Radio raz gra a raz nie

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Radio raz gra a raz nie

Postprzez Robcio664 » 28 lip 2013, o 10:50

Witam chodzi o to ze ostatnio zrobilo mi sie tak ze jak wloncze muzyke na maxa to radio pogra z jakie 30min i zaraz sie wylancza, raz po takim wylonczeniu mozna je wlonczyc a raz nie, wyciaglem radio zeby wszystko oblukac i wiem ze radio robi sie bardzo gorace po takim wylonczeniu. Radio mam od ponad roku i bylo wszystko ok tylko teraz wlasnie cos sie od ok tygodnia zrobilo. Mial juz ktos tak ? Czego to moze byc wina ?
zapraszam do obejrzenia mojego golfa :-) http://golf3.pl/Topics/golf-iii-by-robc ... t51314.htm ;-)
Robcio664
Czytacz
 
Posty: 150
Dołączył(a): 2 paź 2012, o 18:58
Lokalizacja: Kalisz

Radio raz gra a raz nie

 

Postprzez x2siwy2x » 28 lip 2013, o 21:23

Cóż to za radyjko kolego, może coś wymyślimy :)
x2siwy2x
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 26 lip 2013, o 22:17
Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie

Postprzez Robcio664 » 29 lip 2013, o 01:06

Radio to peiying, dodam tylko tyle ze teraz sie wyl nawet jak jest zimne i sie cale resetuje
zapraszam do obejrzenia mojego golfa :-) http://golf3.pl/Topics/golf-iii-by-robc ... t51314.htm ;-)
Robcio664
Czytacz
 
Posty: 150
Dołączył(a): 2 paź 2012, o 18:58
Lokalizacja: Kalisz

Postprzez assesino » 29 lip 2013, o 08:34

Robcio664 napisał(a): jak wloncze muzyke na maxa to radio pogra z jakie 30min i zaraz sie wylancza

Wyłącza się bo się zagotowało, a sądząc po tym co piszesz to na amen.
Alpine CDA 9835R...Hifonics Falcon...RAINBOW SLC 265.25 KICK NG...Alpine 3544...Audio System HX08SQ BR
Avatar użytkownika
assesino
Badacz tematu
 
Posty: 232
Dołączył(a): 18 lip 2011, o 12:39
Lokalizacja: Chełm

Postprzez Robcio664 » 29 lip 2013, o 11:53

assesino, no tak. Ale jaka jest tego przyczyna ?
zapraszam do obejrzenia mojego golfa :-) http://golf3.pl/Topics/golf-iii-by-robc ... t51314.htm ;-)
Robcio664
Czytacz
 
Posty: 150
Dołączył(a): 2 paź 2012, o 18:58
Lokalizacja: Kalisz

Postprzez slavwek.ie » 29 lip 2013, o 11:56

Robcio664, a nie napodpinales do niego dziesiecu glosnikow? Co masz spiete z radiem?
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez Robcio664 » 4 sie 2013, o 05:10

slavwek.ie, nie, nic takiego nie jest. Kupilem juz nowe radio ze sklepu bo bylem pewien ze to ono ale po kilku min grania ono tez sie wylancza tylko tyle ze za kilka min idzie je wl. Ktos wie co moze byc tego przyczyna ? Za slaby prad czy jak? Przednie glosniki mam orginalne, tylnie mam zmienione na 120W i mam subwoofer 1000W i przez pol roku bylo wszystko ok a teraz nagle sie cos pojebalo i tyle..
zapraszam do obejrzenia mojego golfa :-) http://golf3.pl/Topics/golf-iii-by-robc ... t51314.htm ;-)
Robcio664
Czytacz
 
Posty: 150
Dołączył(a): 2 paź 2012, o 18:58
Lokalizacja: Kalisz

Postprzez assesino » 4 sie 2013, o 11:12

Robcio664 napisał(a): i mam subwoofer 1000W

A ten subwoofer masz podpięty do wzmacniacza czy bezpośrednio do radia?
Alpine CDA 9835R...Hifonics Falcon...RAINBOW SLC 265.25 KICK NG...Alpine 3544...Audio System HX08SQ BR
Avatar użytkownika
assesino
Badacz tematu
 
Posty: 232
Dołączył(a): 18 lip 2011, o 12:39
Lokalizacja: Chełm

Postprzez Robcio664 » 4 sie 2013, o 14:18

assesino, do wzmaka a jakby inaczej..
zapraszam do obejrzenia mojego golfa :-) http://golf3.pl/Topics/golf-iii-by-robc ... t51314.htm ;-)
Robcio664
Czytacz
 
Posty: 150
Dołączył(a): 2 paź 2012, o 18:58
Lokalizacja: Kalisz

Postprzez gawior » 4 sie 2013, o 19:14

Posprawdzaj kable, bo może masz zwarcie. Ostatnio miałem Corsę B z takim problemem ( przetarty kable i nieraz robiło się zwarcie, a nieraz grało OK ).
Na początek odepnij tył ( tyle, że od kostki przy radiu ! ) i zostaw tylko przód. Jak nie pomoże, to przód OUT i tylko tył podpięty. Lub odpinaj po każdym kanale.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 12 kwi 2012, o 20:02
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez assesino » 4 sie 2013, o 20:37

Robcio664 napisał(a):zrobilo mi sie tak ze jak wloncze muzyke na maxa to radio pogra z jakie 30min i zaraz sie wylancza
Robcio664 napisał(a):Kupilem juz nowe radio ze sklepu bo bylem pewien ze to ono ale po kilku min grania ono tez sie wylancza tylko tyle ze za kilka min idzie je wl

Na tym nowym też słuchasz na maxa?
Też się tak grzeje jak poprzednie?

[ Dodano: 2013-08-04, 19:39 ]
gawior napisał(a):przetarty kable i nieraz robiło się zwarcie

Przy zwarciu kabli głośnikowych to w głośnikach by słyszał. Może zwarcie prądowych przy kostce z tyłu radia, albo coś nie łączą dobrze.
Alpine CDA 9835R...Hifonics Falcon...RAINBOW SLC 265.25 KICK NG...Alpine 3544...Audio System HX08SQ BR
Avatar użytkownika
assesino
Badacz tematu
 
Posty: 232
Dołączył(a): 18 lip 2011, o 12:39
Lokalizacja: Chełm

Postprzez Robcio664 » 4 sie 2013, o 22:50

Dzis wszystko oblukalem i wyglada wszystko ok... Zauwazylem tylko to ze w kostce co idzie od pradu do kostki radia w miejscu zoltego kabla troche jest opalona... Tzn w okolicach zoltego kabla opalona jest troche kostka, nie duzo ale jednak... Nie wiem dlaczego...
zapraszam do obejrzenia mojego golfa :-) http://golf3.pl/Topics/golf-iii-by-robc ... t51314.htm ;-)
Robcio664
Czytacz
 
Posty: 150
Dołączył(a): 2 paź 2012, o 18:58
Lokalizacja: Kalisz

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości