Witam
Mam taki problem sprzedałem poprzedni samochód i oczywiście zabrałem sprzęt audio.
Teraz kopiłem nowego golfika i przy podłączeniu radia do kostek działa normalnie,lecz gdy kiedy wsadzam kluczyk do stacyjki radio wlacza sie a gdy wyciagne kluczyk radio automatycznie wylacza sie i sie resetuje! wszystkie ustawienia ida w las po włożeniu kluczyka spowrotem w stacyjke trzeba na nowo ustawiac radio, jest to dla mnie irytujące.
Co mogę zrobić?
Aha nie chciałem się bawić z kabelkami bo sie nie znam a podobno sa tam jakies podtrzymujące napiecie czy cos w tym stylu..
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
siema ziomek z tym radiem to chyba kazdy golf tak ma fabrycznie musisz przelutowac kabelki ktores prz radiu na kostce pozamieniac jeden z drugim ale nie powiem ci jakie to kolory bo robilem to juz z rok temu poszukaj po 4um byl kiedys ten problem
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
http://www.golf3.pl/topics28/podlaczeni ... t12403.htm
[ Dodano: 2009-09-03, 19:34 ]
Koledzy zarządzili i wszystko jest
[ Dodano: 2009-09-03, 19:34 ]
Koledzy zarządzili i wszystko jest
-

przem_uc - Badacz tematu
wystarczy zmostkować kable, to znaczy w kostce radia odciąć czerwony i ten kawałek czerwonego który wychodzi z kostki radia i połączyć z żółtym od pamięci
Prosta sprawa... Radio będzie działać bez kluczyka i nie będzie gubić pamięci 
Prosta sprawa... Radio będzie działać bez kluczyka i nie będzie gubić pamięci 
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
-

gluszek - Members
+12 V podtrzymanie (+12 V battery, permament itp.) - najczęściej żółty przewód, czasem czerwony (znowu Niemcy) a nawet pomarańczowy (Pioneer). Ten przewód powinien być podłączony także bezpośrednio do akumulatora ale do klemy plusa. Ponieważ często radio nie ma pamięci nieulotnej (np. radia Pioneer, Kenwood, Sony) to jeżeli przewód ten zostanie połączony w miejscu gdzie plus jest tylko po włączeniu zapłonu to po każdym wyłączeniu stacyjki będą ginąć zapamiętane stacje radiowe, ustawienia korekcji (Kenwood), czy też radio będzie się zakodowywać. Takie podłączenie gwarantuje uzyskanie właściwej mocy wyjściowej wzmacniacza w radiu (najczęściej z tego złącza zasilane są w nowych radiach końcówki mocy) oraz będzie możliwe otwieranie się radia z zabezpieczeniem typu MASK. Połączenie najlepiej zrealizować kablem (linka) o średnicy minimalnej 1,5 mm.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jeżeli masz radio pioneera to nie ma problemu w jvc też nie ma w łatwy sposób łączysz kable żółty i czerowny i problem z bani
- krysiakwrc
- Czytacz
zamień plusy i po sprawie, a jeśli nie chcesz żeby radio włączało się i wyłączało po przekręceniu stacyjki zmotykuj oba kable zasilające radyjka z zasilaniem z akumulatora nie mostkuj przypadkiem kabli z autka bo brzęczyk włączonych świateł przestanie działać
- revers
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio