Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
radio, resetowanie ustawień
Mam podłączone radio tak aby grało "na okrągło" tj. czerwony i żółty pin z kostki ISO radia połączone ze stałym plusem czerwono-białym w kostce ISO samochodu (piny żółty i czerwony są włożone do jednego gniazda - poszerzonego domowymi sposobami - w kostce ISO radia). Wszystko działało przez parę miesięcy, teraz zaś radio nie trzyma pamięci stacji po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki, a włącza się tylko z kluczykiem w stacyjce. Zniknął stały plus?
- buc3k
- Czytacz
radze zrobic całe podłaczenie od podtrzymywania pamieci od nowa i solidniej tzn. skrecic kable i zalutowac.buc3k napisał(a):Zniknął stały plus?
[ Dodano: 2010-09-02, 18:55 ]
http://images48.fotosik.pl/259/37ddb646e9fbf1a6.jpg
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Zaglądałem tam dzisiaj i raczej jest jak było. Czy mogło coś się jednak stać ze stałym plusem? Wyczytałem (niestety po fakcie), że takie połączenie "na stałe", może skutkować czymś w tym stylu. Może ktoś kompetentny to wyjaśnić?
- buc3k
- Czytacz
nie, mam kenwooda. Taką opcję bym wykluczył, gdyż w kluczykiem włożonym do stacyjki radio po wyłączeniu i ponownym włączeniu działa prawidłowo - trzyma pamięć stacji, odtwarza utwór od momentu, w którym został on przerwany itd.
- buc3k
- Czytacz
-

swatu - VIP
Po zabawie woltomierzem odkryłem, że nie mam prądu stałego na żadnym kablu (na czerwono-białym - tam gdzie powinien być - go nie ma). Napięcie pojawia się po włożeniu kluczyka do stacyjki zarówno na kablu czerwono-białym, jak i brązowo-czerwonym, po wyjęciu prądu brak. Radio reaguje więc zgodnie z tymi anomaliami.
Czy ktoś może wyjaśnić, co takiego się stało?
Czy ktoś może wyjaśnić, co takiego się stało?
- buc3k
- Czytacz
masz usterka na kablu idacym od stacyjki ,albo sprawdz sama stacyjke czy juz nie jest zbytnio wyrobiona(kostka).buc3k napisał(a):Napięcie pojawia się po włożeniu kluczyka do stacyjki zarówno na kablu czerwono-białym, jak i brązowo-czerwonym, po wyjęciu prądu brak
-

swatu - VIP
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio