Radio

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Radio

Postprzez Lvkasz » 30 gru 2012, o 22:47

Witam. Mam nastepujacy problem. Radio sony,niebieski kabel sygnalowy pod ktory chce podlaczyc wzmacniacz(remote) daje napiecie 10v zamiast 12v i wzmacniacz nie gra. Da sie jakos rozwiazac ten klopot czy wina lezy po stronie radia?
Lvkasz
Czytacz
 
Posty: 77
Dołączył(a): 13 cze 2008, o 14:45
Lokalizacja: lubuskie

Radio

 

Postprzez PiJey88 » 30 gru 2012, o 23:25

jeśli radio ma dobre zasilanie i nie jest przeciążone to raczej wina leży po stronie radia
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Lvkasz » 31 gru 2012, o 00:00

Jest jakas inna opcja podlaczenia wzmacniacza zeby wlaczal sie po wlaczeniu radia?
Lvkasz
Czytacz
 
Posty: 77
Dołączył(a): 13 cze 2008, o 14:45
Lokalizacja: lubuskie

Postprzez GrZeChU91 » 31 gru 2012, o 00:03

Lvkasz, mozesz podpiac kabel go wiazki w kostce gdzie stacyjka daje napiecie.Ja tak mialem.Ze po przekreceniu stacyjka pojawial sie + i wzmacniacz zaczol dzialac.....
Avatar użytkownika
GrZeChU91
Members
 
Posty: 919
Dołączył(a): 24 lip 2011, o 22:02
Lokalizacja: Gniezno

Postprzez PiJey88 » 31 gru 2012, o 00:06

możesz zastosować też jakiś przekaźnik, te 10V z radia może uruchamiać przekaźnik który da 12V na wzmacniacz, ale nie wiem czy warto się z tym męczyć i nie lepiej naprawić lub zmienić radio
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Lvkasz » 31 gru 2012, o 00:08

Mam tak podlaczane ze teraz po wlozeniu kluczyka wzmacniacz dziala,niestety teraz przy mrozach auto mi ciazko kreci i spowodowane jest to przez wzmaka,za duzy pobor pradu tak mi sie wydaje. Dlatego chcialbym zeby dzialal dopiero gdy wlacze radio ale juz wiem ze sie nie da tego zrobic :-P
Lvkasz
Czytacz
 
Posty: 77
Dołączył(a): 13 cze 2008, o 14:45
Lokalizacja: lubuskie

Postprzez GrZeChU91 » 31 gru 2012, o 00:11

Lvkasz, Az nie mozliwe.Ja tak mialem i problemu z odpaleniem nie mialem.To pewnie aku juz masz do du....
Avatar użytkownika
GrZeChU91
Members
 
Posty: 919
Dołączył(a): 24 lip 2011, o 22:02
Lokalizacja: Gniezno

Postprzez Lvkasz » 31 gru 2012, o 00:14

Mozliwe ale jak odlacze zasilanie wzmaka to kreci bez zadnych oporow wiec zamiast zmienic aku wole naprawic audio. Jedyne logiczne rozwiazanie jakie widze to zmiana radia.
Lvkasz
Czytacz
 
Posty: 77
Dołączył(a): 13 cze 2008, o 14:45
Lokalizacja: lubuskie

Postprzez PiJey88 » 31 gru 2012, o 00:23

możesz sobie jakiś "partyzancki" przycisk do włączania wzmaków zrobić :ok:
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Lvkasz » 31 gru 2012, o 00:30

No tak ale wole miec zrobione porzadnie,bez pseudo wlacznikow :-) Dzieki za pomoc
Lvkasz
Czytacz
 
Posty: 77
Dołączył(a): 13 cze 2008, o 14:45
Lokalizacja: lubuskie

Postprzez slawek5t » 31 gru 2012, o 05:14

Na 99% jest sposób aby zamiast 10V dawało 12V. Musisz zapytać jakiegoś szpeca od elektryki. Na forum też tacy są ;)

zaraz zaraz.... stacyjka ma przewód który ma zanik napięcia podczas rozruchu silnika. Jesli by sie pod niego podpiąć to nie żarło by prądu. - chyba :)
Musisz mieć nieźle wymęczony akumulator skoro już nie daje rady. Nie lepiej go wymienić ? Bo niebawem pewnie i tak padnie i będziesz jeszcze bardziej wkurzony bo będziesz potrzebował pojazd a będziesz unieruchomiony :)

zresztą sam piszesz że :

Lvkasz napisał(a):wole miec zrobione porzadnie
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez GrZeChU91 » 1 sty 2013, o 15:24

Wczoraj zakladalem suba i napiecie z radia idzie 10.6-10.7 czyli niecale 11V i sub mi chodzi.....
Avatar użytkownika
GrZeChU91
Members
 
Posty: 919
Dołączył(a): 24 lip 2011, o 22:02
Lokalizacja: Gniezno

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość