RADIO SIE RESETUJE PO WYLACZNIU KLUCZYKA

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

RADIO SIE RESETUJE PO WYLACZNIU KLUCZYKA

Postprzez apmragowo » 3 wrz 2009, o 19:12

Witam

Mam taki problem sprzedałem poprzedni samochód i oczywiście zabrałem sprzęt audio.
Teraz kopiłem nowego golfika i przy podłączeniu radia do kostek działa normalnie,lecz gdy kiedy wsadzam kluczyk do stacyjki radio wlacza sie a gdy wyciagne kluczyk radio automatycznie wylacza sie i sie resetuje! wszystkie ustawienia ida w las po włożeniu kluczyka spowrotem w stacyjke trzeba na nowo ustawiac radio, jest to dla mnie irytujące.

Co mogę zrobić?


Aha nie chciałem się bawić z kabelkami bo sie nie znam a podobno sa tam jakies podtrzymujące napiecie czy cos w tym stylu..
apmragowo
Berbeć
 
Posty: 18
Dołączył(a): 17 sie 2009, o 13:04
Lokalizacja: asd

RADIO SIE RESETUJE PO WYLACZNIU KLUCZYKA

 

Postprzez Golfik1986 » 3 wrz 2009, o 19:32

siema ziomek z tym radiem to chyba kazdy golf tak ma fabrycznie musisz przelutowac kabelki ktores prz radiu na kostce pozamieniac jeden z drugim ale nie powiem ci jakie to kolory bo robilem to juz z rok temu poszukaj po 4um byl kiedys ten problem
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Avatar użytkownika
Golfik1986
Ekspert
 
Posty: 1325
Dołączył(a): 18 paź 2008, o 20:54
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez przem_uc » 3 wrz 2009, o 19:32

http://www.golf3.pl/topics28/podlaczeni ... t12403.htm

[ Dodano: 2009-09-03, 19:34 ]
Koledzy zarządzili i wszystko jest :ok:
Avatar użytkownika
przem_uc
Badacz tematu
 
Posty: 173
Dołączył(a): 7 sty 2009, o 21:26
Lokalizacja: Łódź

Postprzez gluszek » 3 wrz 2009, o 19:34

wystarczy zmostkować kable, to znaczy w kostce radia odciąć czerwony i ten kawałek czerwonego który wychodzi z kostki radia i połączyć z żółtym od pamięci ;-) Prosta sprawa... Radio będzie działać bez kluczyka i nie będzie gubić pamięci ;-)
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
Avatar użytkownika
gluszek
Members
 
Posty: 1105
Dołączył(a): 31 lip 2008, o 23:54
Lokalizacja: Poland

Postprzez swatu » 3 wrz 2009, o 20:07

+12 V podtrzymanie (+12 V battery, permament itp.) - najczęściej żółty przewód, czasem czerwony (znowu Niemcy) a nawet pomarańczowy (Pioneer). Ten przewód powinien być podłączony także bezpośrednio do akumulatora ale do klemy plusa. Ponieważ często radio nie ma pamięci nieulotnej (np. radia Pioneer, Kenwood, Sony) to jeżeli przewód ten zostanie połączony w miejscu gdzie plus jest tylko po włączeniu zapłonu to po każdym wyłączeniu stacyjki będą ginąć zapamiętane stacje radiowe, ustawienia korekcji (Kenwood), czy też radio będzie się zakodowywać. Takie podłączenie gwarantuje uzyskanie właściwej mocy wyjściowej wzmacniacza w radiu (najczęściej z tego złącza zasilane są w nowych radiach końcówki mocy) oraz będzie możliwe otwieranie się radia z zabezpieczeniem typu MASK. Połączenie najlepiej zrealizować kablem (linka) o średnicy minimalnej 1,5 mm.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez krysiakwrc » 7 wrz 2009, o 20:51

jeżeli masz radio pioneera to nie ma problemu w jvc też nie ma w łatwy sposób łączysz kable żółty i czerowny i problem z bani
krysiakwrc
Czytacz
 
Posty: 53
Dołączył(a): 4 sie 2009, o 19:34
Lokalizacja: olsztyn

Postprzez revers » 16 wrz 2009, o 18:34

zamień plusy i po sprawie, a jeśli nie chcesz żeby radio włączało się i wyłączało po przekręceniu stacyjki zmotykuj oba kable zasilające radyjka z zasilaniem z akumulatora nie mostkuj przypadkiem kabli z autka bo brzęczyk włączonych świateł przestanie działać
revers
Czytacz
 
Posty: 39
Dołączył(a): 2 sty 2008, o 02:11
Lokalizacja: Strzelce Opolskie


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości