Radio przestało działać.

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Radio przestało działać.

Postprzez Myksu » 7 cze 2014, o 07:14

Witam wczoraj kupiłem nowe radio pioneer mvh-160ui, podłączyłem je najpierw żeby sprawdzić czy gra, ok działa, potem upłchałem kable bo nie chciało wejść i jak już je wsadziłem, bum, nie działa, zero prądu. Dzisiaj sprawdzę czy stare radio gra, dla pewności ale to raczej nie wina radia, bezpiecznik w radiu cały.

Macie jakieś pomysły, co to może być? Czy jeśli któreś kable od kostki się złamały, to jak je wymienić (Sprawdzę napięcie dzisiaj na pinach), czy może to jeszcze coś innego, na necie przeczytałem coś o kablu ze stacyjki (drugi plus czy coś takiego). Chciałbym to zrobić bez potrzeby rozbierania kokpitu bo jednak jest z tym trochę roboty.
Myksu
Czytacz
 
Posty: 30
Dołączył(a): 18 kwi 2014, o 11:24
Lokalizacja: Tarnowskie Góry

Radio przestało działać.

 

Postprzez Radi » 7 cze 2014, o 09:55

bezpiecznik w skrzynce pod kierownica cały ?
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez gawior » 8 cze 2014, o 22:50

Sprawdź najpierw bezpiecznik. Opis bezpieczników masz na pokrywie od bezpieczników. Jak cały, to zobacz czy radio ożyje jak podepniesz kabel bezpośrednio do aku. Może piny wyszły z kostki, bo to też czasem się zdarza.

Żeby nie szarpać się z upychaniem radia i kabli ja odkręcam całą część z radiem i nawiewami w desce. Upychając 3xRCA ( wejściowe są na kablu, czyli czwarta para ), kable i filtr zasilania na ori kostce, oraz kable od zmieniarki i antenowy, to można hopla dostać.
Szybciej, prościej i bez nerwów jest wykręcić cały ten plastik i mamy sporo miejsca do manewru.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 12 kwi 2012, o 20:02
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez Myksu » 9 cze 2014, o 09:06

Kolega Radi wygrał internet, nie przypuszczałem że będzie to tak prosta przyczyna, okazało się że to bezpiecznik :) Ale dziwne że po włożeniu radyjka się spalił :D

Dziękuję za pomoc! :)
Myksu
Czytacz
 
Posty: 30
Dołączył(a): 18 kwi 2014, o 11:24
Lokalizacja: Tarnowskie Góry


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości