Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Radio
Witam. Mam nastepujacy problem. Radio sony,niebieski kabel sygnalowy pod ktory chce podlaczyc wzmacniacz(remote) daje napiecie 10v zamiast 12v i wzmacniacz nie gra. Da sie jakos rozwiazac ten klopot czy wina lezy po stronie radia?
- Lvkasz
- Czytacz
jeśli radio ma dobre zasilanie i nie jest przeciążone to raczej wina leży po stronie radia
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
możesz zastosować też jakiś przekaźnik, te 10V z radia może uruchamiać przekaźnik który da 12V na wzmacniacz, ale nie wiem czy warto się z tym męczyć i nie lepiej naprawić lub zmienić radio
Moje byłe MK3 VR6

PiJey88 - Administrator
Mam tak podlaczane ze teraz po wlozeniu kluczyka wzmacniacz dziala,niestety teraz przy mrozach auto mi ciazko kreci i spowodowane jest to przez wzmaka,za duzy pobor pradu tak mi sie wydaje. Dlatego chcialbym zeby dzialal dopiero gdy wlacze radio ale juz wiem ze sie nie da tego zrobic 

- Lvkasz
- Czytacz
możesz sobie jakiś "partyzancki" przycisk do włączania wzmaków zrobić 
Moje byłe MK3 VR6

PiJey88 - Administrator
Na 99% jest sposób aby zamiast 10V dawało 12V. Musisz zapytać jakiegoś szpeca od elektryki. Na forum też tacy są
zaraz zaraz.... stacyjka ma przewód który ma zanik napięcia podczas rozruchu silnika. Jesli by sie pod niego podpiąć to nie żarło by prądu. - chyba
Musisz mieć nieźle wymęczony akumulator skoro już nie daje rady. Nie lepiej go wymienić ? Bo niebawem pewnie i tak padnie i będziesz jeszcze bardziej wkurzony bo będziesz potrzebował pojazd a będziesz unieruchomiony
zresztą sam piszesz że :
zaraz zaraz.... stacyjka ma przewód który ma zanik napięcia podczas rozruchu silnika. Jesli by sie pod niego podpiąć to nie żarło by prądu. - chyba
Musisz mieć nieźle wymęczony akumulator skoro już nie daje rady. Nie lepiej go wymienić ? Bo niebawem pewnie i tak padnie i będziesz jeszcze bardziej wkurzony bo będziesz potrzebował pojazd a będziesz unieruchomiony
zresztą sam piszesz że :
Lvkasz napisał(a):wole miec zrobione porzadnie
Mój golfik
-

slawek5t - Members
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio