kable z wiązką iso:
auto - iso
gruby brąz - czarny
cienki czerwono-brązowy - czerwony
cienki niebiesko0biały - pomarańczowy
gruby czerwono biały - żółty

Dzięki za pomoc, jest jeszcze jedna zagadka: mam dokładnie połączone kable z radiem tak jak w golfie 3 kombi mojego taty i u niego w samochodzie działa normalnie radio Roadstar CD-301MP/FM CD/MP3 a u mnie ni cholery nie działa, w ogóle się nie włącza, jedynie działa wsuwanie i wysuwanie płyt, ma ktoś jakiś pomysł dlaczego?
AsRocketman3
Berbeć
 
Posty: 12
Dołączył(a): 30 kwi 2012, o 16:41
Lokalizacja: Lublin


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość