Ten kabel od podtrzymania i tak i tak daje właśnie podświetlenie. A obydwa przewody od podtrzymania i ze stacyjki mam jeszcze przed wtykami ISO zwarte. Po to aby radio działało też na postoju ( nie ja to robiłem- to było już zrobione)
A Ja wymyśliłem coś takiego że podłączyłem radio pod przełącznik od świateł- pomaranczowy kabelek w ISO- i zawsze jak włączę światła to radio włącza się również.
Efekt jest taki że owszem pamięci nie trzyma ale świecić też się nie świeci.
Ale teraz myślę sobie żeby może dać osobno kabel od podtrzymania do 12V z aku i może też by pamięć trzymało.... Jutro to muszę sprawdzić. A może Wy mi powiecie czy to może zadziałać ?
[ Dodano: 2011-03-09, 20:23 ]
sweetboy90, Możesz zapytać szwagra jak on rozwiązał sprawę?
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
no wlasnie nie rozwiazal
wg niego sie nie da
[ Dodano: 2011-03-10, 17:35 ]
jak cos wymyslisz to powiedz...
wg niego sie nie da [ Dodano: 2011-03-10, 17:35 ]
jak cos wymyslisz to powiedz...
-

sweetboy90 - Badacz tematu
Ja póki co dałem zasilanie radia pod pomaranczowy kabel z ISO- pojawia sie na nim plus w momencie włączenia świateł. Ale wpadłem na jeszcze jeden pomysł, który może uda mi się zrealizować jutro i dam znać.
[ Dodano: 2011-03-10, 19:57 ]
A szwagier jak ma podłączone radio ? pod stacyjke i ako ?
[ Dodano: 2011-03-10, 19:57 ]
A szwagier jak ma podłączone radio ? pod stacyjke i ako ?
- oldsoul
- Czytacz
Ja jednak myślę że to jest do zlikwidowania w opcjach, mój Pionner ma to samo i jest to do ustawenia a te no name radia to często mają wewnątrz bebechy od dobrego sprzętu który już zszedł ze sprzedaży, więc trzeba dobrze instrukcję przejrzeć albo skapować co to za radio mogłoby być. U mnie w opcje wchodzi się przez przytrzymanie wciśniętego dużego pokrętła głównego w wyłączonym wcześniej radio
- pablomed
- Members
radio straci wtedy pamięć
podrzuć nam instrukcje, zeskanuj, na pewno znajdziemy w opcjach wyłączenie zegarka
podrzuć nam instrukcje, zeskanuj, na pewno znajdziemy w opcjach wyłączenie zegarka
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
PiJey88 napisał(a):radio straci wtedy pamięć
po co skanować, wystarczy, że przeczyta ze zrozumieniem. pewnie nawet nie zajrzał do instrukcji, tylko metodą "a nóż się uda" próbował.
- BigosWWO
- Czytacz
oj ludzie małej wiary.
BigosWWO, skąd wiesz co czytałem a czego nie czytałem ?
Nie skomentuje takich wypowiedzi.
sweetboy90, a dla Twojego szwagra już mam odpowiedz- pewnie on tak samo jak ja miał kabel od zapłonu i 12V razem zwarte. Ja znalazłem praktyczny rozwiązanie tegoż problemu.
Czerwony kabel wychodzący z radia ( ten który pierwotnie ma iść do stacyjki ) podłączyłem do kabla pomarańczowego w kostkę ISO ( podświetlenie) Dzięki temu radio włącza mi się po włączeniu świateł.
A żółty kabel wychodzący z radia dałem do żółtego w ISO. Dzięki czemu nie gubi pamięci. Możesz szwagrowi taki zabieg polecić, nic się przy tym nie narobi.
Problem rozwiązałem- na światłach i tak i tak jeździ się non stop. Jedyna wada to radia za długo na postoju nie posłuchasz bo żarówki choćby postojówki szybko zjedzą akumulator
[ Dodano: 2011-03-11, 17:14 ]
pablomed, Niestety w opcjach tego niema- ale jeśli jesteś w aucie i pokazuje zegarek to nic złego się nie dzieje.
BigosWWO, skąd wiesz co czytałem a czego nie czytałem ?
Nie skomentuje takich wypowiedzi.
sweetboy90, a dla Twojego szwagra już mam odpowiedz- pewnie on tak samo jak ja miał kabel od zapłonu i 12V razem zwarte. Ja znalazłem praktyczny rozwiązanie tegoż problemu.
Czerwony kabel wychodzący z radia ( ten który pierwotnie ma iść do stacyjki ) podłączyłem do kabla pomarańczowego w kostkę ISO ( podświetlenie) Dzięki temu radio włącza mi się po włączeniu świateł.
A żółty kabel wychodzący z radia dałem do żółtego w ISO. Dzięki czemu nie gubi pamięci. Możesz szwagrowi taki zabieg polecić, nic się przy tym nie narobi.
Problem rozwiązałem- na światłach i tak i tak jeździ się non stop. Jedyna wada to radia za długo na postoju nie posłuchasz bo żarówki choćby postojówki szybko zjedzą akumulator
[ Dodano: 2011-03-11, 17:14 ]
pablomed, Niestety w opcjach tego niema- ale jeśli jesteś w aucie i pokazuje zegarek to nic złego się nie dzieje.
- oldsoul
- Czytacz
tak więc to kolejny powód czemu nie warto kupować takich radyjek 

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Czy ja wiem, jak ktoś nie jest miłośnikiem dobrego dźwięku w samochodzie.
Tylko tak jak ja wystarczy żeby coś grało- to nie jest to zły wybór za 70 zł
Dobre radio koszuje jednak sporo, a takie funkcjonalnością nie różni się niczym. Jest tylko kilka rozwiązań prosto z Chin z którymi każdy się raz upora i spoko.
Wszystko jest warte swojej ceny i dobre radio za 400 zł, a takie gówienko co mam ja to też jakoś działa za te 70 zł
Tylko tak jak ja wystarczy żeby coś grało- to nie jest to zły wybór za 70 zł
Dobre radio koszuje jednak sporo, a takie funkcjonalnością nie różni się niczym. Jest tylko kilka rozwiązań prosto z Chin z którymi każdy się raz upora i spoko.
Wszystko jest warte swojej ceny i dobre radio za 400 zł, a takie gówienko co mam ja to też jakoś działa za te 70 zł
- oldsoul
- Czytacz
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio